Среда, 21 Сентября 2016 г. 07:50
+ в цитатник
Пана кота (Panna cotta) в дослівному перекладі з італійської - варені вершки. Але насправді вершки не варять, а лише доводять до кипіння разом з цукром і ваніллю, змішують з желатином, розливають по формах і дають застигнути в холодильнику.
Готовий десерт залишають в креманках або перевертають гіркою на тарілку, прикрашаючи ягодами або солодким соусом.
Рецепт приготування пана коти
молоко – ½ склянки
желатин - 15 г
вершки – 2,5 склянки
цукор – ½ склянки
ванільний цукор - 1 пакетик
склянка = 250мл
В молоці замочуємо желатин і відставте для набухання.
У каструлі змішуємо вершки і цукор і ставимо на середній вогонь. Доводимо вершки до кипіння, весь час помішуючи.
Виливаємо молоко з желатином в вершки і помішуємо до повного розчинення желатину. Додаємо ванільний цукор і розливаємо по формочках (креманках, силіконових формочках, склянках, піалах…)
Охолоджуємо нашу пана коту, не накриваючи і ставимо в холодильник до повного загустіння.
Прикрасити пана коту можна свіжими ягодами, полити варенням, медом, присипати тертим шоколадом...
Смачного!
Метки:
панакота
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-