Пляцок "Веселковий яблучник" |
Для тіста масло розтерти з цукром на пухку масу:
По одному додавати яйця, ретельно розтираючи:
Додати сметану і порошок для випічки. Розмішати:
Додати просіяне борошно. Вимішати тісто:
Тісто такої консистенції:
Розділити тісто на 4 частини. Форму (22х22 см) вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти 1\4 частини тіста. Розподілити рівномірно по дну форми. Дуже легко це робити, накривши тісто зверху харчовим целофаном і руками зверху по целофану розподіляти тісто. Потім целофан легко знімається:
Випікати 18-20 хвилин при 180*С до злегка золотистого кольору. Так випекти 4 коржі.
Тим часом приготувати крем: яблука почистити, потерти на тертці з найбільшими вічками, змішати з вершками(сметаною), цукром і проварити 5-7 хвилин:
Далі в яблучну масу додати швидкорозчинний желатин і проварити ще 1-2 хвилини до повного
розчинення желатину:
Розділити яблучну масу на 3 рівні частини. До першої додати шпинатне пюре(у мене — заморожене). Проварити 1 хвилину:
Додати ванільний цукор. Розмішати:
До другої частини додати гарбузове пюре(у мене- заморожене) і корицю. Проварити 1 хвилину:
До третьої- чорницю( у мене-заморожена). Проварити 1 хвилину:
Перший корж покрити теплим яблучно-шпинатним кремом:
Накрити другим спеченим коржем. Покрити яблучно-гарбузовим кремом:
Накрити третім коржем і змастити його гарячим яблучно-чорничним кремом. Накрити четвертим коржем.
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ПОМАДКИ:
підігріти сметану, цукор, какао, масло до повного розчинення цукру. Додати шматки шоколаду. Перемішати до розтоплення шоколаду:
Теплою глазуррю покрити зверху пляцок. Дати застигнути торту в холодилнику мінімум 2 години.
Краще залишити на ніч:
Перед подачею порізати пляцок на квадратні шматочки-тістечка:
http://cookorama.net/uk/blog/vypichka/plyacok-veselkovyj-yabluchnyk.html
Серия сообщений "Пляцки":
Часть 1 - Торт "Пані на підборах"
Часть 2 - Пляцек " Санта Барбара"
...
Часть 18 - Пляцок"Леон"
Часть 19 - Пляцок"Sezamowiec"
Часть 20 - Пляцок "Веселковий яблучник"
Часть 21 - Пляцок "Галицька вишиванка"
Часть 22 - Пляцок "Smaczek"
...
Часть 24 - Торт "Сказка"
Часть 25 - Торт Опиум
Часть 26 - Пляцок Сваха
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |