-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Бига

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 18.08.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 3954


Картопляна запіканка з бринзою

Четверг, 24 Мая 2018 г. 11:19 + в цитатник

Картопляна запіканка з бринзою

 

 

Картопляна запіканка з бринзою

Така картопляна запіканка з бринзою дуже проста, але з незвичайним смаком. Її приготування займає мало часу, тому вона чудово підійде як для робочих буднів у якості основної страви, так і в якості гарніру до печені, при більших застіллях. Бринза та сметана у цій запіканці переносять думками на карпатські пагорби, а зелена цибуля додає свіжості та яскравості страві. Картопляна запіканка виходить соковитою, з приємною кислинкою сметани та солонуватістю бринзи.

Перед складанням та запіканням будь-якої запіканки з картоплею, я практично завжди, за винятком гратену з картоплі, спочатку готую картоплю до напівготовності і лиш тоді викладаю шарами. Тоді картопля виходить ніжнішою в кінцевій страві й готується рівномірніше, разом з рештою інгредієнтів. Тому не раджу все спрощувати, це не займе багато часу, а результат того вартий.

При бажанні, крім зеленої цибулі, можна додати ще зелень петрушки та кропу. А ще, дуже цікавою запіканка буде з карпатськими копченими сирами. Спробуйте, якщо будете мати таку можливість.

Картофельная запеканка с брынзой

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі, почистити, порізати тонкими кружечками (вага картоплі до чищення
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • 20 грам вершкового масла, порізати шматочками
  • Вершкове масло для змащування форми

Для сметанно-сирної маси:

  • 1 яйце
  • 250 грам сметани (у мене домашня, можна використовувати 20-25% магазинну)
  • 250 грам сиру бринза, покришити руками
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку
  • 1/2 пучка зеленої цибулі, дрібно порізати

1) Картоплю помістити у велику каструлю, залити великою кількістю води, посолити до смаку, довести до кипіння і відцідити.

картофель

2) Духовку розігріти до 180ᵒС. Жаротривку форму змастити тонким шаром вершкового масла. У глибокій мисці змішати сметану, бринзу, яйце, сіль та перець до смаку. Збити до однорідності.

сметана, брынза, яйцо, соль и перец

3) Додати до маси зелену цибулю і перемішати все разом.

сметана, брынза, яйцо, соль, перец  и лук

4) На дно жаротривкого посуду викласти 1/3 картоплі. Розподілити зверху 1/3 сметанно-сирної маси і викласти другий шар картоплі.

картофель

5) Зверху рівномірно розподілити 1/3 сметанно-сирної маси.

картофель и сыр

6) Викласти зверху решту картоплі і решту маси на неї. Посипати панірувальними сухарями і викласти зверху шматочки вершкового масла.

картофель, сметанно-сырная масса

7) Вставити підготовлену запіканку до розігрітої духовки і пекти 30-40 хвилин. Поверхня запіканки повинна добряче підрум'янитись, а картопля пропектись.

Подавати запіканку гарячою, як самостійну страву з легким салатом чи як гарнір до м'ясної печені чи риби.

Картофельная запеканка с брынзой

Смачного!

Картофельная запеканка с брынзой

5

Рубрики:  Гурман/гарнир

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку