Пиріжки з капустою і яйцем на швидку руку |
Тісто для цих пиріжків готується без дріжджів, використовуємо кефір.
Відмінні пиріжки зі смачною начинкою і ніжним тестом.
Тісто універсальне, можна приготувати з будь-якою начинкою.
Начинка дуже добре пропікається, тісто тонке, сильно не просочує масло. Тому пиріжки не жирний.
Рецепт простий і легкий, продукти не дорогі. Рекомендую.
тісто:
начинка:
Для смаження:
Тісто у нас готується швидко, тому, спочатку приготуємо начинку.
Відварюємо яйця, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Поки варяться яйця, приготуємо овочі.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Капусту шаткуємо тонкою соломкою.
Розігріваємо сковороду на плиті і наливаємо рослинне масло.
Лук обсмажуємо в маслі до прозорості.
Додаємо капусту, закриваємо кришкою і тушкуємо, поки капуста не виділить рідина.
Знімаємо кришку і обсмажуємо, до випаровування зайвої рідини.
Обсмажуємо на вогні, вище середньої потужності, періодично помішуючи капусту.
Капуста стала м’якою, солимо і перчимо до смаку, добре все перемішуємо.
Ще 5-6 хвилин обсмажуємо і знімаємо з вогню, перекладаємо в миску і даємо охолонути.
Тепер готуємо тісто.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
У глибоку миску наливаємо кефір і додаємо сметану.
Кладемо соду і все добре перемішуємо.
У процесі перемішування, додаємо сіль, цукор, яєчний жовток і рослинне масло.
Просіваємо борошно частинами в основну масу.
Замішуємо тісто, перекладаємо на стіл і добре вимішуємо на столі.
Накриваємо і прибираємо тісто на 20 хвилин.
Зварені круто яйця нарізаємо дрібними кубиками.
Яйця додаємо до остигнула капусті і перемішуємо. Начинка готова.
Тісто розділяємо на чотири рівні частини.
Кожну частину скачуємо в ковбаску і поділяємо на рівні шматочки (у мене з однієї ковбаски 6 шматочків).
Кожен шматочок розгортає качалкою в тонкий корж.
У центр коржі кладемо начинку і заліплює пиріжок.
Злегка приплющує пиріжок і ставимо в сторону, швом вниз.
Таким чином, формуємо все пиріжки.
У розігріту сковорідку наливаємо рослинне масло.
Масла повинно бути достатньо, щоб пиріжок на половину був занурений.
Пиріжки кладемо в сковороду, швом вниз.
Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні, з двох сторін, до золотистого кольору.
Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Запрошуємо рідних і близьких до столу, покуштувати дивовижні пиріжки.
Смачного!
Рубрики: | Овощи/Капуста Жаренное тесто/Пирожки жаренные |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |