-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в поварьонок

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 2) Вышиваем_для_души Мерри_Клопенс

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.10.2013
Записей: 11252
Комментариев: 210
Написано: 11933


ПАСКА ВІД ДАРІЇ ЦВЕК.

Четверг, 08 Октября 2015 г. 19:42 + в цитатник
 

 

Паска Львівська

 

Інгредієнти:

Тісто:
750 г борошна
1 скл. молока
8 жовтків
100 г дріжджів
150 г масла (вершкового маргарину)
150 г цукру
0,5 ч. л. солі
ваніль (ванільний цукор)
0,5 ч. л. меленого кардамону 
50 г родзинок
50 г цукатів
3 гіркі мигдалини
1 яйце чи жовток – для змащування пасочок

Сироп:
200 г цукру
0,5 скл. води
сік і цедра 0,5 лимона
кілька крапель ромової есенції

Помадка:
200 г цукру
6 ст. л. води
1 ч.л. масла
0,5 ч.л. оцту
кілька крапель ромової есенції
сік 0,5 лимона

 

1. Приготувати опару: дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. л. цукру. 
*Ми спочатку розтираємо ложкою дріжджі з цукром, а потім вимішуємо з молоком.
2. Жовтки збити з цукром в пухку масу.
3. Коли опара підніметься, влити її у миску з просіяною мукою, додати жовтки з цукром, ваніль, кардамон і замісити тісто. 
*Тісто місити приблизно 30 хвилин, потім додати розтоплене масло (підігріваємо його в мікрохвильовці на 40% потужності 40-50 сек). І знову місимо пів години – поки тісто не почне відставати від рук.
4. Під кінець додати промиті і присипані мукою родзинки, нарізані цукати, натертий на дрібній терці мигдаль. Тісто накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло – приблизно на годину.
*Перший раз тісто, що підросло, ми приминаємо і даємо вирости знову. Тим часом готуємо форми – з цієї порції тіста виходить 5 пасочок на одне деко: одна велика, 2 середні, 1 трошки менше середнього розміру, 1 маленька (дитяча – печеться в металевому горнятку). Стінки форм добре змастити маслом чи іншим жиром, на дно кожної форми вирізати кружечок пергаменту відповідного розміру – щоб легше відходили. 
5. Форми наповнити тістом на 1/3 висоти. Дати підрости (до 20 хвилин -якщо переростуть - можуть потріскати під час випікання), тим часом розігріти духовку до 190 градусів. Змастити пасочки розкалатаним яйцем чи жовтком, поставити у розігріту духовку, зменшити температуру до 170 градусів і пекти 40 – 50 хвилин – щоб пасочки гарно піднялися і зарум’янилися зверху.
6. Паски витягнути з духовки, акуратно тоненьким ножем провести по колу, вийняти з форми і покласти боком на скошену поверхню – ми викладаємо їх на дерев’яну дошку і спираємо боком на другу (високу) дошку – щоб охолонув низ паски. Через 10 хвилин поставити їх на рівну поверхню. 

Паска Львівська


7. На другий день спечені паски поколоти дерев’яною паличкою, скропити сиропом, щоб добре наситився, після чого змастити помадкою.
8. Сироп: цукор залити водою з лимонним соком, додати ромову есенцію, цедру і вимішати.
9. Помадка: цукор залити гарячою водою, додати оцет і варити «до нитки» - щоб крапля сирову з ложки тягнула за собою нитку. Тоді сироп зняти з вогню, розтерти з вершковим маслом. Коли сироп почне біліти, влити лимонний сік і ром.

 

Джерело: рецепту Дарії Цвек Бабка львівська із змінами на доповненнями

 

Серия сообщений "ПАСКА - ЗДОБА":
Часть 1 - ПАСКА ВЕНСЬКА .
Часть 2 - РОМОВА БАБА - *ВЕЛИКОДНЯ* .
...
Часть 16 - ПАНЕТТОНЕ - ЗДОБА - ПАСКА.
Часть 17 - НІЖНА СМЕТАНКОВА ПАСКА
Часть 18 - ПАСКА ВІД ДАРІЇ ЦВЕК.
Часть 19 - КАЛАЧ
Часть 20 - ЗАВИТУШКА ЗДОБНА.
...
Часть 40 - УСІМ ПАСКАМ - ПАСКА !!!
Часть 41 - ЛІНИВІ ПАСКИ ПО РЕЦЕПТУ МЕГГІ ГЛЕЗЕР . ПІДНІМАЄТЬСЯ В ХОЛОДІ .
Часть 42 - ДЕКОР ПАСКИ . ФОТО .

Рубрики:  ВИПІЧКА
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку