-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Кармина_Бурана

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 20.02.2011
Записей: 1633
Комментариев: 82
Написано: 1859


Пшенично-житній хліб

Понедельник, 02 Февраля 2015 г. 19:04 + в цитатник
Інгредієнти для приготування пшенично-житнього хліба
Борошно пшеничне 500 гр
Борошно житнє 500 гр
Сіль морська одна ч.л.
Цукор-пісок 50 гр
Дріжджі сухі швидкодіючі 10 гр
Кунжут 15 гр

Борошно просіваємо в миску (по 450 грамів обох сортів), додаємо сіль, цукор і дріжджі.
У поглиблення посередині вливаємо 600-650 мл теплої (але не гарячої!) води і замішуємо тісто. Місити тісто треба дуже ретельно, доки воно перестане липнути до рук. Під час замісу підсипаємо борошно, що залишилася, в міру необхідності.
Замішане тісто потрібно поставити в тепле місце, щоб воно збільшилося в два рази.
Тісто, що піднялося, потрібно обімнути, щоб з нього вийшло все повітря і поставити підходити ще раз.
Після другого підйому з тіста вже можна формувати майбутній пшенично-житній хліб. Викладіть його на посипане борошном деко і залиште в теплому місці до збільшення в об’ємі в півтора-два рази. Після цього потрібно змастити хліб злегка збитим яйцем або змочити водою і посипати кунжутом.
Поставити в розігріту духовку і випікати 25-30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Після приготування потрібно дати хлібу полежати хвилин 30-40, і тільки потім їсти.



http://smachni-recepti.pp.ua/pshenichno-zhitnij-xlib-foto-recept/
Рубрики:  кулинария/хлеб

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку