До Вашої уваги польський різдвяний кекс Пєрнік
Рецептів цього кексу є безліч
Та кожен підлаштовується під свій смак та навики
Ось такий Пєрнік я приготувала цього разу
200 гр масла і 350 гр натурального меду ставимо на парову баню для повного розчинення та додаємо 2 ст лож темного какао
Все добре перемішуємо
Підготуємо прянощі
1 чай лож кориці 0.5 ч лож імбиру та0.5 чай лож мускатного горіху додаємо до розтопленого суміші та перемішуємо
Взбиваємо міксером до пишності 4 яйця і 100 гр цукру та 1 чай лож ванільного цукру додаємо 100 гр вершків або сметани
Та поступово вливаємо остившу суміш
Просіюємо 400гр борошна додаємо 1 ст лож розпушувача для тіста та 1 чай лож соди все добре перемішуємо та поступово додаємо до тіста
Добре все перемішуємо накриваємо харчовою плівкою та ставимо у тепле місце на 30 хв
Форми для випікання покриваємо пергаментом і рівномірно викладаємо тісто
Випікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 1 год часу
Хочу сказати що аромат на всю кухню просто казково-неймовірний!!!
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою
Коли кекси остинуть загортаємо їх харчовою плівкою та ставимо у холодильник на ніч
Тепер кекси розрізаємо і ділимо на три частини
Кожну частину просочуємо пропиткою
Я використовувала коньяк у якому замочувала сухофрукти для штоллена
Вийшло дуже класно
Тоді перемащуємо коржі варенням
У рецептах вказано сливове персикове варення а також з смородини головне щоб була кислинка
Я обрала персикове
Перемащені варенням кекси заливаємо шоколадною глазур'ю
Для цього
150 гр вершків 30 %жирності розігріваємо на паровій бані додаємо 100 гр шоколаду все добре перемішуємо до однорідної маси та щедро поливаємо кекси
Прикрашаємо за бажанням
Готуйте і Смакуйте!