-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в ольга_22

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Участник сообществ (Всего в списке: 1) Вкусно_Быстро_Недорого

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 30.01.2012
Записей: 73
Комментариев: 4
Написано: 81


Пляцок Пані Валевська

Четверг, 20 Октября 2016 г. 21:52 + в цитатник
Цитата сообщения Lev_igra Пляцок Пані Валевська

plyacok_pani_valevska_2.jpg (63.72 Kb)

Сьогодні ми поділимось з вами рецептом традиційного десерту польської кухні – пляцок «Пані Валевська». Приготування такого пляцка не вимагає надзвичайних кулінарних здібностей та вмінь. Але абсолютною умовою хорошого результату є гарний настрій та бажання готувати.

Пляцок «Пані Валевська» має надзвичайно ніжний смак. Крихке пісочне тісто в поєднанні з смородиновим варенням, безе та мигдальними пелюстками, аще смачний заварний крем створюють незвичайну смакову палітру.

Тож давайте хутчіш на кухню, будемо готувати!
 

Пляцок «Пані Валевська» - інгредієнти

  • Борошно - 500 г + 3 ст.л. - в крем
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - 2 склянки
  • Масло - 400 г
  • Жовтки – 8 штук
  • Білки – 6 штук
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Варення (з чорної смородини) - 450 г
  • Молоко - 500 мл
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Ванілін - на кінчику ножа
  • Мигдаль (пелюстки) - 120 г
  • Лікер ( "Амаретто", за бажанням) - 1-2 ст. л.

Пляцок «Пані Валевська» - приготування

Спочатку займемося приготуванням пісочного тіста. Для цього змішуємо 6 жовтків, пів склянки цукрової пудри і 200 г м'якого масла. Додаємо розпушувач та борошно, замішуємо тісто та ділимо його на дві частини.

Білки збиваємо, поступово вводимо решту цукрової пудри, збиваємо до отримання стійких піків. В кінці збивання до даємо столову ложку крохмалю.
tisto_ta_vershki.jpg (39.29 Kb)
Дно форми (25x33) вистелюємо пергаментом для випічки. Розподіляємо у формі одну половину тіста. Зверху на тісто акуратно викладаємо половину варення. На варення викладаємо збиті білки. Білки зверху присипаємо пелюстками мигдалю.

Аналогічну процедуру проробляємо і з другим коржем.
namaszuemo_korzh.jpg (56.36 Kb)
Якщо у вас немає двох однакових форм, а бо ви не можете одночасно випікати два коржі. То варто білки розділити на 2 порції (3+3) і збивати їх в два прийоми, адже білки варто випікати відразу після приготування.

Коржі ставимо у розігріту до 180 градусів духовці 40 хвилин. Виймаємо, охолоджуємо.

Поки остигають коржі, приготуємо крем. Змішуємо 2 жовтки, цукор, ванілін, 3 ложки борошна та 2 ложки крохмалю, додаємо склянку молока та розмішуємо до однорідного стану. Молоко, що залишилося доводимо до кипіння, і додаємо до жовткової суміші, добре перемішуємо. Ставимо суміш на вогонь і варимо до загустіння. Охолоджуємо до кімнатної температури.

М'яке масло збиваємо до білого і, продовжуючи збивати, поступово вводимо заварний крем. Додаємо «Амаретто».
peermaszuemo_plyacok_kremom.jpg (27.33 Kb)
Викладаємо весь крем на один корж, накриваємо другим і ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.

Пляцок готовий до дегустації. Смачного!

http://smakotainfo.com/vipichka/plyacok-pani-valevska.html

Рубрики:  Кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку