. . |
Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. - - , .
Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. - .
Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt.- - .
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. - , , .
Dette for å få frem enda mer smak. - .
Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprocessor. - , .
Tilsett limesaft og olje i en tynn stråle under kjøring. - , .
Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.- , .
:
Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap. - , 0,5 , . .
Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT
Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT
Niklas Ekstedt lærer å lage en nordisk variant av pesto. - .
Den lages på ramsløk, hvitløk, pinjekjerner og parmesan.- , , .
Kjør ramsløk, hvitløk og litt olivenolje i en matmølle Ha i pinjekjerner og parmesan. - , . .
Ha i resten av olivenoljen mens matmøllen går. , .
Ikke kjør for lenge, det er godt hvis ikke pinjekjernene er for finmalte. - . .
Smak til med salt.- .
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK
En av vårens første gleder er å plukke ramsløk. - - .
Lise Finckenhagen har oppskriften på ramsløkpuré, som med et par ekstra ingredienser kan bli ramsløkpesto.- . , .
Pass på at ramsløkbladene er rene og tørre. - , .
Kjør blader og olje til en jevn puré i en hurtigmikser, og smak pureen til med salt.- - , .
Hell alt over på ett eller flere små rene glass. - .
Etterfyll med litt olje slik at ramsløkpureen blir «forseglet».- , .
Etter hvert som du bruker av pureen kan du gjerne etterfylle med en liten klunk olje, da holder den seg bedre. - , , , .
Oppbevar pureen i kjøleskap.- .
Tilsetter du en god håndfull pinjekjerner og en liten bunt friske basilikumblader, blir det straks en ramsløkpesto. , .
.
Størrelser: 167ml, lages i mai/juni - - 167 , -.
Innhold: Ramsløk, skvallerkål, rapsolje, havsalt, solsikkekjerner og parmesan. - : , , , , , .
Tips: En grov utgave av pesto, gjort i vikingånd. God til pasta, tapas og i salat. - : ,
Denne kremete sausen som ikke skal kokes, kan du servere som tilbehør på samme måte som en urtekrem. -
- . , - .
Sausen går utmerket til fisk og skalldyr, stekt kylling og smørkokte grønnsaker som asparges, nypoteter og nykål. - , (, , )
10 bl ramsløk - 10
2 dl matyoghurt - 200
1 ts honning - 1 ..
1 sitron - 1
havsalt finmalt -
kvernet pepper -
1. Riv skallet av sitronen, kun et gule. - .
2. Vask ramsløk og legg i en blender eller kjøkkenmaskin. - .
3. Tilsett yoghurt, honning, sitronskall, salt og pepper. Kjør til jevn krem.- , , , . .
4. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker for å runde av smaken. - , ( ) .
:
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post237933685/
. , :
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post226308341/
" ":
1 -
2 - m o l g a
...
11 - .
12 -
13 - . .
14 - ,
15 - /Pane Carasau +
...
39 - , .
40 -
41 -