-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в яця

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.02.2012
Записей: 5833
Комментариев: 142
Написано: 6267


Грушеве згущене молоко

Понедельник, 07 Июня 2021 г. 13:46 + в цитатник
супер-закрутка для прошарування тортів та на бутерброди
Смак у цієї закрутки нагадує не те фруктові іриски, не те згущене молоко з грушевим присмаком. Звідси і назва. Холодними зимовими вечорами з чайком все піде на ура!
Інгредієнти для "Грушеве згущене молоко»:
Груша (стигла, очищена; не очищених (цілих) знадобиться приблизно 1 велике відро) — 5 кг
Цукор — 3 кг
Молоко — 3 л
Сода — 1 ч. л.
Рецепт " Грушевого згущеного молока» :
Груші потрібно попередньо очистити від шкірки і серцевини і порізати дрібними шматочками (пластинками). Засипати цукром і варити 1 годину на повільному вогні, час від часу помішуючи.
По закінченні цього часу груші повинні пустити пристойну кількість соку.
Потім додати соду і влити молоко(бажано прокип'ятити щоб не звернулось). Варити ще 4 години на повільному вогні
До кінця варіння молоко як би відділяється від соку у вигляді грудочок, які набувають карамельного кольору. Не лякайтеся! Все так і повинно бути; -).
Потім потрібно всю цю масу трохи остудити і в блендері порціями збити до однорідності. Так як груші вже досить м'які, це справа декількох секунд. Навіть якщо у вас і ручний блендер, це також не складе проблем.
Довести все до кипіння на повільному вогні і можна закочувати в стерильні банки. З такої кількості інгредієнтів вийде 12 півлітрових баночок.
Рубрики:  кулинария/заготовки

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку