Фуа-гра з вишневим соусом |
Така фуа-гра з кисло-солодким вишневим соусом на вині настільки ніжна, смачна і розкішна, що не треба слів. Просто подати коханим зі щирим закоханим поглядом і насолоджуватися.
За весь час ведення кулінарної сторінки, до мене приходять листи з питаннями про гуманність м'ясоїдства, про дієтичність, про екологію, як я до всього цього ставлюся. І такий продукт як фуа-гра, через спосіб його отримання, напевно знову викличе потік листів. Адже це не гуманно. Саме так! Але не я це вигадала, і якщо виробництво фуа-гра заборонять, я не піду мітингувати за відновлення. Але поки цей продукт є на ринку, я буду ним насолоджуватися. Адже нічого ніжнішого і цікавішого з субпродуктів, я ще не пробувала.
Висока ціна -так, але Ви ж не повинні їсти фуа-гра кілограмами і кожен день. Це навіть спротивило б. А ось кілька медальйонів з відмінним соусом, це - те, що треба!
Кілька слів щодо приготування:
Для цього соусу краще брати дешевший бальзамічний соус. Адже його потрібно вварювати для цього соусу.
Що стосується самої фуа-гра, так в наших широтах її можна купити тільки в замороженому вигляді. Перед приготуванням її потрібно розморозити на нижній полиці в холодильнику (приблизно 8-10 годин).
Я вважаю за краще, смажити фуа-гра без жиру, оскільки вона вже жирна і пускає трохи жиру під час смаження.
Нарізати фуа-гра на медальйони найкраще гарячим ножем, впевненим рухом. Тоді розріз буде акуратнішим.
Краще за все нарізати медальйони шириною: 1,25 -1,5 см. Обсмажувати на добре розігрітій сковорідці 40-50 секунд з кожної сторони.
Деякі компетентні гурмани стверджують що краще розрізати медальйони шириною 2-2,5 см і смажити стільки ж. Але для мене вона виходить сируватою ...
Отже:
На 2 ос: (Можна розтягнути і на 4 особи)
Інгредієнти
Час приготування: 25 хвилин
1) Розморожену фуа-гра порізати на медальйони шириною 1,25 -1,5 см. І відправити в холодильник поки будемо готувати соус.
2) У сковорідку налити вино і оцет і вварювати на сильному вогні до сиропної консистенції. Приблизно 10-15 хвилин.
Додати вишні разом зі стікшим соком. Прогріти все разом і зняти з вогню.
3) Дістати шматочки фуа-гра. Посолити і приправити перцем з обох сторін. Розігріти велику сковорідку і обсмажити медальйони по 40-50 секунд з кожного боку. Повинна вийти рум'яна шкірочка і ніжна м'якоть.
Перекласти на тарілки, щедро полити соусом з вишнями і подавати негайно!!
До страви можна подати підсушені в тостері чи у духовці скибки французького багета.
Насолоджуйтесь!
Рубрики: | Гурман/птица |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |