Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом одного з моїх улюблених салатів на зиму з баклажанами і грибами. Користуюся цим рецептом багато років, завжди виходить дуже смачно і з’їдається такий салат завжди швидко і без залишку.
Необхідні продукти на 5 банок об’ємом 0,5 літра:
Морква – 500 гр.
Ріпчаста цибуля – 300 гр.
Солодкий перець – 300 гр.
Гострий перець – за смаком.
Часник – 5 зубчиків.
Сіль – 1,5 ст.л.
Цукор – 3 ст.л.
Зіра – 1 ч.л.
Паприка – 1 ч.л.
Коріандр – 1 ч.л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч.л.
Оцет 9% – 150 мл.
Соняшникова олія – 150 мл.
Свіжий кріп.
Петрушка.
Баклажани – 1 кг.
Печериці – 500 гр.
Рецепт приготування:
1. У велику і глибоку ємність викладаємо моркву натерту на тертці для корейських салатів, додаємо ріпчасту цибулю нарізану півкільцями, солодкий болгарський перець нарізаний кубиками, дрібно порізаний гострий стручковий перець і дрібно порізаний часник.
2. Потім додаємо сіль, цукор, зіру, паприку, коріандр, чорний мелений перець, 150 мл 9% оцту, олію, зелень (у мене дрібно порізаний свіжий кріп і петрушка), все ретельно перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб овочі промаринувалися і дали сік.
3. Баклажани нарізаємо кубиками, обсмажуємо на рослинному олії і додаємо до овочів, так само чинимо з печерицями, потім все ретельно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
4. Готовий салат розкладаємо по банках (у мене вийшло 5 банок об’ємом 0,5 літра), банки ставимо на деко накриваємо кришками і прибираємо в духовку стерилізуватися на 30 хвилин при температурі 160 град. Банки потрібно ставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули.
5. Банки закриваємо кришками під ключ, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження. Такий салат можна зберігати вдома при кімнатній температурі.
Джерело:
https://gazdynja.com/retsept-salatu-na-zymu-z-bakl...bamy-hotuyu-yoho-vzhe-10-rokiv