-
500 г борошна;
-
100 г маргарину;
-
2 яйця;
-
50 г дріжджів;
-
цукор до смаку;
-
стакан молока;
-
300 г маку
-
цедра апельсина;
-
ваніль.
Дріжджі розвести з столовою ложкою цукру в стакані теплого молока. Дочекатися поки дріжджі почнуть підніматися. Насипати в миску борошно, додати опару, збиті з цукром яйця (один білок залишити на змазування) і розтоплений маргарин. Замісити тісто і поставити накривши рушником, щоб підійшло. Мак розтерти, запарити з цукровим сиропом (гаряча вода з розчиненим цукром), додати ваніль і цедру апельсина.
Коли тісто підійде розділити його на 3 частини. Розкочувати кожну і змащувати маком, звернути рулетом і викласти на змащену форму. Дати постояти. Змастити білком і пекти в духовці при температурі 210-220 до готовності, залежно від вашої духовки.
http://cookorama.net