Ох, яка апетитна картопля виходить! Виходить смачно, готувати просто, інгредієнти всі доступні та недорогі. Упевнена, ви таку картоплю потім постійно готуватимете, так що рецепт беріть на замітку.
Нам знадобиться:
Картопля
Сир
Сметана
Часник
Вершкове масло
Олія соняшникова
Сіль
Спеції (чорний перець)
Зелень
Покроковий рецепт приготування:
Нам знадобиться 8-10 картоплин середнього розміру. Картоплю чистимо, нарізаємо часточками або кружечками, великими кубиками – загалом як бажаєте. Головне – ріжемо досить грубо. Якщо картопля дрібна, як на фото вище, то можна залишити і цілою.
Приготуємо заливку: у мисці змішуємо 100 г м’якого вершкового масла, 3 столові ложки сметани, 100 г тертого сиру. Додаємо 3-5 подрібнених зубчиків часнику, солимо за смаком. Перемішуємо.
Щодо спецій: я кладу лише чорний мелений перець. Сама по собі заливка виходить з вершковим смаком, і якщо додати багато інших спецій, виходить дивне поєднання (на мій смак). Тому обмежуюсь лише перцем. Можна в заливку додати подрібнену зелень.
Соусом, який вийшов, заливаємо картоплю, перемішуємо.
Форму для запікання або деко змащуємо олією, викладаємо картоплю з соусом. Всі залишки соусу, які стекли на дно миски, теж викладаємо до картоплі.
Прикриваємо фольгою та запікаємо в духовці приблизно 1 годину (температура 180 градусів). Потім прибираємо фольгу, можна додатково посипати картоплю сиром. Запікаємо ще хвилин 15, щоб утворилася рум’яна скоринка.
І відразу ж подаємо на стіл, можна посипати свіжою зеленню. Смачного!