Ванільний домашній зефір за простим рецептом. Виходить смачний та ніжний
|
|
Вторник, 19 Мая 2020 г. 22:20
+ в цитатник
Пропонуємо приготувати дуже смачний зефір в домашніх умовах. Готується десерт з досить простих інгредієнтів та виходить дуже смачним та ніжним.
Для приготування вам знадобиться:
-
Желатин – 10 грамів;
-
Вода питна – 150 мл.;
-
Цукор – пісок – 400 грамів;
-
Кислота лимонна – 1 чайна ложка;
-
Сода харчова – ½ чайної ложки;
-
Ванілін – ½ чайної ложки.
-
Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
-
Візьміть желатин та розчиніть у 70 мл води — желатин. Залишіть його розчинятися на 1 годину.
-
Візьміть глибоку, металеву миску, налийте 80 мл води, цукор. Поставте її на плиту підігріватися на повільному вогні.
-
Почекайте поки суміш закипить та проваріть ще 5 хвилин.
-
У суміш додайте желатин. Перемішуйте до повного розчинення та спостерігайте, щоб желатин не кипів.
-
Після зніміть миску з вогню та збивайте 10 хвилин суміш – міксером.
-
Додайте ванілін та лимонну кислоту. Продовжуйте збивати 5 хвилин.
-
Додайте харчову соду та збивайте 4 хвилини.
-
Суміш стане більшою, густою та легкою.
-
Візьміть квадратну форму для зручності, застеліть її харчовою плівкою, змоченою водою.
-
Налийте у форму суміш. Почекайте поки зефір застигне. Після наріжте його прямокутниками. Час застигання складає 90 хвилин.
-
Обваляйте готовий зефір у цукровій пудрі, тоді він не буде прилипати до рук.
Приємного чаювання!
Метки:
зефір
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-