Сардельки домашні з томатним соусом.
|
|
Среда, 04 Января 2017 г. 11:43
+ в цитатник
Сардельки домашні з томатним соусом
Швидкі домашні сардельки - натуральні, соковиті і ароматні.
Для сардельок вам знадобиться:
-
280 г курячого філе (1 куряча грудка)
-
280 г яловичини
-
біля 50 г сала або дуже жирної свинини
-
1 повна ст. ложка (35 г) борошна
-
4-6 зубків часнику
-
3/4 склянки (180 мл) молока або води
-
1 ч. ложка без гірки (3 г) соди
-
оцет для гасіння соди
-
сіль, перець
-
олія для обсмажування
Для соусу:
-
1 склянка (250 мл) натертої м'якоті помідорів або томатного соку
-
2-3 ст. ложки сметани
-
1 середня цибулина
-
1 ч. ложка борошна
-
цукор на смак (біля 1 неповної ч. ложки)
-
сіль, перець
-
олія для обсмажування
Спосіб приготування:
-
Спочатку приготуйте соус. Цибулину дрібно наріжте і обсмажте на олії до м'якості.
-
Коли цибуля стане прозорою, посипте її борошном при постійному помішуванні. Смажте цибулю з борошном ще пару хвилин, потім додайте натерті помідори, сіль, цукор, перець і тушкуйте соус до загусання.
-
Коли соус загусне, додайте сметану. Прогрійте соус, але не доводьте до кипіння. За бажанням можна протерти соус через сито для однорідності. Тримайте соус теплим на ємності з гарячою водою до подачі до столу.
-
Для приготування сардельок куряче м'ясо перекрутите на м'ясорубці двічі, а яловичину і сало - один раз.
-
Часник розтовчіть з сіллю, додайте його у фарш, поперчіть на смак.
-
Борошно змішайте з молоком, намагаючись, щоб не утворилися грудочки. Додайте соду, погашену оцтом.
-
Додайте борошняну суміш до фаршу, ретельно вимісіть.
-
Мокрими руками сформуйте сардельки біля 8-10 см в довжину. Якщо смажити сардельки на антипригарній сковороді, їх можна не обкачувати в борошні. Для смаження на звичайній сковороді краще обваляти сардельки в борошні.
-
На невеликому вогні обсмажте сардельки на олії з усіх боків. Коли сардельки обсмажаться, додайте в сковороду трохи води і пропарте їх під кришкою протягом 3-5 хвилин.
-
Подавайте сардельки з томатним соусом та картоплею або рисом.
12 штук
Є гарний дієтичний спосіб приготування виробів з меленого м'яса (крім парового). Налийте у сковороду звичайну воду шаром біля 0,5 см, доведіть до кипіння, покладіть сформовані сардельки (обкачувати у борошні їх не треба), накрийте кришкою та тушкуйте на маленькому вогні до готовності. Можна сардельки перевернути у процессі приготування.
https://mag.relax.ua/eda/recepty-ukr/10453643-meat-sausages/
Метки:
сардельки.
Процитировано 14 раз
Понравилось: 4 пользователям
-
4
Запись понравилась
-
14
Процитировали
-
0
Сохранили
-