За смаком дуже нагадує батончик «Баунті»
Для того, аби приготувати такий пляцок, підготуйте:
2 склянки цукру
3 склянки борошна
какао-порошок
5 яєць
200г маргарину
2 пачки кокосової стружки
800г сметани
1 пачка порошку до печива
2 пачки згущувача
Робимо тісто:
200г маргарину розтопити і залишити, щоб він трохи вистиг.
5 жовтків збиваємо міксером, додавши 1 склянку цукру.
1 пачку порошку до печива змішуємо зі склянкою борошна.
Змішуємо борошно, жовтки та маргарин. Поступово долаємо ще дві склянки борошна і какао.
Після того, як замісили тісто, ділимо його на дві частини: меншу загортаємо в плівку і кладемо у морозилку.
Решту – рівномірно викладаємо на деко, попередньо встелене пергаментом.
Робимо начинку:
До 5 білків додаємо склянку цукру і збиваємо міксером. В окремій посудині до густоти змішуємо 800г сметани зі згущувачем.
Далі до сметани додаємо збиті білки, перемішуємо і додаємо кокосову стружку.
Готуємо до випікання:
На тісто рівномірно викладаємо начинку і ставимо у розігріту духовку. Через 10 хвилин після початку випікання, витягуємо шматок тіста з морозилки і тремо на терці так, щоб стружка повністю покрила пляцок.
Кокосовий пляцок має пектись 40 хвилин. Після випікання обов’язково залишаємо його до повного вистигання.