-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в яця

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.02.2012
Записей: 5833
Комментариев: 142
Написано: 6267





Нежнейшее печенье "Рафаэлло".

Воскресенье, 25 Декабря 2022 г. 16:50 + в цитатник
На зображенні може бути: десерт
Тонкое, слоеное тесто и кремовая кокосовая начинка
На 16 штук (~ 600г)
Начинка:
- 200 мл молока
- 40г кокосовой стружки
- 1 желток
- 20г крахмала
- 50г сахара
Тесто:
- 80г сливочного масла
- 70 мл кефира
- 1 желток
- 200г муки
- 1 ст.л. кокосовой стружки
- 1 ч.л. разрыхлителя
- 40г сахара
- щепотка ванилина
Сначала приготовим начинку:
🥥Кокосовую стружку можно не добавлять ни в тесто, ни в начинку. Тогда в начинку положите щепотку ванилина.
Также кокосовую стружку можно заменить на любые измельченные орехи.
В сотейнике смешиваю желток, сахар, крахмал и примерно 100 мл молока. Все хорошо размешиваю и добавляю остальное молоко. Перемешиваю, ставлю на плиту и при постепенно помешивании на среднем огне довожу смесь до кипения. Провариваю около минуты, снимаю с огня и добавляю кокосовую стружку. Перемешиваю, накрываю плёнкой в контакт и даю остыть.
Тесто. Размягченное сливочное масло смешиваю с сахаром и ванилином. Кладу желток и перемешиваю. Кладу кокосовую стружку, вливаю кефир и перемешиваю. Затем всыпаю немного муки разрыхлитель и все перемешиваю. Постепенно всыпая оставшуюся муку замешиваю тесто. Кладу в пакет и охлаждаю 15 мин.
Затем раскатываю в валик и делю на 16 равных частей. Каждую часть раскатываю тонко в длинный овал. На край кладу 1 ч.л начинки и сворачиваю. Выкладываю печенье на противень .
Выпекать в хорошо разогретой до 180°С духовке ~ 15-20 минут. Время выпечки зависит от особенностей вашей духовки.
Рубрики:  кулинария/печення

Волшебный кабачок

Суббота, 18 Июня 2022 г. 21:13 + в цитатник
Ингредиенты:
500 гр.молодых кабачков
1 чайн.ложка соли без верха
1 стол.ложка мёда(или сахара)
1 стол.ложка белого винного (яблочного) уксуса
100 гр.растительного масла(не оливкового)
3-4 зубчика чеснока
Соль,перец
Зелень-укроп,кинза(петрушка)
Очищаем кабачки и тонко нарезаем вдоль на пластины овощерезкой.Помещаем в глубокую посуду,посыпаем чайной ложкой соли,перемешиваем и оставляем на полчаса.
Тем временем готовим маринад.
В отдельную посуду наливаем растительное масло,добавляем мёд,винный уксус,порезанный мелко чеснок,немного солим и перчим. Хорошенько смешиваем ингредиенты.
Через полчаса сливаем с кабачков воду(она нам не нужна),помещаем их в посуду с крышкой( в пластиковый контейнер или ведёрко) и поливаем их маринадом,посыпаем порезанной зеленью.Перемешиваем,накрываем крышкой и убираем в холодильник на 2 часа.За это время ещё раз всё перемешиваем.
Маринованные кабачки - прекрасное дополнение к мясу,картошке и другим блюдам.
Приятного аппетита!
Рубрики:  кулинария/заготовки

сир

Среда, 11 Мая 2022 г. 10:06 + в цитатник
1 літр молока
творог 500 г
яйце 1 шт
сіль 1 чайна ложка
1 ч л харчової соди
масло 50г
Рубрики:  салати/закуски

Запіканка з кабачками та котлетами

Четверг, 05 Мая 2022 г. 04:22 + в цитатник

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Для котлет:

  • Будь-який фарш – 350 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Солодка паприка – 2/3 ч. ложки.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.

https://svitreceptiv.com.ua/zapikanka-z-kabachkamy...aty-tsiu-stravu-shchodnia.html

Рубрики:  кулинария/гаряче

Соусы и заправки

Понедельник, 11 Апреля 2022 г. 18:59 + в цитатник

На зображенні може бути: їжа та текст «соусы и заправки GoodFood ood горчично- медовая + заправка: Mão ст.л диж.горч ст.л + одик.м ст.л пим.сок 1 ч.л бархатный coyc: йогурт cT. лим. ст.л подсолн.м дуж ст.л 2 ст.л итальянска! заправка: одивк.м ст.л бальз.укс ст.л пикантный соус: ит,травы 1 ч.л чеснок 1 зубчик йогурт ст. чеснок 1 зубчик заправка по-азиатски: корниш-ны ит.травыг um. 1ул оливк.м ст.л ст.л лим.сок ст.л соевый 2ст.л»

Рубрики:  салати

засолочную корейку в духовку

Воскресенье, 10 Апреля 2022 г. 22:05 + в цитатник

Ингредиенты: корейка, 1 морковь, 5 зубчиков чеснока, 4 луковицы, соль, бутылка темного пива, по 50 граммов меда, кетчупа, бульона, соль, аджика.

https://steaklovers.menu/food/46092?fbclid=IwAR3ry...NNaIEEkHg8JwFmOIVn6zI7WM7819nQ

Рубрики:  кулинария/мясо

ВЕЛИКОДНЯ КОЛЕКЦІЯ РЕЦЕПТІВ

Воскресенье, 10 Апреля 2022 г. 21:38 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/хліб

домашнє печиво з начинкою.

Понедельник, 04 Апреля 2022 г. 14:26 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/печення

ВКУСНЕЙШИЕ заготовки

Понедельник, 04 Апреля 2022 г. 14:06 + в цитатник
Капуста - 1,5 кг
Морковь - 2-3 шт
Острый перец -1 шт
Чеснок - 5-6 зуб.
Масло растительное - 3 ст.л.
Уксус яблочный - 4 ст.л.
Соль - 1 ст.л.
Сахар - 1,5 ст.л.
Кориандр молотый - 2 ч.л.
Перец черный молотый - 1 ч.л.
Куркума молотая - 1/2 ч.л.
Читать далее...
Рубрики:  кулинария/заготовки

Заварной ЗЕФИР СО ВКУСОМ БАНАНА

Суббота, 02 Апреля 2022 г. 11:20 + в цитатник



Рубрики:  кулинария/десерт

Домашня ковбаса

Четверг, 31 Марта 2022 г. 13:11 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/мясо

Горішки зі згущеним молоком

Воскресенье, 27 Марта 2022 г. 17:40 + в цитатник
  • борошно – 500-600 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 2 ст.л;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • сода – половина ч.л;
  • оцет – 1 ч.л;
  • згущене молоко варене – 1 банка;
  • горіхи – 200 г;
  • масло вершкове – 200 г.
Читать далее...
Рубрики:  кулинария/печення

Уха рыбака

Воскресенье, 27 Марта 2022 г. 17:18 + в цитатник
  • рыба - 1 кг рыбных отходов ( стерлядь или осетр 280 г, соль 310 г или
  • белая рыба 330 г)
  • репчатый лук - 50 г
  • морковь - 200 г
  • сельдерей - 50 г
  • картофель - 250 г
  • помидоры - 150 г
  • лимоны - 100 г
  • черный перец
  • уксус - 15 г
  • лавровый лист - 1 - 2 шт.
  • яйца - 1 шт. + 1 желток
  • кислое молоко - 150 г
  • сливочное масло - 50 г
Читать далее...
Рубрики:  кулинария/риба

Тірамісу з кокосом і ромашкою

Четверг, 24 Марта 2022 г. 14:07 + в цитатник
500 г
Маскарпоне Санта Лючия Галбані
300 г
Ladyfingers Vicenzovo Матильда Віченці
4
жовтки
1
яєчний білок
300 мл
настій ромашки
30 г
ріпаковий кокос
80 г
цукор
40 мл
вода
 
 
Крок 1 з 9

Приготуйте ромашку, поклавши квітки або фільтри настоятися, підсолодіть за смаком і перенесіть її в глибоку тарілку, щоб використовувати.

Крок 2 з 9

Відокремте жовтки від білків, потім збийте білок до стійкого стану і приступайте до пастеризації.

Крок 3 з 9

Нагрійте в каструлі 15 мл води з 30 г цукру і залиште на плиті, поки вона не досягне температури 121 °.

Крок 4 з 9

Коли бітки працюють, залийте сиропом збитий яєчний білок до стійкого стану і продовжуйте збивати ще кілька хвилин. Залиште осторонь.

Крок 5 з 9

Тепер збиваємо жовтки, поки вони не стануть пінистими. Нагрійте в каструлі 25 мл води і 50 г цукру до температури 121 °. Збиті жовтки залити сиропом і продовжувати збивати ще кілька хвилин.

Крок 6 з 9

Тепер додайте маскарпоне і 20 г кокосового ріпаку. Перемішайте і додайте збитий яєчний білок, обережно перемішуючи до отримання однорідного крему.

Крок 7 з 9

Перекладіть крем з маскарпоне в кондитерський мішок і приступайте до приготування тірамісу.

Крок 8 з 9

Умочіть пальчики в ромашку і викладіть їх поруч, а потім прикрасьте маскарпоне пучками. Виконайте ту ж процедуру для 3 послідовних шарів.

Крок 9 з 9

Прикрасьте поверхню 10 г кокосового ріпаку і поставте в холодильник на 2 години перед вживанням.

https://altacucina.co/recipes/tiramisu-cocco-e-cam...18-8460-4699-b903-09ef09fa45d3

Рубрики:  кулинария/випичка

Горішки з арахісом

Четверг, 24 Марта 2022 г. 14:05 + в цитатник

Інгредієнти

Пшеничне борошно3 склянки
Вершкове масло200 г + 100 г
Цукор100 г
Гашена оцтом сода1 ч. л.
Яйця2 шт
Варене згущене молокоза смаком
Горіхиза смаком
Рослинна оліядля змащування форми
 

https://food.obozrevatel.com/ukr/vyipechka-i-desertyi/oreshki-s-arahisom.htm

Рубрики:  кулинария/печення

ПЕЧИВО САВОЯРДІ

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:56 + в цитатник

Інгредієнти: 3 яйця 100 г цукру 75 г борошна

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ: Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки трохи збиваємо, додаємо половину цукру та збиваємо за допомогою міксера. Потім засипаємо залишки цукру та гарно збиваємо. У жовтково-цукрову суміш додаємо борошно та обережно перемішуємо. Окремо збиваємо білки до стійкої піни. Збиті білки обережно додаємо до тіста й акуратно перемішуємо, щоб вони не осіли. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо тісто на деко, формуючи смужки довжиною приблизно 10 см. Зверху посипаємо цукром або цукровою пудрою (в оригінальному рецепті використовується саме цукор, але не всім подобається хрускіт цукрового піску на зубах). Випікаємо печиво для Тірамісу 15-20 хвилин при температурі 180°C. Смачного! ✍ Порада. Готуючи печиво Савоярді, орієнтуйтеся на консистенцію тіста. Розмір яйця може сильно вплинути на результат. Вага яйця категорії С1 і С0 відрізняється приблизно на 10 грамів. На трьох яйцях у вас вийде вже на 30 грамів більше рідини. Щоб тісто було більш повітряним, збивайте жовтки з цукром, як на бісквіт. Тоді не доведеться підсипати борошно. Якщо ви добре збили яйця, а тісто все одно виходить рідкуватим, тоді варто додати борошна, але не більше 100 г на всю порцію, інакше печиво може вийти дуже важкими. Який вигляд має тісто, яке не розтікається, видно у відеоверсії рецепта. Варто також врахувати, що під час випікання бісквітне тісто в будь-якому випадку трохи розходиться, тому відсаджувати його варто на певній відстані, тоді печиво не злипнеться та рівномірно пропечеться

https://www.bene-gusto.com/uk/homemade-savoiardi-lady-s-finger-biscuits/

Рубрики:  кулинария/печення

творога из кислого молока

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:53 + в цитатник

Пошаговый рецепт Сначала нам нужно получить простоквашу из кислого молока. Для этого перелейте кислое молоко в чашу для мультиварки, прикройте сверху крышкой и оставьте сквашиваться на ночь (8-15 часов) в теплом помещении. Для ускорения сквашивания можно добавить в молоко 1-3 ложки сметаны. Как только получилась простокваша, ставим чашу с ней в мультиварку и устанавливаем режим "Подогрев" примерно на 1 час. После часа на режиме "Подогрев" нужно проверить состояние сыворотки: если ее отделилось слишком мало, продлеваем подогрев на 20-40 минут. Выключаем мультиварку и оставляем массу настояться в течение одного часа. Подготовьте дуршлаг: его нужно выстелить марлей в несколько слоев и поставить в раковину, либо в кастрюлю (чтобы туда могла стекать сыворотка).  Аккуратно перекладываем получившийся творог из чаши мультиварки в дуршлаг при помощи шумовки. Наконец, нужно дать сыворотке стечь (пока она не перестала капать), и все - вкусный домашний творог готов. Источник: https://cheese-home.com/article/105/649/Recept-tvoroga-iz-kislogo-moloka. Больше информации о домашнем сыроделии на сайте "Сырный Дом"

https://cheese-home.com/article/105/649/Recept-tvoroga-iz-kislogo-moloka

Рубрики:  сири

Арахисовое печенье

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:50 + в цитатник

Ингредиенты

  • Арахис – 100 грамм
  • Мука – 170 грамм
  • Разрыхлитель – 5 грамм
  • Сахар коричневый – 150 грамм
  • Сахар белый - 150 грамм
  • Масло сливочное – 150 грамм
  • Соль – 0,5 чайной ложки
  • Яйцо – 1 штука
  • Арахисовая паста (также известная как арахисовое масло) - 200 грамм

https://www.videoculinary.ru/recipe/arahis-pechenie/

Рубрики:  кулинария/печення

Рецепт шоколадного бисквита

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:47 + в цитатник

✓ яйца - 5 шт.,
✓ сахар - 250 гр.,
✓ молоко - 250 мл. (1 стакан),
✓ раст. масло - 150 мл.,
✓ мука - 320 гр. (2 стакана),
✓ какао порошок - 60 гр.,
✓ разрыхлитель - 15 гр.,
✓ щепотка соли,
✓ ванильный сахар - 2 пакета (16 гр.).

https://kulinaroman.ru/recept-shokoladnogo-biskvita/

Рубрики:  торт

Кабачки как грибы на зиму

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:43 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/заготовки

КУЛИЧ КРАФФИН

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:39 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/хліб

САЛАТ С КОПЧЕНОЙ КУРИЦЕЙ И СЫРОМ

Четверг, 24 Марта 2022 г. 13:35 + в цитатник
Рубрики:  салати


Понравилось: 1 пользователю

Готуємо справжню натуральну халву

Понедельник, 21 Марта 2022 г. 23:21 + в цитатник

Необхідні інгредієнти:

  • 2 склянки очищеного насіння;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 склянки води;
  • 150 мл соняшникової олії.

Процес приготування

 

Насіння обсмажити, прокрутити на м’ясорубці.

Борошно теж обсмажити на сухій сковорідці до ніжно-золотистого кольору.

Змішати обидві маси до однорідної консистенції.

 

З цукру і води, на середньому вогні, помішуючи, варимо сироп 10 хвилин з моменту закипання — він не повинен бути зовсім рідким, але і густим теж. Як тільки цукор розчинитися, можна не мішати.

Тепер змішуємо масу з насінням, соняшникову олію і сироп за допомогою міксера — так швидше.

Можна знайти рецепти, де олію вливають в готовий сироп. Тут є реальний шанс все зіпсувати!

Сироп від холодної олії відразу згортається і отримуєте великий льодяник.

Коли маса стала однорідною, викладаємо її в форму, застелену целофаном, добре утрамбовуємо і розрівнюємо.

Зверху кладемо плоску кришку, і ставимо вантаж.

Ставимо в холодильник години на 3.

Рубрики:  кулинария/десерт

Смажена риба

Суббота, 19 Марта 2022 г. 15:35 + в цитатник

Рецепт: риба мінтай - 3 шт сіль – 1,5 ч.л. сухий часник-1,5 ч.л. чорний мелений перець-1/2 ч.л. прованські трави – 1 ч.л. паприка – 1 ч.л. рослинна олія - ​​20 мл залишити маринуватися 30 хвилин цибуля-3 шт накрити пергаментом в заздалегідь розігріту духовку t 180 ° С 30 хвилин картопля солити, залити окропом і варити до готовності, приблизно 15-20 хвилин рослинна олія... вершкове масло... смажити картоплю на середньому вогні з двох сторін, до рум'яності сухий кріп... Смачного!

https://www.youtube.com/watch?v=31WfEY44ZL8

Рубрики:  кулинария/риба

Смажена риба

Суббота, 19 Марта 2022 г. 15:32 + в цитатник

Рецепт: риба мінтай - 3 шт чорний мелений перець-1/3 ч.л. прованські трави – 1 ч.л. сік лимона 3-4 ст. соєвий соус - 30 мл рослинна олія - ​​20 мл залишити маринуватися 20-30 хвилин стебла селери - 7-8 шт залити рибу маринадом, що залишився, з пакета накрити пергаментом в заздалегідь розігріту духовку t 180 ° С 25-30 хвилин для соусу: рослинна олія - ​​20 мл цибуля-1 шт часник - 4 зубчики паприка – 1 ч.л. чорний мелений перець – 1/3 ч.л. прованські трави – 1 ч.л. томатна паста – 1 ч.л. подрібнені помідори+червоний перець - 200 мл соєвий соус - 30 мл солоні огірки - 1 шт 10 хвилин на повільному вогні рис – 1.5 склянка (200 гр) окріп - 3 склянки варити рис 15 хвилин на повільному вогні вимкнути вогонь, залишити рис під кришкою 15 хвилин Смачного!

https://www.youtube.com/watch?v=2eUn6Pnrc4Q

Рубрики:  кулинария/риба

Фінські картопляні хлібці

Суббота, 19 Марта 2022 г. 15:20 + в цитатник

Прості страви з картоплі: плацинди, хлібці, кистибий з картоплею

В той час як купити крупу чи макарони в крамниці наразі буває складно, картопля у багатьох українців є. Тож пропоную вам рецепти простих та поживних страв з картоплі: молдавські плацинди, татарський кистибий, фінські картопляні хлібці.

Плацинди з картоплею, сиром та зеленню

Проста, швидка й смачна страва молдавської кухні. Начинку можна робити різноманітну, що є: картопля-сир, сир-зелень, тушковані яблука, гарбуз.

плацинди з картоплею та сиром

Читать далее...
Рубрики:  кулинария/хліб

кекс

Вторник, 15 Февраля 2022 г. 16:40 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/випичка

Запеченное куриное филе в специях

Четверг, 10 Февраля 2022 г. 20:22 + в цитатник

 Ингредиенты

  Куриное филе - 400 гр.
  Молоко - 300 мл.
  Чеснок - 1-2 зубка
  Оливковое масло - 3 ст.л.
  Паприка - 1 ч. л.
  Куркума - 0,5 ч.л.
  Мускатный орех - по вкусу
  Соль - по вкусу
  Смесь перцев - 0.5 ч.л.

https://www.photorecept.ru/recipe/zapechennoe-kurinoe-file-v-specijah

Рубрики:  кулинария/мясо

салат з риби

Четверг, 10 Февраля 2022 г. 19:59 + в цитатник
Рубрики:  салати

Печенье

Суббота, 05 Февраля 2022 г. 15:07 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/печення

Амонячки

Суббота, 05 Февраля 2022 г. 14:49 + в цитатник

Рубрики:  кулинария/печення

Рецепти з кабачків

Суббота, 05 Февраля 2022 г. 14:37 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/гаряче

мілка

Суббота, 05 Февраля 2022 г. 14:07 + в цитатник
Рубрики:  торт

пончики

Среда, 19 Января 2022 г. 01:16 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/випичка

Быстрые пончики без дрожжей

Среда, 19 Января 2022 г. 01:11 + в цитатник

на 25- 30 маленьких пончиков нам понадобится
1.5 стакана муки
2 ч.л разрыхлителя
1/2 ч.л соли
1/4 ч.л корицы
1/3 стакана сахара
1 яйцо (размера L)
1 /2 стакана молока(или сливок)
1 ч.л экстракт ванили
2 ст.л растительного масла
1 банан( или 1 яблоко натёртое на тёрке)

для присыпки:
1/2 стакана сахара
1 ч.л корицы

растительное масло для жарки

Приготовление:
В кастрюльку с толстым дном наливаем растительное масло высотой 4 сантиметра.
Ставим на огонь и прогреваем до 180 градусов (если нет термометра можно проверить так:
вставляем в масло деревянный шампур и когда по нему побегут пузырьки значит масло готово).

Присыпка:
смешиваем в миске сахар и корицу.


В миске смешиваем : просеянную муку,разрыхлитель добавляем сахар,соль и корицу.
В другой миске смешиваем молоко,яйцо,ваниль и пюре банана(разминаем вилкой) или натёртое на тёрке яблоко.
Соединяем обе массы до однородности.
Ложкой для мороженого набираем тесто и осторожно опускаем в масло.
Обжариваем в течении 4-5 минут до золотисто коричневого цвета.
Достаём ,выкладываем на бумажное полотенце чтобы убрать излишки масла,а затем обмакиваем в
смеси сахара и корицы.

https://idei-dekoru.com/2018/12/17/5-приголомшливих-рецептів-найсмачніш/?fbclid=IwAR3k4XQui_S1zoxP5gvFOhOAiJMVWxOgV6K8Dod4rxa8UPjx7JBR2Ub_mrM

Рубрики:  кулинария/випичка

Гороховые котлеты с чесноком

Воскресенье, 02 Января 2022 г. 18:12 + в цитатник

ингредиенты на 2 порции

Морковь 1 шт.
Лук репчатый 1 шт.
Горох 200 гр
Растительное масло 3 стол.л.
Чеснок 2 зубч.
Имбирь по вкусу
Перец черный молотый по вкусу
Укроп по вкусу
Поваренная соль по вкусу
Пшеничная мука 50 гр
Вода 0.5 стак.

Рецепт:

Чтобы приготовить гороховые котлеты, нужно замочить на ночь желтый сушеный горох. Наутро воду сливаем, а горох пропускаем через мясорубку.

Нарезаем лук и морковь, поджариваем в растительном масле и тоже пропускаем через мясорубку.

Чеснок перетираем с солью и сухими специями, смешиваем.

Полученную смесь выдерживаем около получаса. Затем формируем в виде котлет и поджариваем с обеих сторон в растительном масле, как обычно.

Также такие котлеты хорошо запекать в духовке.

https://edalegka.ru/?id=21040

Рубрики:  кулинария/гаряче

Яблочный пирог Чебурашка

Вторник, 07 Декабря 2021 г. 23:05 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/випичка

ПЛЯЦОК "ДОН КІХОТ"

Суббота, 04 Декабря 2021 г. 04:11 + в цитатник



Рубрики:  торт

Паштет з квасолі

Среда, 01 Декабря 2021 г. 20:43 + в цитатник
Інгредієнти
1 скл. сухої квасолі
2 цибулини
2 зубчики часнику
0,5 ч. л солі
чорний перець
олія для смаженняН
Рубрики:  кулинария/заготовки

СЛОЁНЫЙ ПИРОГ С КАРТОШКОЙ И ФАРШЕМ

Среда, 01 Декабря 2021 г. 20:31 + в цитатник



РЕЦЕПТ ТЁПЛОЕ МОЛОКО 100 МЛ ТЁПЛАЯ ВОДА 100 МЛ РАСТИТЕЛЬНОЕ МАСЛО 100 МЛ СЛИВОЧНОЕ МАСЛО 2 СТОЛОВАЯ ЛОЖКА ЙОГУРТ 1 СТОЛОВАЯ ЛОЖКА ЯЙЦО 1 ШТУК ЯБЛОЧНЫЙ УКСУС 2 СТОЛОВАЯ ЛОЖКА МУКА 600 ГР СОЛЬ 0.5 ЧАЙНАЯ ЛОЖКА ДЛЯ ПЕРВОЙ НАЧИНКИ ТВОРОГ, ПЕТРУШКА, СПЕЦИИ ДЛЯ ВТОРОЙ НАЧИНКИ КАРТОШКА, ЛУК, СОЛЬ, СПЕЦИИ ВЫПЕКАТЬ ПРИ t 170°C 45 МИНУТ

Рубрики:  кулинария/випичка

Кекс із гарбузом “Мармуровий

Среда, 01 Декабря 2021 г. 00:43 + в цитатник
ГАРБУЗОВИЙ ШАР:
 
гарбузове пюре 250 г
борошно 250 г
цукор 150 г
рослинна олія 100 мл
яйця 2 шт (100 г)
розпушувач 10 г
ванільний цукор 10 г
цедра апельсина / лимона дрібна 2 ст.л.
сіль щіпка
Шоколадний шар:
 
кефір 250 г
борошно 200 г
какао 50 г
цукор 150г
рослинна олія 100 мл
яйця 2 шт (100 г)
розпушувач 10 г
ванільний цукор 10 г
сіль щіпка
 

https://topkulinar.com/vupihka/keks-iz-harbuzom-ma...-i-aromatna-vypichka-do-chayu/

Рубрики:  кулинария/випичка

Ділюся рецептом м'ясного рулет

Среда, 01 Декабря 2021 г. 00:15 + в цитатник

На одну порцію:
5 яєць+1п.майонезу (150гр.)-збивати
400гр.сиру-терти на грубій терці
Випікати корж, розрізати на дві частини теплим мастити начинкою і завивати рулетом, обмотати у харчову плівку і завязати ниткою.(так як на фото)
Начинка:500гр.фаршу
Сіль,перець,цибуля,часник за смаком.
40хв.варити у салафані і під прес доки не остигне.
Рубрики:  кулинария/мясо

Без заголовка

Суббота, 27 Ноября 2021 г. 15:15 + в цитатник
Рубрики:  торт/крем

Пляцок_снікерс

Четверг, 04 Ноября 2021 г. 11:51 + в цитатник
Тісто на 1 корж:
Яйця- 2шт.
Цукор- 150г
Сметана- 200г(можна 1/2кефіру)
Какао- 3-4ст.л.
Борошно- 160-180г
Сода- 1ч.л.
Ванільний цукор
Потрібно спекти такі 2 коржі.
Арахісовий прошарок:
Згущене молоко варене- 1банка ( 370г)
Масло- 250г
Арахіс- 150-200г
Крекер шоколадний- 1п.(або хрустик з маком 150г)
Чорний шоколад- 100г(не обов'язково)
Крем:
Молоко- 350мл
Крохмаль- 40г(або ванільний пудинг)
Цукор- 100г
Масло- 200г
Ванільний цукор
Для коржа яйця збити з цукром, ванільним цукром,додати сметану (у якій розчинити соду), какао, борошно. Тісто виходить, як густа сметана. Випікати при темп.180град.30хв.Спекти таких 2 коржі.
Для арахісового прошарку масло збити із згущеним молоком, додати подрібнений крекер, арахіс, розтоплений шоколад.
Для крему до збитого масла додавати по ложці заварний крем.
На шоколадний корж викласти половину крему, тоді- арахісовий прошарок, знову- крем. Накрити шоколадним коржем. Зверху полити помадкою і прикрасити за бажанням.
Рубрики:  кулинария/випичка

ПЕЧИВО "АЛКОГОЛІКИ

Четверг, 04 Ноября 2021 г. 11:39 + в цитатник



Рубрики:  кулинария/печення

пляцок КАСАБЛАНКА

Четверг, 04 Ноября 2021 г. 11:37 + в цитатник



Рубрики:  торт

як зв’язати пов’язку

Четверг, 04 Ноября 2021 г. 11:34 + в цитатник
Рубрики:  вязання/спиці

Печиво "АМОНЯЧКИ"

Четверг, 04 Ноября 2021 г. 11:16 + в цитатник
/- 600 г борошна
🌼250 г масла / маргарину
🌼 250 - 300 г сметани
🌼1 яйце ( жовток )
🌼1 пак. ванільного цукру
🌼1 ч.л. амонію
🌸+/- 200 г цукру
🌸білок
👩‍🍳 Борошно перемішати з ванільним цукром і перетерти на крихти з холодним маслом . Відібрати 2 - 3 ст.л. сметани і розчинити в ній амоній . До борошняно - масляної крихти влити сметану , жовток і сметану з амонієм . Швидко з'єднати всі складники , довго місити не треба . Тісто загорнути в плівку і поставити до холодильника мінімум на 1 год .
Розкатати тісто в пласт товщиною 5 - 6 мм і вирізати різними формочками печиво . Кожну заготовку змастити білком і вмочати в цукор . Викласти на пергамент на невеликій відстані одне від одного .
Випікати 15 - 20 хв. при t 200 * до легкого зарум'янення . ⚠️ Чим тонші заготовки , тим хрумкіше буде печиво .
Рубрики:  кулинария/печення

пляцок «Шоколадна Вишня»

Среда, 20 Октября 2021 г. 13:18 + в цитатник



Рубрики:  торт

Кекс

Воскресенье, 17 Октября 2021 г. 23:18 + в цитатник

Гарний помаранчевий красень й у випічці. Один з яскравих доказів — пряний кекс. Нам знадобляться: 250 г гарбузового пюре, 300 г цукру, 250–300 г борошна, 100 мл олії, 2 яйця, 1,5 чайної ложки розпушувача, мікс мелених спецій, один апельсин, жменя волоських горіхів.

  • Гарбуз без насіння та шкірки нарізаємо кубиками й запікаємо в духовці або мікрохвильовій печі, поки він не стане м’яким. Перебиваємо в пюре блендером, ретельно розминаємо виделкою або перетираємо через сито.
  • Викладаємо пюре в миску та засипаємо корицеюкардамоном, меленим імбироммускатним горіхом. Для «теплого» смаку беріть пряні та зігріваючі спеції.
  • Додаємо до гарбузово-пряної суміші цукор. Якщо взяти білий наполовину з коричневим тростинним, отримаємо більше яскравих карамельних ноток.
  • Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Вливаємо олію й знову перемішуємо.
  • Вводимо яйця. За бажанням їх можна попередньо трохи збити в окремій ємності.
  • Потроху додаємо борошно, змішане з розпушувачем, доводимо тісто до консистенції густої сметани.
  • Висипаємо в тісто крупно порубані горіхи й натерту цедру апельсина, ще раз ретельно перемішуємо.
  • Викладаємо всю масу в змащену олією форму та відправляємо на 45–50 хвилин пектися в заздалегідь розігріту до 180°C духовку.

Готовність перевіряємо зубочисткою — після проколювання кексу вона має залишитися сухою. Для краси та ефектної подачі остиглий гарбузовий кекс можна покрити глазур’ю. Беремо наш апельсин зі знятою цедрою, вичавлюємо з нього сік і додаємо до нього цукрову пудру — чим її більше, тим густіше глазур. Намазуємо на кекс товстим шаром і даємо застигнути.

https://blog.allo.ua/ua/shho-prigotuvati-z-garbuza...ampaign=facebook_16_10_21_Blog

Рубрики:  кулинария/випичка

перецю з морквою по-корейськи

Воскресенье, 17 Октября 2021 г. 23:04 + в цитатник
Інгредієнти, які нам знадобляться:
 
солодкий перець – 1 кг;
морква – 350 г;
петрушка – 1 пучок;
гострий перець за смаком;
часник 6-7 зубків;
рослинна олія – 130 г;
столовий оцет 9% – 130 мл;
хмелі-сунелі – 1 ч.л .;
сіль 3 ч.л .;
цукор 5 ст.л.

https://topkulinar.com/zagotovki/solodkyy-perets-z...oAMlBnkC6gBgKW6w8phhZ0a48hAoa4

Рубрики:  кулинария/заготовки

фалафелю

Воскресенье, 17 Октября 2021 г. 23:02 + в цитатник

Інгредієнти для страви

  • Зіра (приправа) - 2 ч. л.

  • Кінза - 1 пучок

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.

  • Борошно пшеничне - 1/2 склянки

  • М'ята - 2-3 гілочки

  • Нут - 2 склянки
  • Петрушка (зелень) - 1 пучок

  • Сіль - 1 ч. л.

  • Часник - 6 зубчиків

Рецепт приготування

1 Ретельно відваріть нут в підсоленій воді до готовності. Найкраще замочити нут з вечора в холодній воді – це пришвидшить процес його варіння.

2 Розігрійте духовку до 180 градусів. У чаші блендера змішайте нут, зелень, спеції, цибулю та часник – перебийте до однорідного стану.

3 Всипте до маси для фалафеля борошно та ретельно вимішайте тісто до однорідної консистенції. Сформуйте невеликі кульки та викладіть їх на деко вкрите пергаментом для випікання.

4 Запікайте фалафель в духовці близько 25-30 хвилин до золотистої скоринки

https://te.20minut.ua/Smachnogo/zamist-kotleti-ret...e9BDPJkE5NULO9CO5W4E5PDeQJcx2Q

Рубрики:  кулинария/гаряче

Закуска "Радуга"

Воскресенье, 10 Октября 2021 г. 19:05 + в цитатник
Рубрики:  кулинария/заготовки

шпинатний_рулет_з_лососем

Воскресенье, 10 Октября 2021 г. 01:11 + в цитатник
200 гр шпинату промити нарізати та взбити блендером до однорідної маси
3 яйця взбити міксером з 1 ст лож цукру та пів чай лож солі додати 300 гр молока 3 ст лож олії та 30 гр розтопленого вершкового масла і шпинат
Знову добре все перемішати поступово досипаючи 200 гр просіяного борошна з щіпкою соди
Дати настоятися 30 хв
Посмажити тоненькі млинці на добре розігрітій сковороді змащеній олією
Потрібно прослідкувати щоб не пересушити млинці так як будуть тріскати і не скрутяться в рулет
Готові млинці викласти на тарілку та дати охолонути
НАЧИНКА
2 плавленних сирка 2 варені яйця натираємо на дрібній терці додаємо майонезу добре перемішуємо і змащуємо млинці для шпинатного торта або ж рулета
Так як я дуже люблю готувати різноманітні смаколики з шпинату 😊😊😊 то приготувала і тортик і рулети
Коржі для рулетів змащуємо начинкою на край коржів викладаємо полосками лосось і скручуємо в рулет
Рубрики:  салати/закуски

пляцок СОЛОДКА СПОКУСА ПЛЯЦОК з яблуками і вишнями

Воскресенье, 10 Октября 2021 г. 01:03 + в цитатник



Рубрики:  торт

зефір

Пятница, 01 Октября 2021 г. 11:39 + в цитатник



Рубрики:  кулинария/десерт

12 пісних страв на Різдво

Пятница, 01 Октября 2021 г. 11:37 + в цитатник



Рубрики:  кулинария/гаряче

Рыбка ароматная

Понедельник, 30 Августа 2021 г. 00:21 + в цитатник
Для приготовления ароматной рыбы понадобится:
филе рыбы - 700 г;
кетчуп - 5 ст. л.;
соевый соус - 5 ст. л.;
чеснок - 2-3 зубчика (или чесночный порошок);
мука для панировки;
масло для жарки;
чуть соли.
Смешиваем кетчуп и соевый соус.
Режем рыбное филе на порционные кусочки.
Обмакиваем каждый кусочек рыбы в соево-томатный соус и складываем в отдельную посуду. Посыпаем чесноком или чесночным порошком. И убираем замариноваться в холодильник на пару часов.
После маринования обваливаем рыбу в муке, смешанной с небольшим количеством соли, и обжариваем на раскаленном масле с двух сторон до золотистого цвета.
От соуса, при жарке, запах стоит обалденный! Подаем ароматную рыбу... например, с картофельным пюре.

https://rutxt.ru/node/4946?fbclid=IwAR2GDn7O3uYnDD...iCMqQBk0xLkk0-VdbotZM6Iw_mGEdA

Рубрики:  кулинария/риба

Пирог с яблоками и пудингом

Понедельник, 30 Августа 2021 г. 00:19 + в цитатник
Для приготовления яблочного пирога с пудингом понадобится:
масло сливочное (комнатной температуры) - 250 г;
мука - 2 стакана;
сахар - 1/2 стакана;
яйцо - 1 шт.;
сметана - 1 ст. л.;
разрыхлитель - 1 ч. л.;
манная крупа - 1 ст. л.
Для начинки:
6-8 яблок очищенных и нарезанных на кубики;
корица - 1 ч. л.;
молоко - 900 мл;
пудинг сливочный (ванильный) Dr.Oetker - 2 пачки;
сахар - 4 ст. л.;
сахарная пудра для украшения.
В миску всыпать просеянную муку, разрыхлитель и сахар. Добавить масло, яйцо и сметану. Замесить тесто.
Отрезать 1/3 часть теста, завернуть в фольгу и положить в морозильную камеру.
Дно формы диаметром 26 см застелить бумагой для выпечки, бока смазать маслом. Остальное тесто выложить в форму, формируя бортики. Присыпать тесто манкой.
Приготовить пудинг: развести содержимое пакетов в 5-6 столовых ложках молока, добавить сахар, влить смесь, помешивая, в закипевшее молоко.
Яблоки почистить, нарезать крупными кусками, выложить на разогретую сковороду, добавить 2-3 ложки сахара и корицу, тушить на среднем огне примерно 5-10 минут.
Выложить яблоки равномерно в форму на тесто.
На яблоки вылить горячий пудинг, а сверху натереть замороженное тесто.
Выпекать пирог с пудингом и яблоками в разогретой до 180 градусов духовке около 45 минут. Готовый пирог по желанию можно посыпать сахарной пудрой.
Резать яблочный пирог с пудингом, когда он полностью остынет.
Рубрики:  кулинария/випичка

Сырник бананово-ванильный

Воскресенье, 22 Августа 2021 г. 19:25 + в цитатник
Ингредиенты для песочного теста:
масло сливочное (размягченное) - 125 грамм,
яйцо - 1 штука,
соль - щепотка,
сахар - 4 столовых ложки,
какао- 2 столовых ложки,
разрыхлитель - 1 чайная ложка,
мука- 230-250 грамм.
Приготовим шоколадное песочное тесто. Сахар, какао, соль, разрыхлитель и масло комнатной температуры поместим в миску и с помощью вилки перемешаем. Добавим яйцо и снова размешаем. Начнем добавлять муку. Мое тесто взяло 240 грамм. Эта масса может колебаться в зависимости от размера яйца. Замесим эластичное тесто. Возьмем форму
( у меня 22 см) , дно покроем пергаментом или фольгой. Наше тесто распределим по форме, формируя бортики высотой 5 см. Поставим эту заготовку в холод.
Включаем духовку на 180 градусов и займемся начинкой.
Творог — 540 грамм ( у меня обезжиренный),
Яйца — 2 штуки,
Банан - 100 грамм,
Сахар — 140 грамм,
Ванилин — 1 грамм,
Крахмал - 60 грамм,
Манная крупа - 2 столовых ложки,
Сметана или кефир — 100 грамм.
Дополнительно нам надо:
Сгущенное варенное молоко - 200 грамм,
Мёд - 2 столовых ложки,
Арахис жаренный - 50 грамм.
Блендером пробиваем творог и банан. Добавляем сахар, ванилин, сахар и яйца. Все взбиваем до однородности. Потом добавляем сметану или кефир и снова размешиваем. Добавляем крахмал и манную крупу. Снова все размешали и отправляем массу в холодильник.
Духовка нагрелась. Достаем песочную заготовку из холода и выпекаем ее в течение 10 минут. Вынимаем. Выливаем на корж творожную основу и ставим ее в духовку на 50 минут. (хотя каждый смотрите по своей духовке). Я выпекала 10 минут при 180 градусов, потом уменьшила до 170 и выпекала до конца. Когда сырник будет готов, достаем его и остужаем.
Распределим равномерно на верх сырника сгущенное варенное молоко. Арахис я предварительно мою и обжариваю его в микроволновой печке. Очищаю от шелухи.
.Мед надо подогреть на паровой бане, чтобы он стал жидким. Смешаем мед с арахисом, и эту массу распределим на верх сгущенного молока по кругу. Можете не добавлять арахис с медом, если не любите. ( но это придает особый вкус). Поставим сырник в холод на 2 часа. Потом наливаем себе кофе или чай и пробуем. Хотя я его пробовала теплым. И так он тоже вкусный.
Рубрики:  кулинария/випичка

ТОП-5 РЫБНЫХ РЕЦЕПТОВ ДЛЯ УЖИНА.

Пятница, 20 Августа 2021 г. 17:37 + в цитатник
1. Рыба "по-французски" на ужин
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● Филе рыбы - 500 г (у нас судак)
● Помидор - 1 шт
● Натуральный йогурт - 1 ст. л
● Сыр нежирный - 75 г
● Соль, перец - по вкусу
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Рыбу нарезать небольшими кусочками. Посолить, поперчить, оставить на 15-20 минут. Выложить в форму.
Следующим слоем идут нарезанные кружочками помидоры. Далее смазываем йогуртом. Натираем на мелкой терке сыр. Выкладываем последним слоем. Отправляем в духовку на 30-40 минут. Наше блюдо готово.
2. Белая рыба с соусом и овощами
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● 1 красный перец
● 1 томат средний
● 1 лайм
● 500 г филе трески (или другой белой рыбки)
● 1/2 белого лука
● 2 зубчика чеснока
● базилика, петрушка, розмарин
● молотый черный перец, куркума
● оливковое масло
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Бланшируем помидор! Не пугаемся - звучит устрашающе, конечно, но все просто. Делаем на томате надрез крестообразный, опускаем в кипяток на пару минут. Снимаем кожицу, удаляем семена. Мелко режем перец, томат, шинкуем лук, чеснок, базилик и петрушку. Припускаем лук и чеснок в сковородке с 3 ст. л. воды.
Добавляем перцы, тушим минут. Добавляем томат, базилик, петрушку, куркуму и молотый черный перец. Выжимаем сок лайма в смесь. Тушим еще минут 5-6. Соус готов! Разогреваем духовку до 180°. Моем филе, укладываем в форму для запекания. Выкладываем соус прямо на рыбку, сверху украшаем розмарином (по желанию). Готовим 20 минут.
3. Тилапия с чесноком и лимоном
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● 1 филе тилапии (свежее или мороженое – разморозить)
● 3 ломтика лимона
● Щепотка сухого чеснока
● Горсть нарубленной петрушки или укропа (по желанию)
● Соль
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Разогрейте духовку до 180 градусов. Промокните филе салфеткой, посолите и посыпьте чесноком. Можно уложить филе в форму, чугунную сковороду (как у меня) или просто завернуть в фольгу. Прикрывать, как я выяснила, не принципиально. Масло нарежьте ломтиками и разложите по поверхности филе.
Поставьте рыбу в горячую духовку на 15 - 20 мин. Тем временем нарежьте лимон ломтиками. Уложите на рыбу, раскройте фольгу или снимите крышку с формы, если вы ее использовали. Запекайте рыбу с лимоном еще 5 – 7 минут.
Подавать советую с отварным картофелем или рисом (с бурым – замечательно!), в сопровождении зеленых овощей (брокколи, зеленая фасоль). Лично мне просто нравится цветовая гамма в этом случае. Масло, скорее всего, стечет на дно формы – этим соусом как раз будет удобно полить картофель или рис. Можно использовать готовое масло с травами (на фото как раз масло с укропом) – тоже отлично получается.Такая тилапия спокойно хранится в холодильнике 2 – 3 дня (дольше как-то не задерживалась).
4. Горбуша, запеченная в сметанно-грибном соусе
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● Горбуша — 1 шт.
● Грибы лесные замороженные — 200 г
● Лук репчатый — 2 шт.
● Сметана — 5 ст. л.
● Молоко — 100–130 мл
● Зелень
● Соль, перец, специи по вкусу
● Сыр твердый — 100 г
● Лимон
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
1. Рыбу порезать порционными кусочками, посолить, поперчить, полить лимонным соком по желанию. Оставить на 20 минут.
2. Приготовить соус: лук порезать кубиком, грибы отварить до готовности.
3. Сначала обжарить лук на масле до золотистого цвета, добавить грибы, перемешать, влить молоко, перемешанное со сметаной. Посолить, поперчить и добавить специи по желанию (у меня карри 2 щепотки, хмели-сунели 0,3 ч. л.) и зелень. Перемешать. Довести до кипения, но не кипятить.
4. Рыбу выложить в форму для запекания, залить соусом, поставить в разогретую до 200°C духовку на 15 минут.
5. Достать, посыпать сыром и допечь еще 15-20 минут до золотистого цвета.
6. Готовое блюдо посыпать свежей зеленью и подавать с любимым гарниром, например, пюре.
5. Филе рыбы, запеченное под горчицей
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● Филе белой рыбы - 500 г (у нас треска)
● Горчица 2 ст. л (не острая)
● Масло оливковое - 2 ст. л
● Соль, перец - по вкусу
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Разогреть духовку до 200С. Обмыть рыбу холодной водой и обсушить бумажными полотенцами. Смазать оливковым маслом, посолить и поперчить с обеих сторон. Сверху намазать тонким слоем горчицы. Переложить на противень, предварительно застеленный фольгой. Запекать в разогретой духовке 15-20 минут, пока рыба не будет легко отделяться вилкой.
Рубрики:  кулинария/риба


Поиск сообщений в яця
Страницы: [15] 14 13 ..
.. 1 Календарь