-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Качка з гречкою в духовці

Среда, 25 Декабря 2019 г. 18:30 + в цитатник

Сьогодні хочу вам запропонувати простий спосіб запікання качки в духовці. Ця страва дуже ефектно виглядає на столі. Готується дуже просто, головне дати качкi як слід просочитися. Гречка в качці виходить дуже смачною, просякнута соком і жиром самого птаха. Тому додатково в готову кашу перед приготуванням качки, не рекомендую додавати вершкове масло. Ну а якщо ви захочете здивувати гостей і подати таке блюдо, рекомендую в кашу (в начинку) покласти кунжут, волоські горіхи або чорнослив, вийде дуже смачно і незвично. Рекомендую і вам спробувати!

Для приготування качки з гречкою в духовці потрібно: качка - 2, 2 кг; гречка - 2 ст. ; вода - 4 ст. ; Для натирання качки: чорний перець горошком - 0, 5 ч. л. ; лавровий лист - 2 шт. ; часник - 1 зубчик; суха аджика - 1 ст. л. ; сметана - 2 ст. л. ; сіль за смаком. Для приготування страви, качку необхідно обдати окропом. Так пори звузяться, шкіра стягнеться, буде при запіканні тоненька і хрустка. Просто покладіть качку в раковину, обдайте окропом з двох сторін. Осушіть за допомогою паперового рушника. Натріть качку і всередині і зовні сіллю. Для начинки, гречку промийте, залийте гарячою водою 1: 2 і варіть до готовності, додайте сіль за смаком. Готову кашу остудіть. Для обтирання качки подрібніть чорний перець горошком і лавровий лист, для цього я використовую кавомолку.

Змішайте спеції зі сметаною і часником. Натріть качку всередині і зовні. Начинiть черевце качки щільно гречаною кашею (охолодженої), скріпіть шкуру зубочистками. У мене каша пішла не вся, трохи залишилося. Потім покладіть качку в рукав для запікання, края зав'яжіть. Приберіть качку з гречкою в холодильник на 2-3 години, можна маринувати трохи довше. Запікайте качку в рукаві в заздалегідь розігрітій духовці. Температура приготування 170 - 180 * близько 1, 5 - 2 години. За 10 - 15 хвилин, розріжте пакет, і дайте качці зарум'яниться. Готовність качки визначте проколом зубочистки або ножа, сік повинен витікати світлий, і без сукровицi. Смачного!!! З повагою, Марина Гармаш

На изображении может находиться: еда
 
 
Рубрики:  Птица/Гусь
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку