-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Липа-64

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.06.2010
Записей: 134
Комментариев: 12
Написано: 199


Без заголовка

Четверг, 24 Мая 2018 г. 23:02 + в цитатник
Цитата сообщения Бига Помідори "Брускети в банці"

Помідори "Брускети в банці"

 

Помідори "Брускети в банці"

Помідори на зиму "Брускети в банці" по адаптованому американському рецепту зі спеціалізованого видання про заготівлі. Це однозначно один з найцікавіших рецептів заготівель на зиму. Помідори виходять дуже ароматними, вони не розлазяться і несуть в собі яскравий смак літа, який буде тішити навіть зимою. А ще, за лічені хвилини можна приготувати неймовірно смачну італійську закуску "Брускети з помідорами". Потрібно лиш підрум'янити пухкий світлий хліб, при бажанні, натерти його часником, викласти помідори з банки, скропити оливковою олією і посипати свіжим базиліком, якщо є. А якщо його нема, помідори все ж таки на зиму, то й без нього теж буде смачно, адже в маринаді він теж присутній, у сушеному вигляді.  Помідори "Брускета в банці" будуть смачні й у вигляді салату. До них можна додати порізану свіжу цибулю, заправити оливковою олією і подавати. А можна їх і на кружечки моцарелли викласти. Буде майже "Капрезе" й усе так швидко й вишукано водночас.

Bruschetta in a jar11.JPG

Для цієї заготівлі, помідори слід брати стиглі, але з твердою м'якоттю, такі щоб не розлазились. Сорт помідорів "сливка" дуже добре підходить для "Брускет в банці". Інші помідори теж можуть бути, аби не м'які.

При споживанні помідорів "Брускета в банці", не виливайте маринад, що залишиться у банці. Він дуже ароматний! Використовуйте його як оцет для приготування салатних заправок, змішавши його з трохи більшою кількістю оливкової олії.

Дивіться відео як легко чистити помідори:


 

4 х 330 мл банки:

Інгредієнти

  • 2 кг помідорів, почистити, видалити зернята, порізати кубиками

Для маринаду:

  • 3 зубців часнику, почистити
  • 125 мл білого вина
  • 125 мл червоного винного оцту
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі
  • 60 мл води
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • 1 ч.л. сушеного орегано

1) Помідори не надто тісно розкласти по банках.

2) У невеликій каструлі довести до кипіння всі інгредієнти для маринаду, мішати його до повного розчинення цукру й кип'ятити 2 хвилини.

Bruschetta in a jar2.JPG

3) Зняти маринад з вогню і розлити гарячим по банках з помідорами, не доливаючи 1 см рідини до верху. Закрутити банки стерилізованими кришками.

Bruschetta in a jar3.JPG

4) На дно великої каструлі покласти кухонний рушник або спеціальну решітку для пастеризації. На рушник (або на решітку) поставити банки з помідорами, так щоб вони не торкалися одна одної. Залити теплою водою до 3/4 висоти банок. Довести до кипіння воду, зменшити вогонь, щоб вода спокійно побулькувала і пастеризувати 20 хвилин з моменту закипання води.

Bruschetta in a jar4.JPG

5) Банки акуратно дістати, витерти насухо і перевернути догори дном і залишити так до охолодження.

Bruschetta in a jar5.JPG

Помідори на зиму "Брускети в банці" будуть готові через 2-3 дні.

Зберігати в коморі.

Bruschetta in a jar6.JPG

Смачного!

Bruschetta in a jar7.JPG

NB: Я стерилізую банки так: відкритими викладаю на середню полицю духової шафи, включаю температуру 120˚ С. Після того як температура духовки дійде до 120 ˚С, тримаю в банки 20-25 хвилин. Кришки 5 хвилин кип'ячу у воді.

Рубрики:  кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку