Шлунки качині. Рецепт приготування
|
|
Среда, 12 Апреля 2017 г. 11:07
+ в цитатник
Качиний шлунок вважають особливо корисним і одним з найсмачніших субпродуктів, незважаючи на його дешевизну. Правда, специфічний смак цих частин птахи не всім подобається. Та й готувати шлунки качині (рецепт дивіться нижче) досить довго. Однак у професійних кухарів на Сході, наприклад в Китаї, страви з використанням цього інгредієнта користуються великою популярністю. Напевно тому, що качині субпродукти містять в необхідних людському організму кількостях натрій, фосфор, залізо, мідь. Там багато білка, зовсім немає вуглеводів, трохи жиру при низькій калорійності продукту.
Джерело: http://faqukr.ru/izha-ta-napoi/93818-shlunki-kachini-recept-prigotuvannja.html
шлунки Качині тушковані у вині
|
Розділі: |
Основні страви / Субпродукти |
Кухня світу: |
Українська |
Час приготування: |
120 хвилин |
Кількість порцій: |
8 |
Призначення: |
На обід, На вечерю, Прості рецепти на кожен день |
Необхідна техніка: |
Без техніки |
Кроків: |
7 |
|
Почитала я рецепт ЙЕН, про дуже ароматну курочку з соусом на основі вина, і собі захотілося. Мій рецепт докорінно відрізняється, залишилася тільки ідея з вином. Аромат казковий, м’ясо ніжне!
Інгредієнти для страви:
шлунки качині |
800 г |
цибулю |
2 шт |
вино біле |
100 мл. |
коріандр мелений |
1 ч. л. |
сметана |
3 ст. л. |
вода |
500 мл |
гірчиця в зернах |
2 ч. л. |
сіль |
за смаком |
Покроковий рецепт з фото:
1. |
Я вже писала про користь цього субпродукту, і намагаюся частіше включати його в раціон своєї дитини, але сьогоднішній рецепт як раз для дорослих. Отже, для початку потрібно підготувати м’ясо. Для цього шлунки качині, мені вони більше подобаються ніж курячі, багато м’яса, корисно і дітям і дорослим, мінімум жиру і дуже ніжне. Шлунки вимити, видалити жир, залишки мусоринок, і жовті плівки. З качиних шлунків їх складніше зняти, тому я просто обрізаю. Самі шлунки ріжу пластинками. |
|
2. |
М’ясо опрацьовано і готово. Обов’язково понюхайте пупки, свіже м’ясо не повинно мати сторонніх запахів, а тим більше «не добре пахнути». |
|
3. |
Цибулю почистити. Помити. Тепер на розігрітій сковороді обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Масло повинно бути рафінована, без запаху. |
|
4. |
Як тільки цибуля обсмажиться до напівготовності, додаємо шлунки, сіль, мелений коріандр, гірчицю в зернах. Обсмажуємо, щоб м’ясо посвітлішало. І вливаємо вино. Тушкуємо під кришкою на сильному вогні. Аромат чудовий! Важливу роль відіграє вибір вина, я зупинилася на білому сухому, з легким квітковим букетом. |
|
5. |
Коли вино майже выпарилось, додаємо сметану, перемішуємо і вливаємо воду. Мені дуже сподобалося поєднання вина, гірчиці в зернах і м’яса. Це дуже смачно! |
|
6. |
Доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою 2 години до повної готовності качиних шлунків. |
|
7. |
шлунки Качині готові! Вони м’які, соковиті, ароматні, просто тануть у роті. Подавати гарячими, гарнір на ваш смак, відмінно підійшов білий рис, спагетті буде не менш смачно. Приємного вам вечері! Діткам звичайно краще просто відварити їх у підсоленій воді. Подати з кашею і сметаною. |
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-