Воскресенье, 06 Февраля 2022 г. 19:19
+ в цитатник
Готувати такий хліб дуже просто. Продуктів для його приготування йде зовсім мало. Домашній хліб завжди смачніший та корисніший ніж магазинний. Особливо коли ще гарячий, він має неймовірний аромат.
Інгредієнти:
-
Пшеничне борошно 1,500 кг.;
-
Рослинна олія, 3 ст. л.;
-
Пресовані дріжджі 50 гр.;
-
Чиста вода 1 л.;
-
Морська сіль 2 ч. л.;
-
Цукор пісок 2 ст. л.
Спосіб приготування:
-
Закип’ятіть воду та охолодіть, щоб була теплою.
-
Розведіть в ній дріжджі, цукор, сіль та залишіть на 15-20 хвилин для збільшення в об’ємі.
-
Потім до дріжджової суміші додайте частинами просіяне пшеничне борошно та замісіть тісто. Воно не повинно прилипати до рук, але бути пухким та м’яким.
-
Накрийте тісто серветкою та поставте на 1,5 години підійматись в тепле місце.
-
Хлібну форму чи будь-яку іншу змастіть олією, викладіть тісто на 2/3 загального об’єму та залишіть хвилин на 20 для збільшення.
-
В попередньо розігріту до 220 градусів духовку поставте форми з хлібом та випікайте 25 хвилин.
Приємного апетиту!
Джерело
Метки:
хліб
Процитировано 2 раз
-
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-