Сьогодні поділюся приготування варення з півонії! |
Квіткова кулінарія не припиняє нас дивувати!
Варенням з пелюсток троянди зараз нікого не здивуєш, але варення з півоній – це незвично.
У варенні з півонії присутня кислинка і дуже ніжний аромат.
Поки ще не відцвіли півонії, закрийте баночку запашного спогаду й аромату цих чудових квітів.
Для варення підходять півонії будь-якого сорту, кольору і розміру. Зрозуміло, якщо ви хочете варення рожевого кольору, то вибирайте яскраво-бордові квіти.
У процесі приготування, велика частина кольору піде, і залишиться лише приємно-рожевий відтінок.
Співвідношення інгредієнтів дуже приблизне.
Інгредієнти:
🌸Пелюстки півонії 500 мл (8-10 шт)
💧Вода 0,5 л
🍨Цукор 0,5 кг
🍋Лимон 1 шт, або 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування:
📌 Обірвіть пелюстки з квітів. Якщо це ваші півонії, то ви і так знаєте, що вони без хімії і пилу. ( В мене були з домашнього городу, я прополоскала у каструлі з водою).
📌Зваріть сироп з води і цукру. У сотейник насипати цукор, додати пелюстки півоній.
📌Повільно помішуючи, довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні близько 20 хвилин.
📌Додати лимонний сік і цедру.
📌Доводимо варення з пелюсток до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо на добу, щоб воно настоялося.
📌На наступний день знову доводимо варення з пелюсток до кипіння і розкладаємо гаряче варення в простерилізовані банки.
✔Зверніть увагу, що 500 мл пелюсток – це об’єм, а не грами. Тобто, для цього рецепту нам потрібна півлітрова баночка пелюсток.
✔Консистенцію варення можна перевірити на цукрі: якщо крапля сиропу не вбирається в цукор, а тримає форму, то варення готове.
✅Якщо ви хочете отримати більше густе варення, то уварюйте сироп, поки він не придбає бажану густоту.
🌸Варення з пелюсток півонії готово!🌸
Смачного!😍
Рубрики: | Консервация на зиму |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |