Почему до XVII века вязанием на спицах занимались только мужчины, и как женщины отвоевали право на э...
Живописные натюрморты - (0)Живописные натюрморты Художник Mary Aslin родилась в Salt Lake City в Орегоне, в 1962 году ...
Один из самых лучших способов украсить стену помещения - (4)Один из самых лучших способов украсить стену помещения Один из самых лучших способов украсить...
Солена торта с крем от сирене - (3)Солена торта с крем от сирене http://www.bonapeti.bg/recepti/Solena-torta-s-krem-ot-sirene/ ...
Читать и слушать книги Даниэлы Стил / Романы. - (0)Читать и слушать книги Даниэлы Стил / Романы. ...
Солена торта с крем от сирене |
http://www.bonapeti.bg/recepti/Solena-torta-s-krem-ot-sirene/
за блата: 200 г брашно 5 яйца 200 г кисело мляко 2 малки тиквички 1 скилидка чесън 120 мл зехтин 10 г бакпулвер 1 стрък мента 3 стръка босилек сол на вкус |
за крема: 450 г заквасена сметана 450 г цедено кисело мляко 300 г крем сирене сол на вкус |
за зеленчуковата смес: 200 г печени червени чушки 1 домат 3 моркова 150 г зелени маслини без костилка |
за билковата смес: 1 връзка копър 1 връзка босилек 1/2 връзка магданоз 50 г орехи 1 скилидка чесън 50 мл зехтин сокът от 1 лимон сол и черен пипер на вкус |
за украса: 1–2 настъргани моркова 1/2 връзка магданоз листа босилек |
Тквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят.
Яйцата за блата се разбиват до побеляване. Смесват се с киселото мляко, зехтина, наситнените босилек и мента, и с чесънът – стрит на паста.
В купа се смесват сухите съставки за тестото – брашно, сол, бакпулвер. Двете смеси се съединяват и към тях се прибавят тиквичките.
Сместа се изсипва във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 35 минути. Оставя се да се охлади и се разрязва напречно на три.
Цеденото мляко за крема се смесва със заквасената сметана и крем сиренето, посолява се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник.
Продуктите за билковата смес се пасират. |
Маслините за зеленчуковата смес се нарязват на кръгчета, морковите се настъргват на фино ренде, доматът се обелва и месестата му част заедно с чушките, се нарязват на кубчета. Всичко се смесва и разбърква.
Върху единия блат се поставя 1/3 от пасираните билки, после 1/3 от крема и върху него 1/2 от зеленчуковата смес. Така се подрежда цялата торта, като отгоре се покрива с крем. Оставя се в хладилник да стегне за около 2 часа.
Поднася се поръсена с настърганите моркови – отстрани и наситнения магданоз – в средата, а по страните се залепват листенца босилек. |
Серия сообщений "Болгарская национальная кухня":
Часть 1 - Пастуший салат. Болгарская национальная кухня
Часть 2 - добрым утром и хорошим днем
Часть 3 - АЙВАР
Часть 4 - Солена торта с крем от сирене
Серия сообщений "Болгарская национальная кухня":
Часть 1 - Шопский салат. Болгарская национальная кухня
Часть 2 - Салат "Снегурочка". Болгарская национальная кухня
Часть 3 - СТАРОЗАГОРСКИЙ ТЮРЛЮ-ГЮВЕЧ
Часть 4 - АЙВАР
Часть 5 - Солена торта с крем от сирене
Рубрики: | кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |