Воскресенье, 23 Февраля 2020 г. 23:22
+ в цитатник
Купіть в магазині дві тушки замороженої скумбрії та запасіться деякими приправами.
Цибуля — 1 штука
А для маринаду такі інгредієнти
вода — 300 мл
сушена гвоздика — 5 бутонів
чорний перець (горошком) — третина чайної ложки
мелений запашний перець — половина чайної ложки
коріандр — третя частина чайної ложки
сіль — дві чайні ложки
цукор — половина чайної ложки
рафінована соняшникова олія — дві столові ложки
яблучний оцет — 2,5 столові ложки
Скумбрія на смак як лосось — рецепт
Починаємо з маринаду — в сотейнику закип’ятити 300 мл води. У киплячу воду додаємо всі спеції, сіль і цукровий пісок. Вливаємо дві столові ложки рослинної олії без запаху. Все добре перемішуємо і кип’ятимо прянощі 1-2 хвилини. Потім маринад знімаємо з плити. Як тільки суміш трохи охолоне, влити яблучний оцет. І знову перемішати — залишити, щоб настоявся.
А тим часом готуємо скумбрію до засолу. Готувати треба вже розморожену тушку. Відділити голови й хвости, витягнути нутрощі. Якщо є бажання, можна обрізати й плавники. Миємо під проточною водою. Особливо гарно треба видалити плівку. Інакше — вона гірчить у рибці. Трохи обсушити паперовими серветками. Тушку порізати на порційні шматочки.
Цибулю, яка теж буде маринувати нашу рибку, варто нашаткувати півкільцями.
Далі беремо посуд, де буде солитися скумбрія. Викладаємо спочатку шматочки риби, тоді — цибулю. І заливаємо цю рибну “картину” маринадом, який до цього часу вже має вихолоти.
Закрити посуд кришкою або плівкою, щоб було більш-менш герметично і все — в холодильник на цілу добу.
Секретний маринад за 24 години зробить свою чарівну справу. У вас вийде скумбрія на смак як лосось. Смачного!