-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Сьогодні поділюся приготування варення з півонії!

Пятница, 26 Июня 2020 г. 20:04 + в цитатник
105999617_1552709304896498_7159354684830860002_n (525x700, 92Kb)

Квіткова кулінарія не припиняє нас дивувати!
Варенням з пелюсток троянди зараз нікого не здивуєш, але варення з півоній – це незвично.

У варенні з півонії присутня кислинка і дуже ніжний аромат.

Поки ще не відцвіли півонії, закрийте баночку запашного спогаду й аромату цих чудових квітів.

Для варення підходять півонії будь-якого сорту, кольору і розміру. Зрозуміло, якщо ви хочете варення рожевого кольору, то вибирайте яскраво-бордові квіти.

У процесі приготування, велика частина кольору піде, і залишиться лише приємно-рожевий відтінок.

Співвідношення інгредієнтів дуже приблизне.

Інгредієнти:

🌸Пелюстки півонії 500 мл (8-10 шт)

💧Вода 0,5 л

🍨Цукор 0,5 кг

🍋Лимон 1 шт, або 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування:

📌 Обірвіть пелюстки з квітів. Якщо це ваші півонії, то ви і так знаєте, що вони без хімії і пилу. ( В мене були з домашнього городу, я прополоскала у каструлі з водою).

📌Зваріть сироп з води і цукру. У сотейник насипати цукор, додати пелюстки півоній.

📌Повільно помішуючи, довести варення до кипіння і варити на маленькому вогні близько 20 хвилин.

📌Додати лимонний сік і цедру.

📌Доводимо варення з пелюсток до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо на добу, щоб воно настоялося.

📌На наступний день знову доводимо варення з пелюсток до кипіння і розкладаємо гаряче варення в простерилізовані банки.
Зверніть увагу, що 500 мл пелюсток – це об’єм, а не грами. Тобто, для цього рецепту нам потрібна півлітрова баночка пелюсток.
Консистенцію варення можна перевірити на цукрі: якщо крапля сиропу не вбирається в цукор, а тримає форму, то варення готове.
Якщо ви хочете отримати більше густе варення, то уварюйте сироп, поки він не придбає бажану густоту.

🌸Варення з пелюсток півонії готово!🌸
Смачного!😍

 
 
 
 
 
Рубрики:  Консервация на зиму
Метки:  

Процитировано 1 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку