Вкусные куриные треугольники |
Ingrediente (6 bucati):
300 gr. piept de pui
60 gr. sunca
60 gr. cascaval
100 gr. ciuperci proaspete
1 ceapa micuta
2-3 oua
100 gr. faina
verdeata proaspata
sare, piper negru macinat
ulei
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sa incepem cu prepararea umpluturii pentru pirjoale:
In putin ulei, calim ceapa cu ciupercile maruntite, pina se rumenesc usor. Lasam sa se raceasca.
Intre timp, taiem ”julienne” cit mai subtirel sunca, tocam verdeata, radem cascavalul, adaugam ciupercile prajite si amestecam. Umplutura este gata.
Pieptul de puise spala, se curata de pieliţe si se taie in 6 felii egale.
Invelim scindurica cu o folie de celofan (eu prefer celofanul in care se invelesc florile, este trainic si merge si la prepararea ruladelor din carne), si il tropim din abundenta cu apa.
Batem bine fiecare bucatica de carne cu ciocanul pentru snitele, muiat si el des in apa.
Transferam snitelele pe o suprafata curata de lucru, stropita cu apa. Saram, piparam putin.
Punem umplutura pe centru, si adunam capetele snitelului deasupra umpluturii in asa fel, formind pirjoale de forma triunghiulara.
Pirjoalele se trec prin faina, ou batut si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins (de preferat una de tip grill).
Scoatem pirjoalele pe o tava de copt, turnam putina apa fierbinte deasupra, si dam la cuptorul preincalzit la 200C pentru cca. 20 minute.
Se servesc fierbinti, cu orce garnitura va place: se potrivesc si legumele crude sau coapte, conopida prajita in ou, taieteii de casa cu unt…etc.
Eu am servit ca garnitura niste papanasi din taietei de casa, si va zic sa stiti…chiar isi merita pe deplin denumirea pirjoluta asta! Incercati-o neaparat :)
Рубрики: | КУЛИНАРИЯ/Курица |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |