Консервувальне |
(Захотілось написати українською. Якщо потрібен переклад, питайте)
Раніше в нашій сім'ї багато консервували на зиму. Воно і зрозуміло - овочів, а особливо фруктів, взимку на полицях магазинів було мало. Потім з'явились завезені свіжі дари полів, а потім - і морозильні камери. І "закривати" майже перестали. Але є декілька рецептів, за якими вся наша немаленька сімейка сумує))) Пропоную вашій увазі мариновані "польські" огірки.
"Польські" - тому що вперше я ці огірки спробували на Львівщині, а туди рецепт потрапив з Польщі, там і приправа - гірчиця - використовується польська. Такої гірчиці в Україні я не змогла купити ніде, ось і приходиться використовувати просто "Білу гірчицю"
Отже, Виходимо на город і збираємо огірки. Звичайно, їх можна купити і в магазині, але своє – краще
(Саме ця світлина - з інтернету, всі інші - мої)
Зважуємо 4 кг, замочуємо в холодній воді на 2-3 години (це зменшує гіркоту в огірках).
Ретельно миємо, розрізаємо кожен на чотири частини вздовж.
До огірків додаємо по одній склянці цукру, олії та оцту, три столові ложки солі, по дві столові ложки давленого часнику та молотого чорного перцю.
І наостанок всипаємо пачечку білої гірчиці.
Ретельно перемішуємо, ставимо на три години маринуватись.
Під час маринування можна (і навіть потрібно) пробувати на смак. Та не захоплюйтесь, може не вистачити на баночку…
Щільно вкладаємо шматочки в банку
та заливаємо маринадом. До речі, маринад в процесі темніє, це нормально
Ставимо банки (їх у мене зазвичай виходить 4) у холодну воду та стерилізуємо з моменту закипання води 25 хв.
Результат всіх цих клопотів – 4 баночки чудових маринованих огірочків.
Приємного апетиту!
Рубрики: | готовка/консервация |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |