Дуже багато господинь закривають такий сік на зиму. Я ж віддаю перевагу готувати його саме взимку, коли гарбуз досить вилеже (так як часто через погоду зривають його раніше терміну дозрівання). Та й смак соку завжди можна урізноманітнити додавши в нього яблука, моркву, апельсини адже все це доступно нам в зимовий час.
Про користь цього напою можна розповідати годинами, корисний він не тільки для діток, а й для дорослих.
Складові:
гарбуз (мускатний) -1,5 кг (вже очищений)
апельсин-1-2 шт.
цукор-150 -200 гр (за смаком)
лимонна кислота (або лимонний сік) -1 ч.л (за смаком)
вода-1,5 л
Спосіб приготування:
-Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте на кубики
-Додайте води, щоб прикривала злегка гарбуз, я додала 1,5 л
-Проваріте хвилин 10, дайте злегка охолонути, збийте масу погружним блендером (можна протерти через сито)
-Додайте сік апельсина, цукор і лимонний сік (лимонну кислоту) за смаком, проваріть 5-7 хвилин з моменту закипання.
-Сік готовий, він виходить з м'якоттю, злегка нагадує (дитяче харчування) в баночках, до речі при приготуванні густоту соку можна регулювати водой.Для різноманітності смаку додайте на 1 кг гарбуза-0,5 кг яблук (очищених від шкірки і насіння) або 0 , 5 кг моркви-но її проваріть окремо до м'якості.
-такий сік можна заморозити, закрити, використовувати в кулінарії. Все залежить від ваших ідей і кулінарних фантазій.
Будьте здорові. Смачних та приємних моментів!
З повагою,
Марина Гармаш