-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Сьогодні готувала карамель з додаванням солі. Вийшла просто смакота)

Воскресенье, 03 Января 2021 г. 21:03 + в цитатник
150гр цукру
150мл вершків(жирність 30% можна і нижчу жирність але це вплине на густоту карамелі )
75-50 гр масла
Трішки солі.
Беремо посуд з товстим дном, висипаємо цукор і на середньому вогні його розтоплюємо до світло бурштинового кольору, вершки розігріваємо але не доводимо до кипіння.Посудину з розтопленим цукром знімаємо з плити, поступово виливаємо вершки, постійно помішуючи. Будьте обережні бо буде сильно бурлити і пінитись. Тоді додаємо масло і трішки солі(на ваш смак) ,знову доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Спочатку карамель рідка але після охолодження має гарну структуру, яка повільно стікає з ложки. Якщо хочете густішу, то зменшіть кількість вершків до 130мл. Будьте дуже уважні, щоб цукор не сильно потемнів бо тоді карамель буде гірчити.
Таку карамель можна додавати у капкейки чи торти, поливати млинці чи морозиво. Смачного. 😘🎉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики:  Торты/Крем
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку