Цитата сообщения Галина_-_Галинка
Торт «Корівка»
![1 (700x525, 73Kb)](//img0.liveinternet.ru/images/attach/d/0/143/556/143556610_1.jpg)
Уже не пам‘ятаю де взяла рецепт паляниць. А от мус робила сама, за своїм смаком
Паляниця:
Розраховано на форму 21 см в діаметрі
4 яйця розмішати вінчиком з 1/3 банки вареного згущеного молока ( банка 0.5 л), 2 ст.л цукру.
Додати 1 ч.л соди, погашеної оцтом, розмішати.
Додати 0.5-1 склянку подрібнених обсмажених горіхів ( грецькі або арахіс, або кешью)
Ввести 150–160 г просіяного борошна ( приблизно склянка).
Вимішати вінчиком тісто до однорідності.
Дно роз‘ємної форми вистелити пергаментним папером, бортики нічим не змазувати. Вилити тісто ( я зверху форму накриваю фольгою щоб бісквіт був рівніший, але це не обов‘язково)
Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 40-60 хв ( до сухої зубочистки)
Сироп для просочування: 1 ст.л вареної згущенки+ 50 мл.теплого кип‘яченого молока або води
Крем:
1 ст.л швидкорозчинного желатину замочити у 20 мл води.
Сметану (20-25% або домашню) 1 пачку (380 г) збити до піків з 1-3 ст.л цукрової пудри (замість сметани можна використовувати вершки 33%)
Ввести 2/3 банки згущенки, що залишилась ( на малих оборотах міксера розмішати до однорідності)
Желатин розтопити ( я роблю це в мікрохвильовці) і ввести тонкою цівкою в крем.
Збирання торта:
Я роблю це в кулінарному кільці.
Паляницю розрізати на 3-4 коржі.
На кожен корж нанести сироп для просочування, змазати кремом.
Тортові дати постояти в холодильнику хоча б 24 години