Без заголовка |
Знадобиться: на1 кг помідорів 3 дрібних кореня хрону, 2 великих зубчики часнику, цукор і сіль за смаком.
Як приготувати вогник. В м'ясорубці перекрутити очищений хрін, часник і помідори. Хрін можна попередньо потерти на дрібній тертці в кухонному комбайні - так з ним буде простіше працювати, т.к. ручне перекручування зажадає зусиль. Заправити суміш часнику, хрону і помідорів сіллю і цукром за смаком, доводячи закуску до яскравого смаку за своїми уподобаннями. Викласти вогник в невеликі стерилізовані баночки, закупорена стерильними кришками, забрати на зберігання в темне прохолодне місце або холодильник.
Знадобиться: по 500г буряка і кореня хрону, 250мл оцту 5%, 200мл води, 3 ч.л. цукру, 2 ч.л. солі.
Як приготувати соус з хрону і буряка. Очистити хрін і буряк, промити, перекрутити через м'ясорубку з дрібною решіткою, перемішати, залишити на годину, нічим не накриваючи, викласти в миску, влити оцет, всипати цукор і сіль, перемішати, влити воду, знову перемішати. Щоб соус не видихався, зберігати його в закритому посуді.
Знадобиться: 500г червоного пекучого перцю, 250г солі, 100г часнику, 30г насіння коріандру мелених, 20г оцту 6%, 10г мелених насіння кропу.
Як приготувати кавказьку аджику. Очистити часник і пекучий перець, разом з коріандром і кропом перекрутити в м'ясорубці, додати оцет і сіль, розкласти по стерилізованих банках і закатати.
Знадобиться: 1кг червоного стручкового перцю, 300-400г солі, 300г часнику, 200г волоських горіхів, 100г хмелі-сунелі, 50-70г коріандру, порошок кориці за смаком.
Як приготувати червону аджику по-грузинськи. Залити гострий перець на 1ч холодною водою, потім разом з хмелі-сунелі, коріандром, горіхами, часником перекрутити в м'ясорубці, додати корицю і сіль, перемішати. Ще 2-3 рази перекрутити суміш в м'ясорубці з дрібною решіткою. Розкласти аджику по банках і зберігати при будь-якій температурі, закривши кришками, інакше вона висохне.
Добавьте чайную ложку сахара, столовую ложку соли, перемешайте и залейте сливками. Закрутите смесь в банку и через 2-3 дня соус
Рубрики: | соус |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |