Без заголовка |
цукор
|
450 г |
сир
|
300 г |
маргарин
|
150 г |
яйця
|
6 шт. |
сіль
|
1/2 ч. ложки |
борошно
|
6 склянок |
дріжді свіжі
|
50 г |
родзинки
|
75 г |
коньяк
|
75 мл |
молоко
|
180 мл |
куркума
|
1 ч. ложка |
цукор ванільний
|
20 г |
Розраховано на 12 порцій |
Паска з додаванням кисломолочного сиру виходить особливою.Вона дуже пухка, пориста і повітряна. Додавання жовтків домашніх яєць і куркуми зроблять вашу паску ще кориснішою і красивого жовтого кольору. Кожен шматочок у вашій руці буде виглядати як справжня скибка сонця.Кількість борошна для цієї паски наведена досить умовно. Його може піти трішки менше чи більше.Головне — тісто має вийти нетугим, м«якеньким, навіть трішки липким. Тісто дуже сильно підростає під час випічки, тому наповнювати формочки слід на 1\3 об»єму.За цим рецептом у мене вийшли три середніх паски і одна маленька.
ПРИГОТУВАННЯ:
Живі дріжджі розтерти з 4 столовими ложками цукру, додати тепле молоко:
Вмішати просіяне борошно(1\2 склянки):
Поставити в тепле місце на 20 хвилин. За чей час виросте «шапочка»
Вилити опару в глибший посуд і додати в опару розтерті з рештою цукру жовтки, ванільний цукор і куркуму:
Рослинно-вершкову суміш «Тульчинка» розтопити і вихолодити. Додати її до суміші:
Сир протерти через мілке металеве сито і додати до суміші:
Заздалегідь перебрати і промити родзинки. Замочити їх на ніч в коньяку.Далі витягнути, обсушити і обваляти у борошні. Додати підготовлені родзинки в суміш:
Далі поступово вмішувати просіяне борошно до стану, поки тісто стане м«яким та ніжним і залишиться трішки липким. При цьому борошно спочатку слід вмішувати ложкою, а потім — змащеними в олії руками:
Поставити в тепле місце приблизно на годину. Посуд при цьому накрити зверху рушничком. Я ставлю у нагріту до 50*С і вимкнуту після нагрівання духовку:
Викласти тісто у добре змащені маслом форми для пасок на 1\3 висоти. Дати підрости в теплому місці 35 хвилин. Зверху за бажанням змастити жовтком і випікати приблизно 50 хвилин(залежить від об»єму форм, у яких ви випікаєте паски) при 180*С:
Після витягання з духовки залишити паски у формі на 10 хвилин, а далі вийняти з форми і дати остигнути. Зверху за бажанням покрити паски цукровою глазуррю:
Ну і ось яка вона красуня у розрізі — пухка, ніжна, ароматна і жовтенька:
Справжні сонячні скибки. Пригощайтесь:
Веселих свят і смачного Великодня!
Рубрики: | Кулинария/Выпечка Праздники/Пасха |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |