-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Бига

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 18.08.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 3954


Фуа-гра з вишневим соусом

Вторник, 29 Мая 2018 г. 10:37 + в цитатник

Фуа-гра з вишневим соусом

 

Фуа-гра з вишневим соусом

Така фуа-гра з кисло-солодким вишневим соусом на вині настільки ніжна, смачна і розкішна, що не треба слів. Просто подати коханим зі щирим закоханим поглядом і насолоджуватися.

За весь час ведення кулінарної сторінки, до мене приходять листи з питаннями про гуманність м'ясоїдства, про дієтичність, про екологію, як я до всього цього ставлюся. І такий продукт як фуа-гра, через спосіб його отримання, напевно знову викличе потік листів. Адже це не гуманно. Саме так! Але не я це вигадала, і якщо виробництво фуа-гра заборонять, я не піду мітингувати за відновлення. Але поки цей продукт є на ринку, я буду ним насолоджуватися. Адже нічого ніжнішого і цікавішого з субпродуктів, я ще не пробувала.

Висока ціна -так, але Ви ж не повинні їсти фуа-гра кілограмами і кожен день. Це навіть спротивило б. А ось кілька медальйонів з відмінним соусом, це - те, що треба!

Кілька слів щодо приготування:

Для цього соусу краще брати дешевший бальзамічний соус. Адже його потрібно вварювати для цього соусу.

Що стосується самої фуа-гра, так в наших широтах її можна купити тільки в замороженому вигляді. Перед приготуванням її потрібно розморозити на нижній полиці в холодильнику (приблизно 8-10 годин).

Я вважаю за краще, смажити фуа-гра без жиру, оскільки вона вже жирна і пускає трохи жиру під час смаження.

Нарізати фуа-гра на медальйони найкраще гарячим ножем, впевненим рухом. Тоді розріз буде акуратнішим.

Краще за все нарізати медальйони шириною: 1,25 -1,5 см. Обсмажувати на добре розігрітій сковорідці 40-50 секунд з кожної сторони.

Деякі компетентні гурмани стверджують що краще розрізати медальйони шириною 2-2,5 см і смажити стільки ж. Але для мене вона виходить сируватою ...

Фуа-гра с вишневым соусом

Отже:

На 2 ос: (Можна розтягнути і на 4 особи)

Інгредієнти

  • 1 цілісна гусяча печінка фуа-гра (приблизно 450 гр)
  • 150 мл портвейну
  • 150 мл бальзамічного оцту
  • 3 ст.л. вишень (розморожених і без кісточки)
  • Сіль і перець за смаком

Час приготування: 25 хвилин

1) Розморожену фуа-гра порізати на медальйони шириною 1,25 -1,5 см. І відправити в холодильник поки будемо готувати соус.

Фуа-гра с вишневым соусом

2) У сковорідку налити вино і оцет і вварювати на сильному вогні до сиропної консистенції. Приблизно 10-15 хвилин. 

Соус

Додати вишні разом зі стікшим соком. Прогріти все разом і зняти з вогню. 

Соус

3) Дістати шматочки фуа-гра. Посолити і приправити перцем з обох сторін. Розігріти велику сковорідку і обсмажити медальйони по 40-50 секунд з кожного боку. Повинна вийти рум'яна шкірочка і ніжна м'якоть.

Фуа-гра с вишневым соусом

Перекласти на тарілки, щедро полити соусом з вишнями і подавати негайно!!

Фуа-гра с вишневым соусом

До страви можна подати підсушені в тостері чи у духовці скибки французького багета.

Фуа-гра с вишневым соусом

Насолоджуйтесь!

Рубрики:  Гурман/птица

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку