САЛАТ «ШАМАХАНСКАЯ ЦАРИЦА» — вкусный салат, в котором нет ничего лишнего! Изысканный, пикантны...
ЖУЛЬЕНЫ - (0)ЖУЛЬЕНЫ Время приготовления : 60 мин. Берем на 12 кокотниц: Курица – 1 шт., свежих гри...
Салат «гранатовый браслет - (0)Салат «гранатовый браслет» ...
Блюда из рыбы очень вкусны - (1)Блюда из рыбы очень вкусны, разнообразны и полезны Блюда из рыбы и морепродуктов готовятс...
Творожные десерты Германии - (0)Творожные десерты Германии Творожный пирог с клубничным конфитюром - Käsekuc...
Цветной пляцок с маком |
Готуємося до Великодня і поки є час і натхнення, то поділюся з вами рецептом гарного, смачного, ніжного, легенького пляцка з суфле та маком. Правду кажучи, уже давно планувала вивішати цей рецепт, але якось не було нагоди. Зараз усе інакше, бо я сподіваюся, що перед святами новенький рецепт пляцка точно комусь та й стане в нагоді.
Цей пляцок може бути ще кольоровішим, якщо замість двох галяреток рожевого кольору ви використаєте дві галяретки різних кольорів. Я використовувала те, що було на господарстві, тому і верхній, і нижній шар – ніжно-рожеві. Суфле виходить дуже ніжне, як і маковий корж, який набирає вологи з суфле. Кого зацікавило – ласкаво прошу до рецепту .
Інгредієнти
Бісквіт
4 яйця
1 скл. борошна
3/4 скл. цукру
1 ч.л. розпушувачу
1 ст.л. оцту
1 ч.л. жиру для змазування форми
Суфле
300 мл вершків (або конденсованого молока)
2 уп. желе різних кольорів
2 ст.л. цукрової пудри
Маковий шар
5 білків
3/4 скл. цукру
1/2 скл. маку
1/2 ч.л. розпушувачу
1 ст.л. борошна
Приготування
Бісквіт
Білки збийте міксером із цукром. Жовтки перемішайте з оцтом та розпушувачем, тоді додайте до збитих із цукром білків і акуратно перемішайте ложкою, рухами знизу вверх. В кінці додайте борошно і так само делікатно перемішайте ложкою. Випікайте близько 30 хв. при температурі бл. 180 градусів. Як вистигне, розділіть на дві частини. Можна просочити бісквіт якимось сиропом, алкоголем чи фруктовою есенцією – це за бажанням.
Суфле
Кожну упаковку желе розводимо в 1 скл. кип’ятку. Вершки або молоко добре охолодіть в холодильнику, тоді розділіть навпіл та збийте кожну частину міксером. Якщо використовуєте звичайне молоко, то збивати його потрібно із загущувачем для молока. Як желе трохи охолоне і почне легко тягнутися, додайте його до вершків або молока, туди ж відправте по 1 ст.л. цукрової пудри в кожну частину. Збиваємо дві кольорові маси міксером ще по хвилині і ставимо в холодильник, щоб трохи загусло.
Маковий шар
Білки збиваємо з цукром, як на бісквіт, до твердих піків. Тоді додаємо мак, борошно та розпушувач. Тонкий шар з тої маси випікаємо при температурі 180 градусів не довше 20 хвилин.
Збираємо пляцок
На сам низ кладемо першу частину бісквіта, тоді виливаємо одну частину суфле, на то кладемо маковий шар, тоді другу частину суфле і накриваємо другою частиною бісквіта.
Зверху можна полити шоколадом, поливкою або просто посипати кокосовою стружкою чи подрібненими горіхами.
Смачного!
Рубрики: | выпечка/торты |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |