Цитата сообщения Арина_Ярига
Пляцок слоенный с вишнями
пляцок на форму 36х23
ТІСТО ЛИСТКОВЕ:
3 жовтки
350 г маргарину
350 мл сметани
700 г муки
НАЧИНКА:
750 мл вишень у власному соці – відцідити, обприскати горілкою і щоб постояло 20 хв (вишні можуть бути і морожені без кісточок, але їх перед тим потрібно трошки проварити з цукром, щоб пустили сік, а тоді відцідити)
Збити 3 білки з 2/3 скл цукру і змішати з вишнями
Замісити французьке листкове тісто (маргарин ножем посікти з мукою, дожати жовтки і сметану, сікти ножем доти, поки не утвориться грудка тіста, далі хвилинку домісити руками), поділити на 6 частин і винести в холод.
Одну частину тіста розкачати, викласти в змащену форму, зробити бортики. Зверху викласти вишні і накрити розкачаною другою частиною тіста. Краї защипати. Поколоти зверху виделкою або зробити надрізи ножем в 3-ох місцях. Спекти 3 таких коржі при 210° - 20 хв
КРЕМ ЗАВАРНИЙ:
300 мл молока
300 г цукру
1,5 ст.л крохмалю
1 ст.л муки
250-300 г масла взбити, додавати крем
Половину молока, цукор і ванілін довести до кипіння на водяні бані. У другій половині молока розвести муку, слідкувати, щоб не було грудок. У молоко з цукром, коли закипить, влити через ситко тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати. Коли загусне, зняти з плити. Поставити охолоджуватися. За час остигання декілька разів перемішати. Коли крем повністю охолоне, збити масло додаючи поступово заварний крем.
Кремом перемастити коржі, а верх залити шоколадом, або змастити тонко кремом і посипати крихтами від коржів.
Поради:
Можна зробити сметанний крем з 500 мл сметани і 250 г цукру.
До білкової маси можна дати пудинг або кисіль, викласти на корж вишні, а зверху залити білками.
Замість вишень взяти чорниці чи яблука,
корж на форму 36х23
Тесто слоеное:
3 желтка
350 г маргарина
350 мл сметаны
700 г муки
НАЧИНКА:
750 мл вишен в собственном соку - отцедить, опрыскать водкой и чтобы постояло 20 мин (вишни могут быть и мороженые без косточек, но их прежде нужно немножко проварить с сахаром, чтобы пустили сок, затем отцедить)
Взбить 3 белка с 2/3 стакана сахара и смешать с вишнями
Замесить французское слоеное тесто (маргарин ножом порубить с мукой, дожать желтки и сметану, сечь ножом, пока не образуется комок теста, дальше минутку примешать руками), разделить на 6 частей и вынести в холод.
Одну часть теста раскатать, выложить в смазанную форму, сделать бортики. Сверху выложить вишни и накрыть раскрученный второй частью теста. Края защипать. Поколоть сверху вилкой или сделать надрезы ножом в 3-х местах. Испечь 3 таких коржа при 210 ° - 20 мин
КРЕМ ЗАВАРНОЙ:
300 мл молока
300 г сахара
1,5 ст.л. крахмала
1 ст.л муки
250-300 г масла взбить, добавить крем
Половину молока, сахар и ванилин довести до кипения на водяные бани. Во второй половине молока развести муку, следить, чтобы не было комков. В молоко с сахаром, когда закипит, влить через Ситко тонкой струйкой молоко с мукой. Постоянно помешивать. Когда загустеет, снять с плиты. Поставить охлаждаться. За время остывания несколько раз перемешать. Когда крем полностью остынет, взбить масло добавляя постепенно заварной крем.
Кремом перемаститы лепешки, а верх залить шоколадом, или смазать тонко кремом и посыпать крошками от коржей.
Советы:
Можно сделать сметанный крем с 500 мл сметаны и 250 г сахара.
К белковой массы можно дать пудинг или кисель, выложить на корж вишни, а сверху залить белками.
Вместо вишен взять черники или яблоки,