-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в ЕленаГОС

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 26.01.2013
Записей: 35118
Комментариев: 497
Написано: 35925


Хліб,що не кришиться.

Четверг, 08 Ноября 2018 г. 11:31 + в цитатник

Хліб,що не кришиться. 

https://gazeta.ua/articles/food-newspaper/_vodu-dlya-hliba-kipyatyat-z-oliyeyu/478698

— Як правило, домашній хліб, як черствіє, стає розсипчастим. То за кілька днів його не можна врізати ножем, бо розпадається на крихти, — розповідає Віра Кротенко з Черкас . — А от коли воду для хліба закип'ятити з олією, і на ній вчиняти тісто, такого не буде. Хліб стає плотним, наче магазинний, тримається купи й через кілька днів.

Замішує тісто на три хлібини. Для цього в літр води вливає півсклянки олії. Всипає 100 г цукру, столову ложку солі та стільки ж оцту. Розчин доводить до кипіння й ставить охолоджуватися.

— Пробувала в кип'ячену воду вливати холодну олію. Зовсім не той результат — хліб рихлий получився. Доки вихолоняє, затіваю на 10-15 хвилин 50 грамів дріжджів. Спочатку їх подрібнюю на блюдечко. Потім туди доливаю кілька ложок закип'яченої суміші. Ставлю в тепло. Як дріжджі оживуть, візьмуться пінкою, виливаю в підготовлену воду. Всипаю 2 кіло борошна і добре вимішую.

  >

Щоб тісто добре підійшло, тримає годину в теплі. Потім знову вимішує та закладає у форми. Випікає в духовці 50 хв.

 

 



Рубрики:  КУЛИНАРИЯ/хлеб,хлебопечка

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку