-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Мазурек з сиром і варенням (Mazurek z serem i dżemem)

Воскресенье, 11 Марта 2018 г. 22:00 + в цитатник
11(1) (640x406, 113Kb)
Такий мазурек пече моя подруга - полячка Софія. У них з чоловіком своя пекарня - піцерія - гарячий стіл (такий собі смачний заклад "все в одному") недалеко від мого дому. Зазвичай, вони готують типові італійські страви, але перед Великоднем Софія "відривається на повну" і вже традиційно додає до асортименту польську випічку. От минулого року я побачила у них на вітрині новий пиріг і кажу: "Якась така цікава кростата у вас", а Софія дивиться з подивом на мене й відповідає: "Ой, ти що! То не кростата! То ж наш польський мазурек!" Соромно зізнатись, я раніше й не знала що таке мазурек, як його готують і з чим їдять :-) Тепер знаю, що то смачнючий солодкий пиріг, який можна готувати з безліччю цікавих начинок. Пропоную вам сирний мазурек з варенням, саме такий, як у Софії. Любителі сирників, вам сюди :-)
Для мазурека з сиром і варенням потрібно (для форми 23 см в діаметрі):
(Тісто):
350г борошна
150г цукру
150г масла
2 яйця
терта цедра 1 лимона
2 ч.л. розпушувача
щіпка солі
(Начинка):
300 - 400г густого варення на ваш смак (в мене вишневе, а ще чудово смакує з малиновим або смородиновим)
500г домашнього сиру (добре перемолоти) або рікотти
4 ст.л. цукру
2 яйця
2 ст.л. крохмалю
ванілін
Приготуйте пісочне тісто: покладіть разом борошно, цукор, розпушувач, сіль, масло і перемішайте все до утворення крихт
Додайте яйця і терту цедру



Замісіть тісто. 2/3 тіста покладіть в холодильник, а 1/3 в морозилку на 30 хвилин



Для начинки покладіть разом сир, цукор, ванілін, яйця, крохмаль і гарно усе перемішайте (а ще краще - збийте блендером)



Тісто, що було в холодильнику тоненько розкачайте і викладіть у форму з високими бортиками



Потім викладіть варення



Поверх варення покладіть сирну начинку і гарно розрівняйте



Дістаньте тісто з морозилки і потріть його поверх сирної начинки



Нагрійте духовку до 180С і випікайте мазурек впродовж 40 хвилин (до рум'яного відтінку)



Дайте готовому пирогу повністю вистигнути і залиште його в холодильнику мінімум на 2 години, а потім смакуйте :-)
Рубрики:  Сыр/Сырники
Метки:  

Процитировано 34 раз
Понравилось: 19 пользователям

Аноним   обратиться по имени Понедельник, 12 Марта 2018 г. 09:48 (ссылка)
шла бы ты со своим шумерским языком на хохляцкий сайт, или мозгов нет создать?
Ответить С цитатой В цитатник    |    Не показывать комментарий
meiztan   обратиться по имени Понедельник, 12 Марта 2018 г. 14:34 (ссылка)
Благодарю!
Ответить С цитатой В цитатник
Капочка_Капа   обратиться по имени Понедельник, 12 Марта 2018 г. 14:53 (ссылка)
Интересный рецепт, но половину слов не поняла.
Ответить С цитатой В цитатник
вариния   обратиться по имени спасибо.классный рецептик. Понедельник, 12 Марта 2018 г. 17:04 (ссылка)
Geran-tjulpanovidnaja3 (700x525, 93Kb)
Ответить С цитатой В цитатник
легра   обратиться по имени Понедельник, 12 Марта 2018 г. 18:26 (ссылка)
Спасибо, в тексте самого рецепта все понятно. Единственно, не поняла выражения "до утворення крихт". Может это "до растворения комочков"?
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Вторник, 13 Марта 2018 г. 00:04ссылка
До образования крошек. А вообще - это вариант чизкейка.
TatiAnna_Z   обратиться по имени Понедельник, 12 Марта 2018 г. 18:55 (ссылка)
Спасибо, вроде-бы не сложно.
Ответить С цитатой В цитатник
Веснянка23   обратиться по имени Вторник, 13 Марта 2018 г. 04:41 (ссылка)
Дякую.Цікавий рецепт.
Ответить С цитатой В цитатник
LaAIRIN   обратиться по имени Вторник, 13 Марта 2018 г. 06:41 (ссылка)
Дякую за рецепт!
Ответить С цитатой В цитатник
Вилинна   обратиться по имени Вторник, 13 Марта 2018 г. 11:22 (ссылка)
Рецепт может, и хороший, но непонянет, поскольку на иностранном языке.
Сайт российский, будьте добры, писать на русском языке.
Ответить С цитатой В цитатник
RoksiG   обратиться по имени Воскресенье, 18 Марта 2018 г. 03:40 (ссылка)
Дякую! Забрала і обов'язково спробую!
Ответить С цитатой В цитатник
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку