Печиво «Райське |
Інгредієнти для тіста:
1 ст. борошна
3 яйця
1 – 2 білки
250 мл. води
2 ст. л. цукру
1/4 ч. л. солі
100 г вершкового масла.
Для глазурі:
1 1/2 ст. цукрової пудри
4 – 5 ст. л. молока
1 ст. л. рідкого меду.
Спосіб приготування:
У невелику каструлю налийте 250 мл води, додайте 100 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, ¼ ч. л. солі, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, додайте 1 ст. борошна, швидко перемішайте.
Протримаєте тісто на вогні протягом 1 хвилини, щоб воно заварилося.
Зніміть тісто з вогню, остудіть, додайте по одному 3 яйця, добре перемішайте кожне.
Додайте 1 білок, знову добре перемішайте, покладіть тісто в кулінарний мішок.
Пергаментний папір поріжте квадратами 7х7 см, змастіть рослинною олією, за допомогою кондитерського мішечка видавити на папір невелику кількість тіста, щоб сформувати кільце.
У глибоку сковороду або сотейник залийте рослинне масло, розігрійте, акуратно візьміть за край аркуша паперу і переверніть кільце з тіста в масло, папір видаліть, обсмажте колечка з обох боків до золотистого кольору.
Готові кільця помістіть на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
Приготуйте глазур
Для цього в глибокій ємності змішайте 1 і ½ ст. цукрової пудри, 4 – 5 ст.л. молока, 1 ст.л. рідкого меду, ретельно перемішайте, підігрійте на повільному вогні до повного розчинення цукрової пудри і меду, трохи остудіть.
Кільця обмокніть в глазур, перекладіть на красиве блюдо. Можна подавати до столу.
Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. Додаємо олію, коротко збиваємо.
Горіхи змішуємо з борошном, додаємо до білкової маси, акуратно вимішуємо ложкою.
Форму (21х25) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.
Випікаємо при температурі 180 градусів, 35-40 хвилин. Охолоджуємо.
До склянки молока додаємо жовтки та пудинг, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
До решти молока додаємо цукор, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, додаємо раніше підготовану яєчно-пудингову масу, добре вимішуємо, знову ставимо на вогонь. Постійно помішуючи доводимо до кипіння, варимо близько хвилини. Ділимо гарячий пудинг на 2 рівні частини, до однієї додаємо шматки шоколаду, вимішуємо до однорідності.
Накриваємо обидві частини крему харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему.
М’яке масло ділимо на 2 частини. Кожну збиваємо до пухкої світлої маси.
До однієї частини масла по ложці додаємо охолоджений пудинговий крем. Збиваємо до однорідності.
До другої частини масла додаємо по ложці шоколадний крем, збиваємо до однорідності.
Кладемо світлий крем на охолоджений корж, вирівнюємо, викладаємо шоколадну масу, вирівнюємо. Зверху посипаємо пляцок подрібненим фундуком.
Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.
Муссовое пирожное «ЗИМНЯЯ ВИШНЯ».
📝Ингредиенты:
🔶Для вишневого мармелада:
🔸замороженная вишня без косточки 150 г
🔸вишневый сок 100 мл
🔸сахар 50 г
🔸палочка корицы 1 шт.
🔸звездочка аниса 1 шт.
🔸порошок агар-агар 2 г
🔶Для шоколадного крема:
🔸шоколад горький 50 г
🔸молоко 50 г
🔸желатин 1 г
🔸пудра сахарная 15 г
🔸сливки 33% 100 г
🔶Для хрустящего слоя:
🔸белый шоколад 30 г
🔸ореховая паста (любая) 30 г
🔸шоколадная вафельная крошка 30 г
🔶Для шоколадного бисквита:
🔸мука пшеничная 80 г
🔸какао-порошок 15 г
🔸разрыхлитель теста 5 г
🔸растительное масло без запаха 35 г
🔸яйца куриные 125 г
🔸молоко 50 г
🔸сахар 85 г
🔶Для йогуртового мусса:
🔸белый шоколад 130 г
🔸какао-масло 30 г
🔸натуральный йогурт 170 г
🔸желатин 4 г
🔸сливки 33% 240 г
🔶Для шоколадного велюра:
🔸белый шоколад 100 г
Рубрики: | торт |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |