Зігріваючі безалкогольні напої – чим зігрітись в негоду |
На зміну спекотній літній погоді приходить вогка осінь і холодна зима, і прохолодні напої на нашому столі поступаються місцем зігріваючим, які просто незамінні в цю пору року. Сьогодні Смакота (Smakotainfo.com) пропонує рецепти оригінальних та дуже смачних зігріваючих безалкогольних напоїв. Такі напої не лише зігріють, але й зміцнять імунітет.
Глінтвейн - це гарячий напій на основі вина. Традиційно в нього додають різні фрукти (найчастіше лимони або апельсини) і прянощі. Його можна пити заради задоволення або ж використовувати як засіб проти застуди, виснаження, безсоння і депресії. А щоб приготувати безалкогольний глінтвейн, вино потрібно замінити соком.
Смакота - рецепти смачних страв
Спочатку найкраще змішати всі сухі інгредієнти, тобто приправи. Потім можна почати нагрівати сік, каструлю для цього обираємо НЕ алюмінієву. Кип'ятити сік не можна, вогонь потрібно вимкнути одразу після того, як з'явилися перші дрібні бульбашки. Тепер можна додавати приправи і лимон, все пермішати. Вкутайте безалкогольний глінтвейн теплою ковдрою (можна разом з усіма складниками перелити його в термос) і дайте настоятись 30-40 хвилин, щоб приправи віддали напою свій смак і аромат.
Останнім часом стали дуже популярними різні напої з додаванням імбиру. Особливо, коли імбир став використовуватися для приготування чаю, який допомагає боротися із зайвою вагою. Дуже часто додають його в різні комплексні лікарські збори, адже він має зігріваючу, відхаркувальну, знеболюючу, антимікробну дію, підвищує стійкість організму до інфекцій.
Шоколад ламаємо на дрібні шматочки. У каструлю виливаємо молоко і воду, додаємо сіль, мед, шоколад і мелений імбир. Ставимо каструлю на маленький вогонь і при помішуванні підігріваємо до повного розчинення шоколаду, а потім швидко доводимо його до кипіння і забираємо з вогню. Гарячий напій розливаємо у склянки і відразу ж подаємо до столу.
Заварюємо міцний чай. Закип'ятити вказану кількість води в чайнику або каструлі. Поки вода закипає, в гарячий чайник для заварювання висипаємо листя чорного чаю, а потім заливаємо їх половиною окропу. Настоюємо чай близько 7 хвилин, за цей час потрібно ретельно промити лимон і розрізати його навпіл, разом з цедрою.
У каструлю, в якій залишився окріп, виливаємо проціджений через ситечко міцний чай, додаємо зазначені спеції і ставимо на вогонь. Грог кип'ятимо на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини, щоб чай ввібрав в себе аромат прянощів. Потім додаємо в каструлю половинки лимону, можна при цьому трохи вичавити сік. Перемішуємо грог і вимикаємо вогонь. Накриваємо каструлю кришкою, і дамо напою настоятися, приблизно, півгодини. Потім розігріваємо грог, щоб він став гарячим, додаємо пару столових ложок меду і розмішуємо, щоб він розчинився. Перед подачею грог потрібно процідити, щоб позбутися від залишків спецій і лимона.
Яблучний сік розігріваємо на середньому вогні і доводимо до кипіння. Нарізуємо фрукти тонкими скибочками і додаємо в киплячий яблучний сік.
Натріть імбир і додайте разом з іншими спеціями в сидр. Варіть напій 5-10 хвилин, потім вимкніть вогонь і потримайте під кришкою протягом години. Розлийте по склянках і насолоджуйтеся.
Змішайте в мисці перець, розтерті стручки кардамону, гвоздику, імбир, стручок ванілі з насінням і паличку кориці. Змішайте спеції і воду в маленькій каструлі. Доведіть суміш до кипіння, накрийте каструлю кришкою і варіть протягом п'яти хвилин на маленькому вогні.
Покладіть листовий чорний чай в каструлю і продовжуйте варити на повільному вогні ще хвилин п'ять. У той час як вариться чай, нагрійте молоко. Слідкуйте, щоб молоко не підгоріло, це вплине на смак латте. Процідіть чайну суміш в чашку через ситечко з дрібними отворами. Наповніть чашку наполовину або на дві третини.
Додайте гаряче молоко, заповнивши кухоль до верху. Додайте цукор або мед за смаком.
Рубрики: | Вкусненько Здоровье |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |