-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в яця

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.02.2012
Записей: 5833
Комментариев: 142
Написано: 6267


Кримський хмиз або "пляжна пахлава"

Среда, 23 Декабря 2020 г. 21:39 + в цитатник
Для приготування хмизу нам буде потрібно :
3 склянки * муки (420 г) (+ борошно для оброблення тіста);
1 стакан * мінералки;
3 ст. л. коньяку (рома, горілки і т.д.);
1 ч.л. цукру;
2 ст. л. цукрової пудри (для обсипання);
1 щіпка солі;
рослинне масло (для фритюру);
Для сиропу:
2/3 склянки * води;
1 склянка цукру;
1 ч. Л. натурального меду.
* Стакан 220 мл.
Процес приготування :
Борошно насипати в миску, зробити в борошні поглиблення. В ямку влити мінералку, коньяк, сіль, цукор і ложкою все гарненько перемішати. Вимісити до еластичності на столі, присипаному борошном. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має вийти трохи твердіше, ніж на вареники. Накрити тісто і залишити відпочити хвилин на 10-15.
За цей час можна зварити сироп. Для цього змішати воду, цукор і варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина не підуть пузирчики (2-3 хвилини). В кінці варіння додати мед ( 1 столову ложку меду).
Відпочиле тісто розділити на 4-5 частин, щоб зручніше було розгортати.
Далі розкачати тісто, як можна тонше, товщиною близько 1 мм.
Розкачане тісто добре посипати борошном і не дуже щільно згорнути в рулет шириною 2-3 см.
Взяти фігурний або звичайний ніж і нарізати наш рулет під гострим кутом (30-45 градусів) на шматочки товщиною близько 2 см і довжиною 5-6 см.
Розправити шари у вигляді квітки,
щоб усередині було видно дірку.
Розжарити рослинне масло в глибокій сковорідці, викладати нашу розгорнуту квітку і обсмажувати утворені шматочки з двох сторін до смачної золотистої скоринки. При обсмажуванні квіточки розкриються і вийдуть хрусткими. Готовий хмиз вийняти шумівкою, покласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла і щоб хмиз трохи охолов. А потім занурити в сироп. Занурювати потрібно вже трохи остигнувшу пахлаву, щоб "хрумкість" не зникла. Готовий хмиз складати на тарілку.
Зверху присипати подрібненими горіхами або цукровою пудрою.
Апетитний хрусткий хмиз готовий, і не треба далеко їхати, можна отримати насолоду від кримського хмизу або "пляжної пахлави" вдома за чашкою чаю. Сподіваюся, вам сподобається цей смачний рецепт, а відмінний хрускіт вас приємно здивує.
Приємного вам чаювання!
Рубрики:  кулинария/печення

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку