І не дивно. Адже справжній том ям будується за законами гармонійного поєднання всіх смаків — солоного, солодкого, кислого, гіркого та гострого
Цю страву неможливо з чимось переплутати, а забути — ще складніше.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
Кокосове молоко METRO Chef — 300 мл.
Рибний бульйон — 300 мл.
Печериці METRO Chef — 4 шт.
Креветки METRO Chef — 10 шт.
Цедра лайма — 1 г.
Лимонний сік — 3 ст. л.
Свіжий імбир — 3 г.
Перець чилі — 1 шт.
Кінза — 5 гілочок.
Рибний соус — 1 ст. л.
Цукор коричневий METRO Chef — 1 ч. л.
Часник — 3 зубчики.
Рослинна олія — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо печериці. Перчик чилі розрізаємо навпіл і видаляємо з нього насіння. Ступінь гостроти можна регулювати на свій смак, збільшуючи або зменшуючи кількість перцю.
2. Часник і перець рубаємо не дуже дрібно і обсмажуємо на розігрітій олії протягом 1 хвилини. Потім збиваємо в блендері до стану пасти.
3. Доводимо до кипіння бульйон, кидаємо в нього імбир і цедру лайма. Додаємо часниково-перцеву пасту і варимо 1–2 хвилини. Вливаємо рибний соус, додаємо нарізані печериці та варимо ще 2 хвилини.
4. Насамкінець вливаємо кокосове молоко і доводимо до кипіння. Кидаємо сіль за смаком, додаємо лимонній сік і коричневий цукор.
5. Відварені в окремому посуді креветки очищаємо. Кладемо їх у суп і знімаємо каструлю з вогню. Посипати рубаною кінзою. Готово!