качка соковита з яблуками |
Соковита СВЯТКОВА КАЧКА в особливому маринаді з яблуками і апельсиновим соусом. Качка виходить ніжна, соковита і ароматна.
Готувала качку за цим рецептом два рази(фото додаю) буду готувати і цього року. Внесла деякі корективи ,на мій смак соєвого соусу забагато ,беру половину і додаю трішки солі. Качку беру трохи меншу і запікаю в рукаві, а коли не мала - тоді в пергаменті, складеному в кілька разів, фольгу трохи страшнувато)).Якщо птиця не велика то зручно маринувати в пакеті,так легше перевертати і не вимащувати руки щоразу. Апельсиновий соус для мене є засолодким, тож я готую інший варіант : додаю трішки маринаду в якому маринувалася качка +сік ,що утворюється при випіканні+ трохи крохмалю для згущення.
Яблука гренні сміт(ті, що для діабетиків),як на мене -найкраще підходять для начинки в цьому рецепті, бо спочатку я брала солодко-кислі Ґала ,вони втрачають форму і стають, як каша. P.S.крильця і кінцівки гомілок, щоб не обгоріли ,як у моєї качечки 😉обгорніть фольгою ще на початку випікання, знімете за пів години до готовності.
Посилання на оригінальний рецепт ⤵️: https://youtu.be/NJ4-SmlS9zw
Качка -2 кг (у мене менша)
Яблука краще кислі -4-5 шт.
Для маринаду: Сік апельсина-115 г
Соєвий соус -100 г (я беру половину, навіть менше)
Імбир 30 г (я беру менше)
Мед -2 ст.л.
Цедра апельсина- 1ст.л.( я беру менше)
спеції: Часник сушений -2 ч.л.
Перець чорний -½ ч.л.
Мед-1 ст.л.
Кориця -¼ ч.л. (я беру менше)
Рубрики: | Птица/Гусь |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |