-Метки

 -Подписка по e-mail

 

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в AnnaVS

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 29.04.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 22158


Шоколадные яйца к Пасхе

Суббота, 23 Апреля 2011 г. 09:29 + в цитатник

3. Sterilize eggs: Submerge them in a pot of cold water with 1 tablespoon white vinegar; bring to a boil, then simmer, skimming foam from surface, 10 minutes. Let drain on a pin board. If not dyeing eggs, let dry completely on pin board, 2 to 3 days (check insides for moisture).

4. If dyeing eggs: Mix 4 tablespoons vinegar and 12 drops of blue food coloring with 2 cups boiling-hot water in a heatproof glass or enamel bowl. Fill a separate cup with white vinegar. Using a plastic spoon, dip eggs in vinegar, then into the dye, 2 to 3 minutes. Pat eggs with paper towels to eliminate streaks. (If dye begins to cool while you're working, make a new batch.) Let the eggs dry as described above.

5. Using an offset serrated knife, very finely chop 3 pounds of chocolate. Reserve 1 cup chocolate; using a bench scraper, transfer remaining chocolate to a large heatproof bowl.

6. Temper chocolate: Set bowl over a pan of simmering water. Melt chocolate, stirring occasionally, until a chocolate thermometer registers 131 degrees. (Note: Many brands of dark chocolate should not be heated to more than 118 degrees.) Remove from heat; stir in reserved cup chocolate until completely melted. Pour 2/3 of the melted chocolate onto a clean smooth work surface (such as marble or stainless steel). Spread thinly with an offset spatula. Then gather together chocolate, and take temperature. Continue spreading and gathering chocolate until it cools to 82 degrees to 84 degrees.

7. Scrape chocolate back into bowl with remaining chocolate. Stir until it cools to 82 degrees to 84 degrees. Set bowl over a pan of warm water, and reheat to 88 degrees. To check consistency, dip a spoon in chocolate and remove; chocolate should set in about 2 minutes, turning shiny and hard. Note: This temperature must be maintained as you fill the eggs; keep a thermometer in the chocolate, and check frequently. Rest the bowl on a heating pad wrapped in a towel, or set bowl over the pan of warm (not hot) water.

8. Place eggshells in an egg carton. Place a disposable pastry bag in a tall glass, and fold top down. Fill bag with chocolate; cut tip to create a 1/4-inch opening.

9. For solid chocolate eggs: Insert tip of bag into each egg, and fill with chocolate (about 1/4 cup per egg; fill a new bag with chocolate as needed). Let set completely, about 4 hours.

10. Alternatively, fill eggs with ganache: Fill all eggs with chocolate, then let stand 5 minutes instead of letting chocolate set. Pour chocolate out of eggs into a glass measuring cup, tapping your hand against cup to let most of the chocolate drain out (do not add to tempered chocolate). Let chocolate "shells" set completely.

11. Fill a disposable pastry bag with ganache (recipe follows); cut tip to create a 1/4-inch opening. Insert tip into egg; fill with ganache. Tap egg gently, hole up, on a folded kitchen towel to eliminate air pockets; fill to top. Continue with remaining eggs. Refrigerate until set, about 4 hours. Ganache-filled eggs can be refrigerated up to 1 week; solid eggs can be stored in a cool, dry place until ready to serve.


 Источник

Рубрики:  своими руками
Праздники


Процитировано 51 раз
Понравилось: 9 пользователям

страдостея   обратиться по имени Суббота, 23 Апреля 2011 г. 13:06 (ссылка)
наверно очень интересная статья..но как же ее понять?
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 23 Апреля 2011 г. 15:46ссылка
Можно при помощи специальной программы - переводчика страниц - http://www.liveinternet.ru/users/3214651/post129221788/
inuti_stormen   обратиться по имени Заголовок Суббота, 23 Апреля 2011 г. 13:36 (ссылка)
спасибо!супер!!!!
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику

Суббота, 23 Апреля 2011 г. 15:46ссылка
Пожалуйста!
Оксана_Вострикова   обратиться по имени Суббота, 23 Апреля 2011 г. 18:58 (ссылка)
здорово, детям точно понравиться
Ответить С цитатой В цитатник
Хэлена   обратиться по имени Понедельник, 02 Мая 2011 г. 19:12 (ссылка)
Уже кажется, что знаешь многое, но не перестаёшь удивляться человеческой фантазии!
Ответить С цитатой В цитатник
елена_новогран   обратиться по имени Суббота, 15 Октября 2011 г. 10:17 (ссылка)
ого.. как оригинально.. спасибо
Ответить С цитатой В цитатник
ира-ируся   обратиться по имени Пятница, 21 Октября 2011 г. 20:36 (ссылка)
спасибо КЛАСНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ответить С цитатой В цитатник
любовь_х   обратиться по имени Воскресенье, 12 Февраля 2012 г. 19:53 (ссылка)
Как просто,но ведь до этого нужно додуматься...........Благодарю!
Ответить С цитатой В цитатник
Iksu   обратиться по имени Суббота, 24 Ноября 2012 г. 16:24 (ссылка)
Хоть мы лично не знакомы,
Будьте гостем в моём доме.
Пускай это не реально,
Пускай только виртуально.
И не важно -утро, вечер,
С удовольствием вас встречу!
Тортик, кофе, чашка чаю?
Очень я без вас скучаю…
Ответить С цитатой В цитатник
Перейти к дневнику
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку