-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Ольга30

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.08.2010
Записей: 4101
Комментариев: 250
Написано: 4421


Пляцки

Понедельник, 28 Ноября 2016 г. 18:48 + в цитатник
Цитата сообщения Арина_Ярига Пляцки.Подборка

Картинки по запросу пляцки
 
Пляцок" ЖЕНІХ"
 
На  1 КОРЖ нам потрібно:
2стакани мел. маку
4 яйця збити з1 ст цукру-пудри (спочатку збити білки і поступово 
додавати по 1му жовтку)
2 ст л муки
1 п. ван. цукру
1 ст. л. меду
100 гр. масла (трошки розтопити)
1 пачка порошку до печива
  Мак змішати з маслом, додати мед, муку, ваніль, порош.до печива, 
вимісити ,а в кінці легенько вимісити із збитими яйцями.
2 кг. яблук (ренета)порізати дольками посипати ван. цукром і корицею
На дно пательні ставимо парг. папір, змаст.маргариною і посипати 
сухарями, викласти яблука зверху яблук вилити макову масу печем, як 
бісквіт
**********************************************************************************************
2
 ГОРІХОВИЙ КОРЖ
 
5 яєць
5 ст. л. цукру збити
окремо у миску додати 5 ст. л. мел горіхів
3 ст. л. муки
2 ст. л. сухарів
1 ст. л. пор до печива
Цю горіхову масу додати до яєць ЛЕГЕНЬКО вимішати, пекти 40 хв при 180*
 
КРЕМ 1 ст. цукру, .
0,5 л молока, 
2 жовтки, 
2 ст л муки заварити , як вистигне збити з 300гр. масла і 2ст. л. 
коньяку
 
Перекладаємо : горіховий корж, мастимо кремом маковий корж, яблука 
зверху Обмазуємо бока пляцка кремом,а зверху люкер:  
У каструльку влити  3ст.л. сметани,
1ст л масла ,кладемо на легенький вогонь,перемішуємо ,коли почне 
булькати виключити газ і додати ще 0,5 плитки шоколаду, добре вимішати, 
коли почне загустати - змастити зверху пляцок
 
 
*******************************************************************************************************
БІЛИЙ
 ЛЕБІДЬ.
 
5 жовтків 
1 ст. цукру
1 ст. сметани
2 ч. л. амоняку
4 ст. л. какао
2 ст. муки
замісити тісто і спекти 2 коржі
 
3 великі вафлі
5 білків.збити з 1 ст. цукру+1 ст. л. крохмалю
Збиті білки мастимо по вафлях. 
 
2 ст. горіхів дрібно посікти і посипати по білках... пекти при середній 
температурі (щоб білок не засох)
 
Крем:
1 банка згущонки
400 гр. масла
1 маленький лимон
 
Перекладати: 
вафля крем
корж крем
вафля крем
корж крем
вафля
 
***************************************************************************
БІЛА
 ЛІЛІЯ.
 
1 КОРЖ
1 ст. мел. маку або горіхів
6 білків збити з 6 ст. л ..цукру
6 жовтків
3 ст. муки
1 ч. л. пор до печива
 
2 КОРЖ БІЗЕ
6 білків збити з 1 ст. цукру 
100 гр. кок. стружки 
2 ст. л. сухарів
 
КРЕМ сметанковий
 
Перекладати 1 корж крем
посипати вишнями
2 корж бізе
крекер крем
крекер шоколад
 
************************************************************************************************
Пляцок
 " Локшина"
 
Тісто:
 
1скл.сметани, 300 гр. цукру,4 яйця,2ст..л. какао, 2 ч.л. порошку до 
печива.2 скл борошна( тісто має бути таким, щоб було важко ложкою 
розмішати).З тіста печем 2 паляниці.
 
Локшина:
 
100гр. цукру, 100 гр. маргарину 4 ст. л. сметани, амоняк на кінчику 
ножа. Все змішати потім розкачати на пергаментному папері і порізати як 
локшину пекти до золотавого кольру.
 
Крем заварний.
 
Збираємо так: паляниця крем корж локшина крем корж крем.
 
*******************************************************************************************
Пляцок
 " Лебедине озеро "
 
ТІСТО: 
 
1 яйце 4 жовтки, 1скл. цукру збити; 1 скл. сметани 1 ч.л. амоняку, 3 ст.
 л. какао 2 скл. борошна.Печем 2 паляниці.
Безе:
4 білка 2 скл. цукру добре збити. 
2 квадратних вафельних листа обрізати на величину спечених коржів і 
намастити на нах збиті білки, посипати подрібленими горіхами і сушити в 
духовці.
 
Крем заварний. 
 
Перекладаємо так:
 
коричневий корж, крем,вафлі білками вверх крем, вафлі білками вниз крем 
коричневий корж крем.
 
Я пекла у формі 25*25.
************************************************************************************
Пляцок
 Добрий
 
Тісто:
 
1 яйце 1 жовток 1скл. сметани 1,5- 2 скл. цукру,1ч.л. соди гашеної 
оцетом, 2 ст .л. какао, 2 скл. борошна 0,5 б. згущеного молока . Все 
змішуємо печемо корж до готовності. Коли охолоне розрізаємо навпіл.
 
Крем:
 
0,5 б. згущеного молока збиваємо з 200 гр. масла.
Цим кремом змащуємо коржі.
 
Прикрасити за бажанням.
*********************************************************************************************
Пляцок
 Польський
 
Тісто:
 
3 яйця, 1 ст.цукру, 4 ст.л. гарячої води, 8-10 ст.л борошна,1 ч.л 
амонія,2 ст.л. олії. Викласти в форму пекти до готовності.
 
Крем:
 
Згущене молоко збити з маслом.Перемастити коржі.
 
Прикрасити за бажанням.
******************************************************************************
Пляцок
 "Пражський"
 
 
Тісто:
 
1 ст. цукру
200 г сметани
2 яйця
0,5 ч. л. соди, гашеной оцтом
3 ст. л. какао
1,5 ст. муки
0,5 банки зущеного молока
 
Зробити тісто. Поділити на три частини. Випекти три коржі.
 
Крем:
 
200 г вершкового масла
0,5 ст. цукрової пудри
2 ст. л. какао
Пляцок "Капучіно"
 
Тісто:
 
200 г маргарину
150 г цукру
2 яйця
3 ст. л. сметани
3 ст. л. какао
0,5 п. розпушувача
 
Печемо 2 коржі. Тісто, як не дуже густа сметана.
 
Тісто на рулети:
 
3 яйця
3 ст. л. цукру
3 ст. л. муки
(на один рулет)
Треба такі два.
 
Крем для рулетів:
 
200 г вершкового масла
100-150 г цукрової пудри
2 пачки горіхового капучіно розвести в двох ст. л. кип'яченої води
Все разом збити, помазати рулети і скрутити.
 
Крем номер 2:
 
2 упаковки морозива (сухий порошок)
збивати з 1 стаканом кип'яченого холодного молока і ввести пачку желе 
червоного кольору (вишневого або малинового) разведеного в 100 г води.
 
Збірка:
 
Корж злегка змастити кремом з желе, покласти зверху рулети, знову 
змастити, щоб крем потрапив між рулетами і зверху на них і в кінці вже 
покласти другий корж.
*****************************************************************************************************
Пляцок
 "Світлана"
 
Тісто:
 
2,5 ст. сметани
2,5 ст. цукру
5 яєць
2,5 ст. муки
1,5 ст. крохмалю
1,5 ч. л. соди, гашеной оцтом
 
Розділити тісто на 3 частини.
До першої частини додати мак (сухий)
До другої частини - горіхи
До третьої частини - какао
 
Крем:
 
1 ст. сметани 
2 жовтки
2 ст. л. муки 
 
Добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішувати, 
як закипить, зняти з вогню. Помішувати в процесі охолодження.
 
Збити 300 г вершкового масла і 200 г пудри. З'єднати із сметанною 
сумішшю. Перемазати коржі.
****************************************************************************************
Пляцок
 "День і ніч"
 
Тісто:
 
1 ст. темного варення
1 ч. л. соди додати у варення
додати 2 яйця, весь час помішувати
1 ст. кефіру,
1 ст. цукру,
2,5 ст. муки,
150 г растопленого маргарину (або 2 ст. олії)
ваніль
 
Другий корж такий же, лише варення світле.
 
Крем:
 
сметанний
 
Медівник
 
Тісто:
 
0,5 л. цукру
6 яєць
3 ч. л. соди розвести з трьома ст. л. оцту.
У 200 г. гарячого молока розвести 20 г амоняка.
4 ст. л. сметани
8 ст. муки. 
 
Замісити тісто і залишити на ніч в холодильнику. Вранці випекти.
****************************************************************************************
Пляцок
 "Тропік"
 
Тісто:
 
250 г маргарину
2,5 ст. муки
1 ч. л. розпушувача
6 жовтків збити з 1,5 ст. цукру
білки збити окремо
5 ст. л. сметани
1 ч. л. амоняка
1 ч. л. олії
Все разом вимісити і поділити на 4 частини, в кожну додати кокосову 
стружку різних кольорів.
 
Крем:
 
1 б. згущеного молока не вареного
300 г масла
 
Збити згущене молоко і масло. Перемастити коржі.
 
*************************************************************************************************
 
Пляцок
 "Графські руїни"
 
Тісто:
 
50 г. маргарину
1 ст. цукру
3 жовтки
Розтерти все разом і додати:
1 ст. холодного молока
250 г муки
2 ч. л. розпушувача
2 ст. л. какао
0,5 ч. л. амоняка, розвести в молоці
 
Все замісити і випекти один корж. Потім взяти 3 білки і 1 ст. цукру 
збити і викладати на деко чайною ложкою. Випекти кульки.
 
Крем:
 
Заварний
 
Корж - крем - кульки - шоколадна глазур.
 
******************************************************************************
Пляцок
 з яблуками
 
1 літрова банка муки
400 г. маргарину
1 яйце і 2 жовтки
1 ст. сметани
2 ч. л. розпушувача
 
Замісити тісто, розділити на 4 частини і поставити на 24 години в 
холодильник. Випекти 4 коржі.
 
Крем:
 
1 ст. молока
1 ст. цукру
Кип'ятити 15 хвилин. 
5 жовтків і 5 ст. л. цукру розтерти і додати до молока. На маленькому 
вогні помішувати до загустіння. Охолодити.
Розтерти 500 г. вершкового масла і додати його до захололої маси.
 
1 кг ябок порізати шматочками і варити в сиропі.
 
Сироп:
 
0,5 кг. цукру
0,5 л. води
Довести до кипіння і кинути туди яблука. Кип'ятити 3-5 хвилин.
 
Висипати яблука на сито, щоб стік сироп.
 
Коржі мастити кремом, а по крему викладати яблука.
 
Залити пляцок шоколадною глазур'ю.
 
**********************************************************************************
Слойоний
 пляцок з маком.
 
ТІСТО 250гр маргарини,2 ст муки -посікти ножем
1 яйце+4 ст л сметани, замісити і поставити на 3-4 год у холодильник
Пекти 4 коржі дуже тоненькі
 
Середній корж МАКОВИЙ
4 яйця ( білки збити окремо)з 1 ст цукру
4 ст. л. муки
1 ч. л. пор до печива
1 ст. мел. маку
 
КРЕМ 2 ст вар молока 
1 ст. цукру
2 ст. л. крохмалю
заварити і остудити 
+300 гр. масла
 
Перекладаємо. 
Два коржі перемащуємо кремом, всередину ставимо маковий корж, потім два 
другі коржі перемащуємо кремом.
Зверху мастимо кремом і посипаємо тертим шоколадом
************************************************************************************************
Кокосовий
 пляцок.
 
 
ТІСТО 100 гр цукру
250гр. маргарини
4 жовтки
3 ст. л. сметани
3 ст. л. какао
1 ч. л. соди згасити оцтом
0,5 ч. л. лимон кислоти
300 гр. муки 
Замісити тісто і поділити на 2 частини
На кожний корж збити по 2 білки з 100 гр цукру висипати туди кок стружку
 легко вимішати викласти на сирі коржі і пекти
 
КРЕМ 
1 б. згущ молока 
200гр. масла
Перемащувати коржі білками до середини
 
 
**************************************************************************************
Пляцок
 "Кучерявий панич"
 
 
Тісто:
 
3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 2 ст. л какао,1,5-2 склянки 
борошна, 1ч.л. розпушувача. Яйця збити з цукром в піну. Сметану ,какао 
борошно і розпушувач перемішати. З'єднати обидві масиі добре вимісити. 
Випікати один корж у добре змащеній формі. Коли охолоне розрізати 
навпіл.
 
Крем:
 
200гр.масла і 1б. згущеного молока.Збити до утворення однорідної маси.
 
Або 0,5 л. сметани збити з 1 скл. цукру.
 
Нижню половину коржа змастити кремом на крем викласти консервовані або 
свіжі вишні. Другу половину коржа порізати на кубики і викласти на вишні
 перемащуючи кремом.Зверху залати шоколадною помадком.
 
*************************************************************************************8888888
Горянка
 
1корж
1
 ст. муки 
1 ст. сметани
1 ч. л. амоняку(розвести у 2 ст л теплого молока)
6 жовтків+1 ст. цукру розтерти до білого
Білки відділити у 2 миски по 3 білки
Тісто рідке на жовте тісто посипати вишнями і пекти 
(Вишні мають добре стекти і потрібно їх підсушити в духовці або на 
сковорідці,щоб повністю випарувалась вода)
2 і 3 корж
На пісну бляху класти вафлі і збити по
3 білки+ 1ст цукру+ пів ст мел.горіхів
1 ст різаних горіхів посипати зверху 
пекти як бізе
Крем
400 гр масла
1 б. сирого згущ. молока
трошки лимон. соку
Корж жовтий в середину,а білки до середини до коржа
 
 
*****************************************************************************************
Пляцок
 "Карі очі"
 
 
Тісто 1 яйце 
4 жовтки 
1 ст. цукру 
розтерти 
3 ст. л. топленої маргарини
7 ст. л. сметани
1 ст. л. амоняку
2 ст. муки
Тісто як дуже густа сметана, накладати ложкою пекти 3 коржі
До одного додати 3 ст л какао
 
НАЧИНКА 4 білки +1ст цукру збити
1 ст. мел. маку
Викладати чайною ложкою на жовті коржі і пекти 
Коричневий без маку всередину
 
КРЕМ
0,5 л. молока
3 ст. л. крохмалю
150 гр. цукру
збити і заварити ,остудити
400 гр. масла
400 гр. різнокольорового мармеладу 
 
Перемащувати коржі кремом зверху на крем різати на тоненькі пластинки 
мармелад
Зверху помадка з топленого чорного шоколаду
 
**********************************************************************************
Пляцок
 ЗЕБРА
 
 
Тісто:
3 яйця
150 г. цукру
1.5 стакана кефіру
2 столові ложки сметани
1 чайна ложка соди
2.5 стакани муки
Тісто розділити на 2 частини. До одної додати 1 столову ложку какао і 2 
столові ложки сметани. 
На змащену форму викладати 1 ложку білого тіста, 1 ложку темного тіста. 
Випікати при температурі 170 град. 30-40 хв.
 
 
**********************************************************************************
Пиріг
 з маком, бізе і грушами
 
 
100 г. вершкового масла
1 стакан муки
1 пачка (100 г) солодкого дитячого сирка з ваніллю
2 жовтки
1 чайна ложка цукру
1/2 чайної ложки соди
1 чайна ложка оцту
 
3 середніх груші
200 г маку
 
для безе:
2 білки
3/4 стакана цукру
 
Мак зварити, ретельно відцідити з нього воду, додати 2 чайних ложки 
цукру.
Розм'якшене вершкове масло розтерти з мукою в масляну крихту.
Додати дитячий сирок, розтерті з цукром жовтки і соду, погашену оцтом.
Замісити тісто і розкатати його на застеленому промасленим пергаментом 
деку.
Білки збити з цукром в круту піну.
Груші почистити від шкірки і тонко нашаткувати на терці для шинкування 
капусти.
Підготовлений для випікання корж змастити 1-2 ложками збитих з цукром 
білків, зверху викласти шар груш, на груші - шар маку.
Зверху пиріг покрити збитими білками, що залишилися.
Пекти маковий пиріг в гарячій духовці при температурі 180°c до 
золотистого кольору бізе і готовності тіста.
Пиріг з маком, грушами і бізе нарізати охолодженим.
 
Пляцок "Три бажання"
Інгредієнти:
ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ:
200г маку,
2 яйця, 
4 ст.л. цукру, 
25 г родзинок(ізюму),
5-6 горіхів,
1 ст.ложка апельсинових цукатів.
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
500 г сиру,
2 ст.ложки сметани, 
1 пачка ванільного пудингу,
3 ст.л. апельсинових цукатів,
100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного, 
3 яйця,
5 ст. ложок цукру
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
4 яйця,
8 ст. ложок борошна,
4 ст. ложки темного какао,
2\3 ч. ложки соди,
щіпка солі,
6 ст.ложок цукру
ДЛЯ КРЕМУ:
200 г сметани,
1 ч. л. розчинної кави,
1 яйце,
1 ч. ложка борошна,
4 ст. ложки цукру,
200 г масла.
Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.
 
Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.
 
Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:
 
для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.
 
Випікати 35-40 хвилин при 190*С. 
Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.
 
Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.
 
Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати кре
***********************************************************ПЛЯЦОК "СПАРТАК МЕДОВИЙ"
 
Перелік продуктів:
 
для тіста: 
- мед: 2 ст.л;
- масло: 50 г.;
- цукор: 1 ст.;
- яйця: 1;
- молоко: 6 ст. л.;
- какао: 3 ст. л.;
- сода (гашена оцтом): 1 ч.л.;
- борошно така кількість щоб замісити м'яке тісто. 
 для крему:
- масло: 300 г.;
- цукор: 250 г;
- вода: 500 мл.;
- борошно: 6 ст.л.;
- ванільна есенція: декілька крапель;
для оздоби:
- какао: 1 ст.л.
Приготування:
 
І) тісто:
1. Мед, масло, цукор, молоко, розігріти на водяній бані. 
В охолоджену масу додати яйце, какао, гашену соду, ваніль вимішуємо, додаємо борошно і місимо тісто як на вареники, але не твердо.
2. Ділимо на частини, бажано на багато частин - скільки дозволяє розмір форми. 
 
3. Щоб не зрізати краї готового перемащеного пляцка можна відразу при випіканні формувати рівні паляниці зрізаючи краї тіста.
4. Зручною формою для випічки тонких паляниць є лист з антипригарним покриттям. Спечені паляниці легко сповзають з такої форми.
Але якщо у вас немає такого листа можна скористатись звичайною формою перевернувши її дном вверх і паляниці викладати на перевернуте дно.
5. Розкатуємо дуже тонкі паляниці і почергово випікаємо. Чим більше паланиць вийде тим ніжніший буде пляцок.
ІІ) крем:
1. Скип'ятити  250 мл. води з цукром.
2. Поки закипає вода з цукром розводимо борошно у 250 мл. холодної води.
3. Коли закипить вода, вливаємо розведену масу, постійно помішуючи. Доводимо крем до кипіння і виключаємо. 
4. Ставимо крем охолоджувати.
5. В охолоджену кремову масу додаємо м'яке масло, ваніль і збиваємо міксером до пухкого стану. За бажанням в крем можна дати 50 гр. коньяку, а також мелені горіхи чи цедру лимона.
 
Рубрики:  Кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку