-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Бига

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 18.08.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 3954


Шлунки качині. Рецепт приготування

Среда, 12 Апреля 2017 г. 11:07 + в цитатник

Качиний шлунок вважають особливо корисним і одним з найсмачніших субпродуктів, незважаючи на його дешевизну. Правда, специфічний смак цих частин птахи не всім подобається. Та й готувати шлунки качині (рецепт дивіться нижче) досить довго. Однак у професійних кухарів на Сході, наприклад в Китаї, страви з використанням цього інгредієнта користуються великою популярністю. Напевно тому, що качині субпродукти містять в необхідних людському організму кількостях натрій, фосфор, залізо, мідь. Там багато білка, зовсім немає вуглеводів, трохи жиру при низькій калорійності продукту.

Джерело: http://faqukr.ru/izha-ta-napoi/93818-shlunki-kachini-recept-prigotuvannja.html

шлунки Качині тушковані у вині

Розділі: Основні страви / Субпродукти
Кухня світу: Українська
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
Призначення: На обід, На вечерю, Прості рецепти на кожен день
Необхідна техніка: Без техніки
Кроків: 7

Почитала я рецепт ЙЕН, про дуже ароматну курочку з соусом на основі вина, і собі захотілося. Мій рецепт докорінно відрізняється, залишилася тільки ідея з вином. Аромат казковий, м’ясо ніжне!
Інгредієнти для страви:

шлунки качині 800 г
цибулю 2 шт
вино біле 100 мл.
коріандр мелений 1 ч. л.
сметана 3 ст. л.
вода 500 мл
гірчиця в зернах 2 ч. л.
сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото:

1. Я вже писала про користь цього субпродукту, і намагаюся частіше включати його в раціон своєї дитини, але сьогоднішній рецепт як раз для дорослих. Отже, для початку потрібно підготувати м’ясо. Для цього шлунки качині, мені вони більше подобаються ніж курячі, багато м’яса, корисно і дітям і дорослим, мінімум жиру і дуже ніжне. Шлунки вимити, видалити жир, залишки мусоринок, і жовті плівки. З качиних шлунків їх складніше зняти, тому я просто обрізаю. Самі шлунки ріжу пластинками.
2. М’ясо опрацьовано і готово. Обов’язково понюхайте пупки, свіже м’ясо не повинно мати сторонніх запахів, а тим більше «не добре пахнути».
3. Цибулю почистити. Помити. Тепер на розігрітій сковороді обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Масло повинно бути рафінована, без запаху.
4. Як тільки цибуля обсмажиться до напівготовності, додаємо шлунки, сіль, мелений коріандр, гірчицю в зернах. Обсмажуємо, щоб м’ясо посвітлішало. І вливаємо вино. Тушкуємо під кришкою на сильному вогні. Аромат чудовий! Важливу роль відіграє вибір вина, я зупинилася на білому сухому, з легким квітковим букетом.
5. Коли вино майже выпарилось, додаємо сметану, перемішуємо і вливаємо воду. Мені дуже сподобалося поєднання вина, гірчиці в зернах і м’яса. Це дуже смачно!
6. Доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою 2 години до повної готовності качиних шлунків.
7. шлунки Качині готові! Вони м’які, соковиті, ароматні, просто тануть у роті. Подавати гарячими, гарнір на ваш смак, відмінно підійшов білий рис, спагетті буде не менш смачно. Приємного вам вечері! Діткам звичайно краще просто відварити їх у підсоленій воді. Подати з кашею і сметаною.
Рубрики:  Гурман/птица

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку