Без заголовка |
Помідори на зиму "Брускети в банці" по адаптованому американському рецепту зі спеціалізованого видання про заготівлі. Це однозначно один з найцікавіших рецептів заготівель на зиму. Помідори виходять дуже ароматними, вони не розлазяться і несуть в собі яскравий смак літа, який буде тішити навіть зимою. А ще, за лічені хвилини можна приготувати неймовірно смачну італійську закуску "Брускети з помідорами". Потрібно лиш підрум'янити пухкий світлий хліб, при бажанні, натерти його часником, викласти помідори з банки, скропити оливковою олією і посипати свіжим базиліком, якщо є. А якщо його нема, помідори все ж таки на зиму, то й без нього теж буде смачно, адже в маринаді він теж присутній, у сушеному вигляді. Помідори "Брускета в банці" будуть смачні й у вигляді салату. До них можна додати порізану свіжу цибулю, заправити оливковою олією і подавати. А можна їх і на кружечки моцарелли викласти. Буде майже "Капрезе" й усе так швидко й вишукано водночас.
Для цієї заготівлі, помідори слід брати стиглі, але з твердою м'якоттю, такі щоб не розлазились. Сорт помідорів "сливка" дуже добре підходить для "Брускет в банці". Інші помідори теж можуть бути, аби не м'які.
При споживанні помідорів "Брускета в банці", не виливайте маринад, що залишиться у банці. Він дуже ароматний! Використовуйте його як оцет для приготування салатних заправок, змішавши його з трохи більшою кількістю оливкової олії.
Дивіться відео як легко чистити помідори:
4 х 330 мл банки:
Інгредієнти
Для маринаду:
1) Помідори не надто тісно розкласти по банках.
2) У невеликій каструлі довести до кипіння всі інгредієнти для маринаду, мішати його до повного розчинення цукру й кип'ятити 2 хвилини.
3) Зняти маринад з вогню і розлити гарячим по банках з помідорами, не доливаючи 1 см рідини до верху. Закрутити банки стерилізованими кришками.
4) На дно великої каструлі покласти кухонний рушник або спеціальну решітку для пастеризації. На рушник (або на решітку) поставити банки з помідорами, так щоб вони не торкалися одна одної. Залити теплою водою до 3/4 висоти банок. Довести до кипіння воду, зменшити вогонь, щоб вода спокійно побулькувала і пастеризувати 20 хвилин з моменту закипання води.
5) Банки акуратно дістати, витерти насухо і перевернути догори дном і залишити так до охолодження.
Помідори на зиму "Брускети в банці" будуть готові через 2-3 дні.
Зберігати в коморі.
Смачного!
NB: Я стерилізую банки так: відкритими викладаю на середню полицю духової шафи, включаю температуру 120˚ С. Після того як температура духовки дійде до 120 ˚С, тримаю в банки 20-25 хвилин. Кришки 5 хвилин кип'ячу у воді.
Рубрики: | кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |