-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Три кращі рецепти для маринування грибів. Користуюся завжди тільки ними

Пятница, 17 Сентября 2021 г. 21:16 + в цитатник
Opera Снимок_2021-09-17_211619_bookmarks (184x117, 43Kb)

Дізнайтесь, як законсервувати різні сорти грибів. Їх можна засолити або замаринувати.

Оберіть той рецепт, який вам до вподоби.

 

Засолені пеньки.

Складові:

  • Листя лавру – 5 шт.;
  • Чорний перець – 10 горошин;
  • Парасольки кропу – 2 шт.;
  • Листя хрону;
  • Опеньки – 1000 грамів;
  • Кухонна сіль – 7 грамів у розсіл та по 50 грамів у банку;
  • Питна вода – 1000 мл.

Приготування:

  1. Закип’ятіть у воді сіль.
  2. Занурте очищені гриби у киплячу воду та варіть 25 хвилин. Час від часу перемішуйте гриби.
  3. Злийте воду з грибів та остудіть.
  4. У стерильні банки викладіть спеції та гриби. Кожен шар грибів пересипайте сіллю.
  5. Закрийте банки кришками.

Куштувати гриби можна через 1 місяць.



Мариновані рижики.

Складові:

  • Листя лавру – 5 шт.;
  • Чорний перець горошком;
  • Парасольки кропу;
  • Часник;
  • Оцет – 10 мл.;
  • Рижики – 1000 грамів;
  • Кухонна сіль – 60 грамів;
  • Питна вода – 125 мл.

Приготування:

  1. Вимийте ретельно гриби.
  2. Всі інгредієнти складіть у каструлю та варіть 30 хвилин. Перемішувати гриби не можна. Накрийте каструлю кришкою.
  3. Трохи остиглі гриби викладіть у банки.
  4. Закрийте банки кришками.

Смачного!



Мариновані маслюки без стерилізації.

Складові:

  • Листя лавру –3 шт.;
  • Чорний перець горошком;
  • Столовий оцет – 70 мл.;
  • Духмяний перець;
  • Листя хрону;
  • Білий цукор – 30 грамів;
  • Маслюки – 1500 грамів;
  • Кухонна сіль – 30 грамів;
  • Питна вода – 500 мл.

Приготування:

  1. Вимийте гриби та розріжте на кілька частин, якщо вони великі.
  2. Проваріть гриби хвилин 15 після закипання.
  3. Після злийте воду, налийте свіжу та варіть знову 20 хвилин. В кінці приготування додайте сіль.
  4. Злийте відвар з грибів через сито.
  5. Приготуйте свіжий розсіл. У воді розчиніть спеції та прокип’ятіть 5 хвилин.
  6. До маринаду додайте гриби та варіть все разом хвилин 10. Додайте оцет та проваріть ще хвилини три.
  7. Дістаньте лавровий лист, розкладіть гриби у стерильні банки та закрийте кришками.

Смачного!

Рубрики:  Консервация на зиму/Соленья, косервации
Овощи/Грибы
Метки:  

Процитировано 1 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку