-Приложения

  • Перейти к приложению Дешевые авиабилеты Дешевые авиабилетыВыгодные цены, удобный поиск, без комиссии, 24 часа. Бронируй сейчас – плати потом!
  • Перейти к приложению Открытки ОткрыткиПерерожденный каталог открыток на все случаи жизни
  • Перейти к приложению Я - фотограф Я - фотографПлагин для публикации фотографий в дневнике пользователя. Минимальные системные требования: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 со включенным JavaScript. Возможно это будет рабо
  • Перейти к приложению Онлайн-игра "Большая ферма" Онлайн-игра "Большая ферма"Дядя Джордж оставил тебе свою ферму, но, к сожалению, она не в очень хорошем состоянии. Но благодаря твоей деловой хватке и помощи соседей, друзей и родных ты в состоянии превратить захиревшее хозяйст
  • Перейти к приложению Всегда под рукой Всегда под рукойаналогов нет ^_^ Позволяет вставить в профиль панель с произвольным Html-кодом. Можно разместить там банеры, счетчики и прочее

 -Рубрики

 -Видео

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в vita_linka

 -Подписка по e-mail

 


Консервувальне

Воскресенье, 29 Июня 2014 г. 09:32 + в цитатник

(Захотілось написати українською. Якщо потрібен переклад, питайте)

Раніше в нашій сім'ї багато консервували на зиму. Воно і зрозуміло - овочів, а особливо фруктів, взимку на полицях магазинів було мало. Потім з'явились завезені свіжі дари полів, а потім - і морозильні камери. І "закривати" майже перестали. Але є декілька рецептів, за якими вся наша немаленька сімейка сумує))) Пропоную вашій увазі мариновані "польські" огірки. 

"Польські" - тому що вперше я ці огірки спробували на Львівщині, а туди рецепт потрапив з Польщі, там і приправа - гірчиця - використовується польська. Такої гірчиці в Україні я не змогла купити ніде, ось і приходиться використовувати просто "Білу гірчицю"

Отже, Виходимо на город і збираємо огірки. Звичайно, їх можна купити і в магазині, але своє – краще

(Саме ця світлина - з інтернету, всі інші - мої)

Зважуємо 4 кг, замочуємо в холодній воді на 2-3 години (це зменшує гіркоту в огірках).

4956405_11 (640x426, 57Kb)

 Ретельно миємо, розрізаємо кожен на чотири частини вздовж.

4956405_2 (640x426, 30Kb)

До огірків додаємо по одній склянці цукру, олії та оцту, три столові ложки солі, по дві столові ложки давленого часнику та молотого чорного перцю.

4956405_3 (640x426, 61Kb)

 

4956405_image (640x373, 38Kb)

4956405_4 (640x426, 57Kb)

І наостанок всипаємо пачечку білої гірчиці. 

4956405_5 (640x426, 47Kb)

Ретельно перемішуємо, ставимо на три години маринуватись.

4956405_6 (640x426, 75Kb)/4956405_6 (640x426, 75Kb)

Під час маринування можна (і навіть потрібно) пробувати на смак. Та не захоплюйтесь, може не вистачити на баночку…
Щільно вкладаємо шматочки в банку

4956405_7 (640x426, 37Kb)

та заливаємо маринадом. До речі, маринад в процесі темніє, це нормально

4956405_8 (640x426, 32Kb)

Ставимо банки (їх у мене зазвичай виходить  4) у холодну воду та стерилізуємо з моменту закипання води 25 хв.

4956405_9 (640x426, 43Kb)

Результат всіх цих клопотів – 4 баночки чудових маринованих огірочків.

4956405_1_1_ (640x426, 42Kb)

Приємного апетиту!

 

Рубрики:  готовка/консервация
Метки:  

Процитировано 9 раз
Понравилось: 7 пользователям

Nechaeva_Olga   обратиться по имени Понедельник, 30 Июня 2014 г. 20:38 (ссылка)
Виталинка, благодарю! Сама рецепт пробовала.
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Пятница, 04 Июля 2014 г. 23:58ссылка
Nechaeva_Olga, это вопрос или утверждение?
Как дела на дачах?
storie_angelo_rosso   обратиться по имени Вторник, 01 Июля 2014 г. 09:50 (ссылка)
Хрустяки - закусон.
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Пятница, 04 Июля 2014 г. 23:59ссылка
storie_angelo_rosso, а это комплимент?
Закусон, кстати, классный, но не хрустящий, а "тающий во рту")))
Перейти к дневнику

Понедельник, 07 Июля 2014 г. 13:14ссылка
Кто б сомневался. Вкусняшка.
chergusha   обратиться по имени Суббота, 05 Июля 2014 г. 12:54 (ссылка)
vita_linka, маю схожий рецепт, от тільки гірчиця звичайна, з банки ( 5 ч.л.), або ж варіант - 10ч.л кетчупа на 3 кг огірків. Такі славненькі виходять огірочки, хрумкенькі. Але готуються без шкірки.
До речі: польська, як і будь-яка європейська гірчиця- просто лагідна, ніжніша, ніж розповсюджена у нас пекуча "російська".
Ответить С цитатой В цитатник
vita_linka   обратиться по имени Суббота, 05 Июля 2014 г. 13:01 (ссылка)
chergusha, Та польська гірчиця - в зернятах, натуральна. Ну рецепт повинен же ж бути автентичним, чи не так?
Сьогодні в мене - день відпочинку, так що напишу теж рецепти огіркив в кетчупі та соусі. Другий рік поспіль закриваємо.
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 05 Июля 2014 г. 13:20ссылка
vita_linka, якось раніше у цьому році все "закривається"..чи ні?
А у нас навала вишень: купувала агрус - просять:"візьміть ще вишень - за 5 грн (літр). Буду маринувати, і агрус, і вишні - вперше.
vita_linka   обратиться по имени Суббота, 05 Июля 2014 г. 13:30 (ссылка)
chergusha, ага-ага! Раніше! І жнива раніше!
Аж пішла глянула, де це вишень багато))) У нас в цьому році було лише трохи черешень, вишень майже немає. Зате яблука вродили - білий налив.
Ми з білого наливу в соковарці сік робимо, відходи перепускаємо через Мрію на томатній соковижималці, потім переварюємо з цукром. Повидло - смакота!!!
Декілька років тому співробітниця дала спробувати мариновані сливи. Щось в мене кулінарного захоплення це не викликало)))
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 05 Июля 2014 г. 16:07ссылка
vita_linka, була така мода пару років тому на мариновані сливи - рецепті різні, є достойні. А що вийде у мене- побачимо потім
Яблук у нас ще не видно -рано, мабуть. Вишні проходять і вже настала біло-червоно-чорно-смородинова пора.
vita_linka   обратиться по имени Суббота, 05 Июля 2014 г. 16:14 (ссылка)
chergusha, (посміхаюсь) а скажи як декупажниця декупажниці: є 3-літрова банка с надщербленим горличком - на консервацію не годяща. Чи можу я її задекупажити в принципі, коли я зовсім нічого такого не робила? І якщо можу, з чого починати?
А смородина в нас вже відходить.
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 05 Июля 2014 г. 17:01ссылка
vita_linka, а чому б і ні..От лише починати заради однієї банки, хоч і 3-х літрової, трошки накладно: фарба, лак і таке інше.. Але, якщо є бажання..
Те, без чого ніяк не обійтись:
- фарба, бажано акрилова для радіаторів, біла - для грунтовки під серветку;
- сама серветка з яскравим малюнком, а ще краще -орнаментом ;
- акриловий лак;
- поради хоч трохи досвідчених декупажниць - гарантую.Успіху!
Луч__солнца   обратиться по имени Понедельник, 07 Июля 2014 г. 23:01 (ссылка)
Дякую за рецепт!
Ответить С цитатой В цитатник
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку