-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Штрудель Віденський і Карамельно -вершковий соус

Понедельник, 20 Ноября 2017 г. 12:53 + в цитатник
1 (700x398, 37Kb)
Дуже смачний штрудель і ще смачніший 🙈 соус !!!!!
Тісто замішується на ніч
Температура і час випікання
180• 30-40хв
Інгредієнти для тіста:
🍬250 гр муки( просіяної)
🍬1 ст.л олії
🍬0,5 ч.л солі
🍬2 ст.л масла (кімнатної температури)
🍬125 мл.теплої води
Для начинки:
🍬1,5 кг яблук( почистити ,нарізати кубиками)
🍬Сік 1 лимона ,або лайма.
🍬60 гр родзинок ( попередньо замочити у гарячій воді на 20 хв)
🍬100 гр цукру
🍬 2 ст. л ванільного цукру
🍬50 гр. обсмажених до світло коричневого кольору панірувальних сухарів
🍬Масло ,для змащування тіста ( розігріте в мікрохв)( я використовую топлене)
🍬1 ч.л кориці
🍬1 жовток ,для змащування штруделя
Процес приготування :
З вказаних інгредієнтів замісити тісто ,гладке і не липке . Сформувати шар ,змастити його олією ,замотати в харчову плівку помістити в ємкість і накрити кришкою. Поставити в холодильник на ніч!!!
На наступний день приготувати начинку
Яблука почистити ,порізати кубиками+ сік лимона+ кориця+ванільний цукор+ родзинки.
Тісто розкатати у тонкий пласт ,витягнути кулаками ,змастити маслом,посипати сухарями ( від боків відступати ) ,викласти начинку і завернути в рулет ( за допомогою рушника ,скатертини , спец.коврика)
Поставити штрудель на форму для випікання змащену маслом ,зверху змастити жовтком.
Випікати при t 180• 30-40 хв!!!!
Карамельно- вершковий соус
Чудова поливка для штруделя ,яблучних та інших пирогів ,млинців ,оладок,панкейків ,морозива.........
Інгредієнти :
🍬 1 ст .цукру ( у мене 200 гр)
🍬125 мл. води
🍬150 мл.вершків ,жирністю 33%
🍬60 гр. масла
🍬0,5 ч.л солі
Процес приготування:
Ставимо посудину з товстим дном на середній вогонь,наливаємо воду +цукор ,не перемішувати ,а час від часу трусити сотейником ,але ,щоб сироп не попадав на боки ,бо надалі він може кристалізуватися. Варимо до насичено- карамельного відтінку( не переварити,щоб не було смаку і запаху перепаленого цукру)
Сироп знімаємо з вогню і додаємо масло ,активно перемішуємо( я використовую вінчик) на цьому етапі ,додаю сіль.
Далі ,тоненькою струйкою вливаємо вершки кімнатної температури і активно ,обережно і безперервно перемішуємо !!!!
Карамель відправляємо ще раз на вогонь на 3 хв ,завжди перемішуючи!!!!
Даємо трохи охолонути і переливаємо в баночку де буде зберігатися ця смакота!

1.
2 (700x506, 353Kb)

2.
3 (525x700, 263Kb)
Рубрики:  Выпечка/Штрудель
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку