-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Перевірений рецепт паски

Четверг, 13 Апреля 2017 г. 15:46 + в цитатник
1 (700x519, 107Kb)
Кожна господиня в чистий четвер або в страсну суботу пече паски. У багатьох господинь є свій перевірений багатьма поколіннями рецепт. Все для дітей (Dityinfo.com) пропонує вам свій перевірений рецепт приготування паски. Можливо і він знайде місце у вашій книжечці з рецептами.

Рецепт приготування паски:
борошно – 1 кг (може піти і більше, все залежить від якості муки та розміру яєць)
дріжджі – 100 г
молоко – 0,5 л
жовтки – з 10-12 яєць
масло – 200 г
цукор – 200-250 г
родзинки – 100 г
сіль – 0,5 ч.л
цедра – з 1 лимона
ваніль
Дріжджі розвести в 2-3 ст. л. молока з 1 ст. л. цукру та 2-3 ст. л муки. Цю розчину поставити в тепле місце.

Поки розчина гріється підготуємо всі необхідні продукти. Родзинки добре промиваємо та обсушуємо. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона. Розтопимо масло до рідкого. Жовтки збиваємо з цукром та сіллю

Коли розчина підніметься вдвічі (це займе близько 20-30 хвилин), добавляємо жовтки, трохи збиті з цукром та сіллю, та решту молока . Додаємо муку та довго місимо до появи пухирців. Підкінець замісу добавляємо розтоплене масло, натерту цедру, ваніль, родзинки і легко все перемішуємо.

Накриваємо тісто рушником та знову ставимо в тепле місце. Коли тісто підніметься викладаємо помащені, форми, на дно можна покласти змащений пергамент (вирізаний по формі. Тісто викладаємо в форму на 1/3 її висоти. Ставимо в тепле місце і чекаємо поки паска підніметься. Змащуємо зверху паску жовтком і печемо в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів. Паска має остигнути в формі.

Помадка для паски:
цукрова пудра – 200 г
білок – з 1 яйця
лимонний сік – з 1 середнього лимона
Збиваємо білок в піну. Добавляємо пересіяну пудру, продовжуючи збивати влити лимонний сік. Нанести на спечену паску.

Маю гарний рецепт глазурі. Застигає моментально, при різанні пасочки не тріскає. Берете 1 ч.л. желатину заливаєте 2 ст.л.холодноі води. Поки набухає, в каструльку сипете 1 скл. цукру і 4 ст.л.води. Ставите на маленький газ, щоб розтопився цукор, потім додаєте желатин. Перемішуєте і збиваєте блендером (міксером) до утворення білоі піни. Даєте пару хвилин, щоб трішки остила і наносете на пасочку. Засихає моментально, не липне до рук. Попробуйте, обов'язково!!! )
Рубрики:  Выпечка/Пасха
Метки:  

Процитировано 1 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку