-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в marryann1220

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 26.12.2020
Записей:
Комментариев:
Написано: 68


Mit ettek az elsődleges emberek?

Воскресенье, 03 Января 2021 г. 12:51 + в цитатник
2,5–1,8 millió évvel azelőtt: A tűz felhasználásának nyilvánosságra hozatala és a tűz felhasználásának előnyeinek megosztása a megosztás, mint összejövetel érzését kelthette.
 
A főzés fejlődésének mielőbbi mérése filogenetikai elemzéssel. [1]
 
2 myr prior: A hominidák eltávolodnak a diófélék és bogyók felhasználásától a hús felhasználásának megkezdéséhez. [2] [3]
 
250 000 évvel azelőtt: Megjelennek a tűzhelyek, elismert régészeti mérőeszköz a főzés létrehozásához. [4]
 
170 000 évvel azelőtt: Főtt tompa gyökerek és gumók Afrikában [5] [6]
 
40 000 évvel azelőtt: Az emberi hal hasznosításának első bizonyítéka: a kelet-ázsiai haladó ember, Tianyuan ember csontvázának megmaradt részeinek izotópos vizsgálata kimutatta, hogy rutinszerűen égette át az édesvízi halakat. [7] [8]
 
30 000 évvel azelőtt: A lisztre vonatkozó legkorábbi régészeti bizonyíték, amelyet valószínűleg kovásztalan kenyérré készítettek, az európai felső paleolitikumból származik. 
 
25 000 évvel azelőtt: Megjelenik a halszurdok, egyfajta halcska. 
 
Ie 13000: Koreában a legtöbb fűszerezett kiképzett rizs vitatott bizonyítéka. [11] 15 000 éves életkoruk nehézségeket okoz annak az elismert nézetnek, hogy a rizs fejlődése Kínában körülbelül 12 000 évvel ezelőtt kezdődött. Ezeket a felfedezéseket a tudományos világ szilárd szkepticizmussal kapta [12, és az eredményekre és azok nyilvánosságra hozatalára úgy hivatkoztak, hogy a hazafi és a helyi érdekek keveréke vezérli őket. 
 
11.500 - 6200 BC: Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának (PNAS) folyóiratában elosztott genetikai bizonyíték azt mutatja, hogy az ázsiai rizs minden típusa, mind az indica, mind a japonica, 8200–13 500 éve történt magányos képzésből származik. Kínában az Oryza rufipogon vadrizsből 
 
neolit
 
Új füge nyitva, bemutatva a törékeny élőlényt és a benne lévő magokat
 
~ 9300 ie: A fügék a Jordán-völgyben fejlődtek ki [15]
 
~ 8000 ie: Squash-t töltöttek Mexikóban
 
I. E. 8000–5000: A banánfejlődés régészeti és paleokörnyezeti bizonyítéka a Kuk-mocsárban, Pápua Új-Guinea nyugati felvidéki tartományában. [16] [17]
 
I. E. 8000–5000: A burgonya legkorábbi kiképzése a Titicaca-tó szomszédságában. [18]
 
~ 8000 ie: A vadolajbogyókat neolitikum népei gyűjtötték össze [19]
 
~ Ie 7000: Gabona (gabona) készítés Szíriában [15]
 
~ 7000 ie: A kínai gazdálkodók elkezdték a rizst és a köles termesztését, az ember által előidézett áradások és lángok felhasználásával a fejlesztési rend részeként. [15]
 
~ 7000 ie: A vad teosintéből származó kukoricaszerű növények Mexikóban kezdtek megjelenni. [15]
 
~ 7000: ie: A kínai városlakók kevert italokat készítettek kis mértékben és egyedi méretben, olyan alkotási ciklussal és technikákkal, mint az ókori Egyiptom és Mezopotámia. [20]
 
~ 7000: ie: A juhokat Nyugat-Ázsiából kiindulva szemfogakkal szelídítették meg a letelepedett mezőgazdaság megalapítása előtt
~ 3900 ie: Mezopotámiában (az ókori Irakban) a lager korai bizonyítéka egy sumer szonett, amely tiszteletben tartja Ninkasit, az erjesztés jótevő istennőjét, amely a legmeghatározottabb tartós sörképletet tartalmazza, amely a gabonából főzet kenyér útján történő létrehozását ábrázolja. 33]
 
~ 3500 ie: A mai Irán mai területén keletkezett sör.
 
~ 3500 ie: Az akvakultúra Kínában az alap ponty termesztésével kezdődik. [34]
 
~ 3500-3000, ie: Többféle juhot állítottak fel a régi Mezopotámiában és Egyiptomban [21]: 3
 
~ 3000 körül: Pálmaolaj található abydosi temetkezési kamrában. [35]
 
~ 3000 körül: A bor szőlőjének fejlődése átterjedt a Termékeny Félholdra, a Jordán-völgybe és Egyiptomba. [24]
 
~ 3000 körül: A napraforgót először Észak-Amerikában fejlesztették ki. [15]
 
~ 3000 körül: Dél-Amerika Andok körzete burgonyát fejleszt. [15]
 
~ 3000 ie: A görögdinnye fejlődésének régészeti bizonyítéka az elavult Egyiptomban. A görögdinnye elválasztó vásznakon jelent meg; a magokat és a leveleket sírokban tárolták. [30]
 
~ 3000 körül: A sört germán és kelta törzsek terjesztették Európán keresztül [36]
 
~ 3000 körül: Sakkárában talált két alabástrom tartály, amely Egyiptom első dinasztiájából származik, sajtot tartalmazott. [37] Ezeket a Kr. E. 3000 körüli temetkezési helyen helyezték el. [38]
 
~ 2500 körül: A vaddisznókból kicsúszott házisertésekről ismert, hogy Kr.e. 2500 körül léteztek az élvonalbeli Magyarországon és Troy-ban; Jericho és Egyiptom korábbi agyagedényei vaddisznókat ábrázolnak. [21]: 8
 
~ 2500 körül: A gyöngy kölest megszelídítették a nyugat-afrikai Száhel körzetben, ami igazolja a gyöngy köles Maliban való fejlődését. [39]
 
Ie. 1500-1500: Néhány úticél időtartama régészeti bizonyítékkal a burgonya felfalására és fejlesztésére a dél-amerikai kontinensen.
 
I. E. 2000-1500: Megkezdődik a rizsfejlődés a Gangesz felső és középső részén. [22]
 
~ 2000 ie: Egyiptomi sajtkészítés vizuális bizonyítéka, amelyet az egyiptomi temetkezési falfestményeknél találtak. [40]
 
~ 1900 ie: Bizonyíték a cheddarra (GA.UAR) az Ur harmadik dinasztia sumér ékírásos írásaiban [41]
 

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку