Пляцок Марчелло |
Пляцок Марчелло – простий пляцок для усіх любителів шоколаду. Незважаючи на простоту рецепту та виконання, пляцок Марчелло багатий смаком. Добре просочені кавою та алкоголем шоколадні коржі, ніжний крем з шоколадом та горілкою творять ніжну шоколадну симфонію з нотками кави та алкоголю.
Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо на найбільшій швидкості міксера до стійкої піни. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
Борошно змішуємо з розпушувачем та какао, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо лопаткою.
Викладаємо тісто у застелену пергаментом форму (25х30), розрівнюємо. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин. Залишаємо до охолодження, розрізуємо на 2 рівних тонких коржі.
Батончики, шоколад, цукор та молоко кладемо в каструлю, нагріваємо до повного розчинення та поєднання інгредієнтів. Знімаємо з вогню, залишаємо до охолодження.
Масло збиваємо до пухкої кремової маси, по ложці додаємо охолоджену шоколадну масу, збиваємо до однорідності.
У кінці збивання тонкою цівкою вливаємо горілку, ретельно вимішуємо дерев’яною ложкою.
Желатин розчиняємо в гарячій воді.
Решту інгредієнтів кладемо в каструлю, ставимо на вогонь, нагріваємо, помішуючи до повного поєднання інгредієнтів. Вливаємо желатин, перемішуємо до однорідності.
Охолоджуємо до теплого, виливаємо на пляцок.
Нижній корж просочуємо приготованою рідиною, змащуємо кремом, накриваємо другим коржем. Поливаємо глазур’ю.
Ставимо пляцок в холодильник на 6-8 годин.
Смачного!
Рубрики: | Торты/Торты и пляцки, которые надо испечь |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |