-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Галицькі рогалики

Суббота, 19 Декабря 2020 г. 22:54 + в цитатник

Вершкове масло (140 г) і смалець (60 г) помістити на півтори години в морозильну камеру.
Порізати дрібними кубиками, додати борошно (400 г) - руками перетерти в крихту. Окремо змішати сметану (100 г), молоко (100 г), жовтки (2 шт.), лимонний сік (1 ст.ложка). Додати до крихти і швидко замісити тісто. Помістити в холодильник на 1 годину.
Готове тісто розділити на 6 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло. Коло розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку (повидло з пелюсток чайної троянди), скачати рулетом.
Випікати при 180 град. Охолоджені присипати цукровою пудрою.

Зрозуміло, можна готувати й з іншими начинками. З моїх останніх:1. Терте сире яблуко (сік відтиснути)+цукор+мелений мак. 2. Апельсинові цукати залити кип"ятком, злити рідину, перемолоти+цукор+дріблений смажений грецький горіх.

Я б дуже радила смалець таки використовувати. Все таки чисто на вершковому маслі вони не виходять такими крихкими і ніжними. Якщо у вас немає такого в наявності - при можливості купите невеликий шматочок сала, дрібно поріжте кубиком і витопітьсмалець на невеликому вогні.Дуже важливо дотримуватися технології, яку я описала: отримаєте ніжну листкову структуру (сік лимона обов"язково, кислота з нього шарує тісто)

Рубрики:  Выпечка/Рогалики
Метки:  

Процитировано 1 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку