Капустяні деруни. Пальчики оближеш!
|
|
Четверг, 11 Июля 2019 г. 19:26
+ в цитатник
Просто, швидко, з найдоступніших продуктів. Ідеальна страва для сімейної вечері. Причому смакує як гарячою, так і холодною, як самостійна страва, так і гарнір до м’яса чи риби
700 г капусти, 2 яйця, 1 велика морква, 1-2 цибулини, 100 мл олії, 5 ст. ложок манної крупи, сіль, перець, спеції, зелень (кріп).
-
Капусту нашаткувати якомога тонше, залити гарячою водою і відварити до м’якості. Час залежить від сорту і пори року, навесні і влітку досить 7-10 хв, взимку – 15-20. Головне, щоб капустяна соломка стала м’якою і практично готовою.
-
Тим часом підсмажити подрібнену моркву і цибулю до прозорості, але не до рум’яності.
-
Капусту відцідити, злегка віджати, дати трохи охолонути і з’єднати із засмажкою, яйцями, сіллю, перцем, спеціями, манкою і січеною зеленню, перемішати, залишаємо на кілька хвилин, щоб манка ввібрала вологу.
-
Вологими руками сформувати невеликі деруни і посмажити спочатку на одній стороні без кришки до рум’яності, перевернути, накрити кришкою і довести до готовності.
Метки:
капуста
Процитировано 4 раз
-
Запись понравилась
-
4
Процитировали
-
0
Сохранили
-